۲۵ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۵۶
کد خبر: 82309068
T T
۰ نفر
توليد فيلم شبيه ساز MRI در دانشگاه علوم پزشكي گناباد

گناباد- ايرنا- مسئول مركز آموزش مجازي دانشگاه علوم پزشكي گناباد گفت: با تلاش محققان اين دانشگاه فيلم شبيه ساز MRI با استفاده از فناوري واقعيت مجازي در اين دانشگاه ضبط، توليد و منتشر شد.

دكتر سيد فرزين ميرچراغي دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اين طرح براي اولين بار در جهان با همكاري مشترك مركز آموزش مجازي دانشگاه، بيمارستان علامه بهلول گنابادي و واحد توسعه آموزش باليني بيمارستان 22 بهمن گناباد اجرا شده است.
وي اظهار كرد: در اجراي اين طرح با استفاده از تجهيزات و دوربين هاي ويژه فناوري واقعيت مجازي، چهار فيلم آموزشي با عناوين 'شبيه ‌ساز ساده MRI' و 'شبيه ‌ساز موزيكال MRI' به زبان فارسي و 'Simple MRI Simulation ' و 'Musical MRI Simulation' به زبان انگليسي توليد و ضمن ارايه در قالب 2 حلقه DVD، فيلم هاي شبيه ‌سازي شده انگليسي بر روي وب‌ سايت هاي داراي قابليت پخش فيلم‌ هاي واقعيت مجازي بارگذاري گرديد.
وي اجراي اين پروژه را گامي در جهت اجراي اقتصاد مقاومتي و بومي سازي فناوري دانست و گفت: در اين فناوري، با استفاده از دوربين ‌هاي مخصوص، نرم افزارهاي ويژه و تجهيزات مرتبط، تصاوير با كيفيت مطلوب و 360 درجه تهيه شده و تصاوير حاصل، با استفاده از عينك هاي مخصوص واقعيت مجازي، توسط بيننده مشاهده مي‌گردد كه با توجه به طراحي ويژه سه بعدي اين تصاوير و صداهاي همراه، بيننده خود را در فضاي جديدي احساس مي كند و براي دقايقي از محيط فيزيكي پيراموني خود فاصله گرفته و خود را در دنياي واقعيت مجازي مي پندارد.
دكتر ميرچراغي يكي از مخاطبان اين محصول را بيماران مبتلا به كلاستروفوبيا عنوان كرد و افزود: اين بيماري وضعيتي غيرطبيعي است كه در آن بيماران به دليل قرار گرفتن در فضاهاي بسته، دچار ترس و اضطراب مي‌ شوند.
وي اظهار كرد: حدود 2 الي 5 درصد افراد در سراسر جهان، مبتلا به فرم شديد اين بيماري هستند كه اين مساله مي‌ تواند در زندگي معمولي آنان تداخل ايجاد كند.
وي گفت: اين امر در مواردي همچون حضور در آسانسور، انجام سي.تي.اسكن و ام.آر.آي براي بيماران كلاستروفوبيك، مشكل ايجاد مي ‌كند.
مسئول مركز آموزش مجازي دانشگاه علوم پزشكي گناباد افزود: دانشمندان علوم پزشكي، روش‌ هاي گوناگون براي غلبه بر مشكل ترس از MRI در بيماران كلاستروفوبيك بررسي كرده اند كه شبيه سازي نرم افزاري و انيميشني MRI يكي از اين روش هاست.
وي اظهار كرد: در اين روش فرد استفاده كننده از واقعيت مجازي، فقط با در اختيار داشتن يك گوشي تلفن همراه داراي ژيروسكوپ و يك عينك واقعيت مجازي، مي تواند از فيلم هاي آموزشي و شبيه سازي شده داراي فناوري مزبور استفاده نمايد.
هم اكنون 130 هزار نفر جمعيت شهرستانهاي گناباد و بجستان در جنوب استان خراسان رضوي زيرپوشش خدمات دانشگاه علوم پزشكي گناباد قرار دارند.
1400 دانشجو در 22 رشته و مقطع تحصيلي در دانشكده هاي پزشكي، پيراپزشكي، بهداشت و پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشكي گناباد مشغول تحصيل هستند.
استان خراسان رضوي داراي چهار دانشگاه علوم پزشكي گناباد، سبزوار، تربت حيدريه و مشهد و دو دانشكده پزشكي نيشابور و تربت جام است.
7545/2095 / 6053 خبرنگار: فهيمه نعمتي شهري** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم