روزنامه انگلیسی ایندیپندنت به نقل از مقام های برنامه موسوم به «سیو پسج/Save passage» موسسه خیریه سیتیزن انگلیس نوشت: برخی از این كودكان پناهجو مجبور به فرار شده اند زیرا به آنها اطلاعات كافی درباره روند پناهندگی شان داده نمی شود.
در مصاحبه تلفنی كه این موسسه هفته گذشته با 33 نفر از كودكان پناهجو در اقامتگاه های سراسر فرانسه انجام داد، سه نفر از پناهجویان پسربچه گفتند كه وادار به كار در باغ های میوه ای شده اند كه محصولات سوپرماركت ها را تامین می كنند و سه نفر دیگر گفتند كه مجبورند در كنار افراد بزرگسالی زندگی كنند كه در اقامتگاه های مخصوص كودكان نگهداری می شوند.
بر اساس این گزارش، 15 درصد از كودكان پناهجوی پسر گفتند كه در مراكز جدید نگهداریشان احساس امنیت نمی كنند و 39 درصد اظهار داشتند كه آنها در اردوگاه كاله، زندگی بهتری داشتند.
یكی از كودكان گفت كه محل های اسكان جدید شبیه زندان است ؛ چیزی برای بازی ندارند و مجبور هستند در كنار افراد بزرگسالی كه بالای 20 سال هستند زندگی كنند.
طبق گزارش موسسه خیریه سیتیزن٬ تاكنون دو نفر از پناهجویان كودك از مركز نگهداریشان فرار كرده اند و دو پسربچه دیگر به فرار فكر می كنند. یكی از آنها به مصاحبه كنندگان این موسسه گفتند اگر دیگران فرار كنند دیگر نمی توانم اینجا بمانم.
بر اساس این گزارش، بسیاری از كودكان احساس می كنند نمی دانند چه بر سر وضعیت تقاضای پناهندگی شان آمده است و سه نفر از آنها اظهار داشتند كه از زمان ورودشان به اقامتگاه های جدید٬ با هیچ مقام رسمی (اعم از وكیل، مسئولان فرانسوی یا انگلیسی یا داوطلبان محلی) صحبت نكرده اند.
حدود یك چهارم از این كودكان (42 درصد) گفتند كه از زمان ورودشان هیچ پوشاك تمیزی در اختیارشان قرار نگرفته است اما همگی گفتند به آب گرم برای استحمام و سه وعده غذا در روز دسترسی دارند.
«رابی جنت دارلی» رئیس موسسه سیتیزن گفت: ما بشدت نگران وضعیت نگهداری از كودكان در اقامتگاه های اسكان موقت پناهجویان در فرانسه هستیم. گروه برنامه «سیو پسج» گزارش هایی را درباره كار اجباری و وادار كردن كودكان بدون همراه به زندگی در كنار بزرگسالان ارائه داده اند. هر چند محل های جدید اسكان اماكنی امن برای زندگی كودكان هستند اما نمی توان به بهانه اسكان در این اماكن روند انتقال كودكان به انگلیس را به تاخیر انداخت.
به دنبال تخریب اردوگاه موسوم به زاغه «جنگل» در فرانسه گزارش هایی منتشر شد كه نشان می دهد به دلیل تكمیل ظرفیت محل های جدید اسكان پناهجویان٬ برخی از كودكان به ناچار شب را در خارج از این اردوگاه ها سپری كرده اند. این موضوع خشم فعالان حقوق كودكان و موسسه های خیریه را برانگیخت.
آماده نبودن به موقع اماكن جدید نگهداری پناهجویان باعث سیل انتقادها از مسئولان فرانسوی شده است.
تاكنون حدود 350 كودك از میان دو هزار كودك ساكن در اردوگاه كاله وارد انگلیس شده اند اما مسئولان موسسه های خیریه از وزارت كشور انگلیس می خواهند تا كریسمس دست كم به یك هزار كودك اجازه ورود دهند.
وزارت كشور انگلیس گفته است خود را متعهد می داند هر چه زودتر امكان ورود همه كودكانی را كه به لحاظ قانونی می توانند وارد كشور شوند، فراهم آورند.
اردوگاه كاله در شمال فرانسه در ماه گذشته میلادی از سوی دولت فرانسه برچیده شد.
این اردوگاه طی سال های اخیر به محل اسكان موقت هزاران آواره و مهاجر عمدتا از افغانستان، سودان و عراق تبدیل شده بود كه منتظر فرصتی بودند تا خود را از مسیر دریا یا تونل «مانش» و كامیون هایی كه از آن می گذرند، به انگلیس برسانند.
اروپام**9158**2041**مترجم: بهجت عباسی**انتشاردهنده: سید شاهپور حسینی
موسسه خیریه انگلیسی:
كودكان پناهجوی كاله فرانسه مجبور به كار اجباری می شوند
۳۰ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۱۵
کد خبر:
82315296
تهران-ایرنا- یك موسسه خیریه انگلیسی گزارش داد كودكان پناهجوی بندر كاله فرانسه كه به دنبال تخریب این اردوگاه در مراكز مخصوص اسكان موقت نگهداری می شوند، مجبور هستند در باغ های میوه در نزدیكی محل اقامتشان كار كنند.