به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس آلرت، قطب شمال اكنون در شب قطبي به سر مي برد كه در آن خورشيد به ندرت طلوع مي كند.
در شب هاي قطبي معمولا هوا واقعا سرد است و صفحات وسيع و ضخيم يخ تشكيل مي شوند.
اما امسال دماي هوا بسيار گرمتر از معمول است، به طوري كه ايستگاه هاي هواشناسي اطراف قطب شمال بيشترين اختلاف دما با سال هاي قبل را حتي در بخش هايي از روسيه كه در قطب شمال واقع شده است، ثبت كردند و دماي هوا تا هفت درجه سانتيگراد گرم تر شده است.
گرچه يخ دريا بعد از اينكه در ماه سپتامبر به كمترين ميزان سالانه خود رسيد، دوباره در حال تشكيل شدن است اما اين روند بسيار كندتر از معمول است.
در حقيقت گستردگي فعلي پوشش يخي حتي از سال 2012 كه كمترين ميزان پوشش يخي ثبت شده را داشت، كمتر است.
اين دومين سال است كه دماي هوا در نزديكي قطب شمال به طور غير معمولي بالا رفته است.
در پايان سال 2015 نيز دماي قطب تقريبا به نقطه ذوب نزديك شد و علت آن بروز يك طوفان عظيم بود كه هواي گرم را به اين منطقه وارد مي كرد.
به گفته ريچارد جيمز كارشناس هواشناسي، بررسي 19 ايستگاه هواشناسي حوالي اقيانوس منجمد شمالي در چند ماه گذشته نشان داده است كه اين منطقه از ماه اكتبر آماج هواي گرم قرار دارد.
تاكنون كمترين دماي بالاي روزانه در اين فصل منفي 5.6 درجه سانتيگراد بوده كه نشان دهنده نبود قابل توجه هواي سرد است.
هنوز تبعات احتمالي اين الگوي بي سابقه آب و هوايي بر حيات وحش محلي مانند خرس هاي قطبي مشخص نيست. خرس هاي قطبي در اين فصل براي شكار روي يخ دريا به قطب مي آيند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان*انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
تهران-ايرنا- محققان گزارش داده اند كه دماي مناطق نزديك به قطب شمال به طور بي سابقه اي 20 درجه سانتيگراد گرمتر از ميانگين دماي اين منطقه شده است.