جواد تاج كي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: درج نشانگرهاي رنگي از سال گذشته در اين استان آغاز شد و پيش بيني شده بود پايان اين سال بر تمامي محصولات غذايي اجرا شود.
وي اظهار كرد: متاسفانه به دلايل متعددي از جمله نا آگاهي و مقاومت صاحبان كارخانه ها، اجراي اين برنامه با كندي پيش رفت كه نتايج خوبي به همراه داشت و تاكنون بر روي 660 نوع محصول در اين استان نشانگر و برچسب غذايي نصب شده است.
تاج كي افزود: اين اقدام در واقع يك راهنماي سريع با هدف افزايش آگاهي مصرف كنندگان و اصلاح الگوي مصرف در جهت ارتقاي سلامت جامعه انجام مي شود.
وي بيان كرد: با توجه به خطرات مصرف بي رويه نمك، چربي و قند در سلامت انسان نشانگرهاي رنگي بر اساس ميزان چربي كل، اسيدهاي چرب ترانس، ميزان قند و نمك(كلريدسديم) استفاده شده در تهيه محصولات را نمايش مي دهند.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي زنجان ادامه داد: برروي اين برچسب اطلاعاتي از قبيل ميزان انرژي يا كالري موجود در 100 گرم از محصول نشان داده مي شود و بر اين اساس در اين برچسب از سه رنگ قرمز (زياد)، نارنجي(متوسط) و سبز (اندك)استفاده شده است.
وي خاطرنشان كرد: رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن ماده مورد نظر در محصول غذايي است كه احتياط در مصرف آن براي افراد با چربي و قند خون بالا لازم است، رنگ نارنجي نيز نشان دهنده ميزان متوسطي از ماده مورد نظر در محصول غذايي است و مشكلات تغذيه اي خاصي را ايجاد نمي كند ولي به مصرف كننده هشدار مي دهد از مصرف مكرر اين محصول غذايي اجتناب كند.
به گفته وي، رنگ سبز نيز نشان مي دهد اين محصول در بهترين محدوده تغذيه اي براي تمام مصارف بوده و از نظر تغذيه اي براي كسي مشكل ساز نيست و تمامي موارد ذكر شده را به ميزان مناسبي دارد و به عنوان محصول سالم توصيه مي شود.
6085/7320
خبرنگار: اعظم شامي *** انتشار دهنده: رويا رفيعي
زنجان - ايرنا - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان زنجان گفت: با اقدامات انجام گرفته 75 درصد مواد غذايي و محصولات در اين استان نشانگرهاي رنگي را دريافت كردند كه اين مهم گامي براي آگاه سازي مردم است.