به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از اكسپرس، اين محققان با تكيه بر سلول هاي بنيادي به روشي دست يافتند كه قادر به اصلاح نقص ژنتيكي براي درمان ناشنوايي است؛ در اين روش در مرحله اول، سلول هاي بنيادي حلزون گوش با موفقيت كشت داده و در مرحله بعدي اين سلول ها به گوش بيمار تزريق مي شوند.
معمولا ناشنوايي ارثي به دليل جهش در ژن Gap Junction Beta 2 به وجود مي آيد كه از هر هزار كودك، در يك نفر ديده مي شود. معمولا بيماران مبتلا به ناشنوايي ژنتيكي از طريق كاشت حلزون مصنوعي درمان مي شوند كه به انتقال سيگنال هاي صوتي و شنوايي كمك مي كند؛ اما سلول هاي بنيادي مهندسي شده محققان دانشگاه توكيو به گونه اي رشد يافته كه فاقد هرگونه اختلال ژنتيكي هستند و با تزريق به بيمار، عملكرد طبيعي سلول هاي مو در گوش را بازيابي مي كنند.
هرگوش انسان به محض تولد، حدود 11 هزار سلول مو دارد كه براي انتقال سيگنال هاي صوتي حياتي هستند. به مرور زمان و بر اثر قرارگرفتن در معرض صداهاي شديد يا استفاده از داروهاي خاص، اين سلول ها از بين مي روند و شنوايي كاهش مي يابد.
روش توسعه يافته توسط محققان دانشگاه توكيو، علاوه بر درمان ناشنوايي مادرزادي، قادر به بهبود شنوايي در سالمندان است. قرار است اين روش ظرف پنج تا 10 سال آينده براي عموم قابل استفاده شود.
نتايج اين تحقيقات در نشريه Stem Cell Reports منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1834
مترجم: سپيده عليكاشاني** انتشاردهنده: ناهيد شفيعي
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه توكيو موفق به رشد سلول هاي بنيادي حلزون گوش براي درمان ناشنوايي مادرزادي شدند.