به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از نيچر، ظهور فناوري هاي موبايل، موجب افزايش نياز كاربران به منابع قابل حمل انرژي شده است و ظاهرا ساده ترين راهكار اين است كه منبع انرژي موردنياز به عنوان بخشي از لباس هاي روزمره، توسط كاربران پوشيده شود.
توليد فناوري مناسب براي انجام اين كار مستلزم پيشرفت هاي جديد در زمينه تجهيزات الكترونيكي انعطاف پذيري است كه هم قابليت جذب انرژي و هم قابليت ذخيره آن را در اختيار بگذارند.
محققان دانشگاه فلوريداي مركزي براي اين منظور نوعي پارچه هوشمند توليد كردند كه در آن رشته هاي نازك و انعطاف پذيري از جنس مس در ميان تار و پود پارچه قرار دارد و قادر است نقش سلول خورشيدي و باتري را بر عهده بگيرد.
در يك طرف اين پارچه هوشمند سلول هاي خورشيدي و در طرف ديگر آن باتري ها بافته مي شوند. هنگامي كه پارچه در برابر نور خورشيد قرار مي گيرد، الكترون ها مستقيما به سمت ديگر پارچه جريان مي يابند و در آنجا درون باتري ها ذخيره مي شوند. در آزمايش هاي اوليه محققان دريافتند چگالي انرژي ذخيره شده در هر سانتيمتر مكعب از پارچه معادل 1.15 ميلي وات ساعت و چگالي انرژي ذخيره شده در آن 243 ميلي وات در سانتيمتر مكعب است.
يكي از مهمترين كاربردهاي اين فناوري، استفاده از لباس هاي هوشمند براي تامين توان موردنياز تجهيزات الكترونيكي قابل حمل از جمله گوشي تلفن همراه و ردياب هاي سلامتي است. همچنين محققان معتقدند با استفاده از اين فناوري مي توان توان موردنياز خودروهاي الكتريكي را هم تامين كرد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
تهران - ايرنا - محققان دانشگاه فلوريداي آمريكا نوعي پارچه هوشمند ساختند كه قادر است انرژي خورشيد را درون خود ذخيره كند.