۳۰ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۵۸
کد خبر: 82315386
T T
۰ نفر
سنگ‌ تمام عراقی‌ها برای زائران حسینی/میزبانی مخلصانه و كریمانه

كربلا- ایرنا- وقتی در ایام اربعین حسینی وارد عراق می‌شوی، صحنه‌های جالبی از مهمان‌نوازی‌های مردم عراق را می‌بینی كه مختص مردم شهرهای نجف و كربلا نیست و همه مردم این دیار در مسیرهای زائران به شهرهای مذهبی را شامل می‌شود.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار ایرنا، با وجود شلوغی بسیار زیاد در مرز مهران و زمان زیاد برای عبور از آن، وقتی وارد خاك عراق می‌شوی، نخستین موكب عراقی از آن بسیج مردمی (الحشد الشعبی) است؛ رزمندگان بسیج مردمی عراق همانگونه كه دلاورانه در حال نبرد با گروهك تروریستی – تكفیری داعش هستند، با تلاش و مهمان‌نوازی ویژه از زائران، با غذا، آب و چای پذیرایی می‌كنند.
پس از پذیرایی عراقی ها در مرز، زائران باید حدود 500 متر تا یك كیلومتر خود را به محل توقف خودروهای مسافركش عراقی برسانند.
اتوبوس‌های عراقی، ون‌ها و خودروهای شخصی آماده انتقال زائران به شهرهای مقدس نجف، كاظمین و كربلا هستند.
رسیدن به نجف بدلیل ترافیك و وجود محل‌های ایست و بازرسی حدود هشت ساعت زمان می‌برد؛ البته برای رسیدن به كربلا این میزان كمی بیشتر می شود.
«بدره» با مردمی مهمان‌نواز، نخستین شهری است كه زائرانی ایران از مرز مهران وارد آن می‌شوند؛ افراد فعال در موكب‌های این شهر وقتی خودروهای زائران ایرانی را مشاهده می‌كنند با مسدود كردن راه آنها، به سرعت غذا، آب و چای به آنها می‌رسانند و از زائران دعوت می‌كنند تا از خودورها پیاده شده و در موكب‌ها پذیرایی شوند، اما زائرانی ایرانی ترجیح می‌دهند كه در خودور پذیرایی شده تا زودتر به نجف، كربلا یا كاظمین برسند.
در ادامه مسیر برای رسیدن به شهر نجف اشرف، شهرهای كوت و دیوانیه و ده‌ها روستا را مشاهده می‌كنی كه مردمان آن نیز در مهمان‌نوازانی مثال‌زدنی هستند.
در نزدیكی‌های كوت برای اقامه نماز مقابل یكی از موكب‌ها می‌ایستیم و به همراه همراهان نماز مغرب و عشا را بجا می‌آوریم؛ بعد از نماز، عراقی‌ها به سرعت سفره اطعام را پهن كرده و اجازه ندادند زائران بدون صرف غذا از موكب خارج شوند؛ پس از صرف شام، سینی بزرگ شیرینی بامیه عراقی به همراه سینی چای آماده بود؛ مسوول موكب می‌گفت كه زائران باید از بامیه خورده و چای عراقی برای رفع خستگی بنوشند.
سرانجام پس از یك ساعت پذیرایی كریمانه موكب عراقی، راهی نجف اشرف شدیم؛ در بین راه با توجه به ترافیك موجود، كودكان عراقی را مشاهده می‌كردیم كه با زبان شیرین خود زائران را به صرف شام و چای دعوت می‌كنند.
از مرز زرباطیه (مهران) تا نجف در حدود هشت ساعت طول كشید و در بین راه، بارها كودكان و جوانان عراقی با آب و چای از زائران حسینی پذیرایی كردند.
زائران به هنگام ورود به شهر نجف به دلیل محدودیت ترافیكی، مجبور شدند از خودروها پیاده شده و به سمت حرم مطهر امیرالمومنین علی(ع) حركت كنند. در این مسیر نیز موكب‌های عراقی با این حال كه ساعت از نیمه شب گذشته بود در حال خدمت‌رسانی به زائران حسینی و علوی بودند؛ در مقابل خانه یك عراقی، دختر بچه كوچكی حدود هفت ساله در كنار یك پیرمردی كه سینی لیوان شیر در دست داشت، ایستاده بود؛ آنها در حد توانشان از زائران پذیرایی می كنند.
پس از اقامت دو روزه در نجف اشرف و زیارت مرقد مطهر امیرالمومنین علی(ع) به سمت كربلا، دیار عاشقان رهسپار شدیم. راه حدود 82 كیلومتری نجف به كربلا مملو از موكب‌های عراقی و ایرانی است.
آمار دقیقی از موكب های مسیر نجف به كربلا وجود ندارد اما می توان گفت كه صدها موكب عراقی در این مسیر مستقر هستند و از زائران حسینی پذیرایی كریمانه می كنند.
در شهر مقدس كربلا نیز قدم به قدم موكب عراقی در حال پذیرایی از زائران حسینی هستند؛ وقتی كه در خیابان ها و كوچه های كربلا به سمت حرم مطهر سیدالشهدا (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) قدم برمی داری، كودكان و نوجوانانی را می بینی كه دست زائران حسینی را گرفته و از آنها خواهش می كنند تا در موكب آنها پذیرایی شوند و به گونه ای با التماس زائران را برای پذیرایی در موكب خود دعوت می كنند كه انسان از كرامت آنها شرمنده می شود.
** میزبانی عراقی‌ها از زائران حسینی، خالصانه و ستودنی است
مسوول نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق با ستودن تلاش موكب های عراقی و مردم این كشور در میزبانی از زائران حسینی می‌گوید، میزبانی عراقی ها از زائران حسینی بسیار مخلصانه، كریمانه و ستودنی است.
حجت الاسلام «نجف نجفی» با ستودنی خواندن اتحاد و انسجام بین دو ملت ایران و عراق اظهار داشت، اتحاد و انسجام مردم ایران و عراق از ضروریاتی است كه برای هر دو كشور بركات و آثار فراوانی دارد.
وی ‌افزود: دشمنان اسلام سالها تلاش كردند تا میان دو كشور مسلمان و همسایه ایران و عراق اختلاف ایجاد كنند، اما با نابودی رژیم بعث عراق، هوشیاری دو ملت مسلمان و وجود عتبات عالیات، سبب شد امروز بین مردم دو كشور بیش از هر زمان دیگری، برادری و صمیمیت برقرار شود كه اربعین حسینی نماد این وحدت است.
درس‌های زیادی می‌توان در مراسم اربعین حسینی در عراق گرفت كه بصیرت افزایی در موضوع حماسه حسینی و پس از آن حماسه زینبی و ظلم ستیزی آنها مقابل دشمنان اسلام از جمله آنهاست؛ چگونگی برخورد كریمانه و مخلصانه در برخورد با زائران حسینی و محبان اهل بیت(ع) و خدمت به آنها، درس دیگر این حماسه بزرگ به شمار می‌رود؛ حماسه‌ای كه موجب وحدت مردم مسلمان ایران و عراق شده است.
شبد**خاورم**1275**2023**1953**9122 **خبرنگار:مجید جعفری**انتشار دهنده: مهدی نعمتی
۰ نفر