به گزارش ايرنا، روابط عمومي شبكه بهداشت ودرمان به نقل از اسماء صيادنيك در جمع مادران باردار و شيرده افزود: رشد و نمو كامل جنين رابطه تنگاتنگي با تغذيه مادر دارد و تامين نيازهاي او با دريافت مواد مغذي عجين شده است.
وي بابيان اينكه يكي از بزرگترين آرزوي تمامي زنان، داشتن نوزادي سالم و تندرست است، گفت: تغييرات زيادي بر اثر بارداري در بدن مادر به وجود مي آيد و عوامل زيادي درتعيين روند صحيح بارداري دخالت دارند كه در اين ارتباط رژيم غذايي كامل و كافي در سلامت و زيبايي آنان و حفظ و رشد نوزاد نقش بسزايي ايفا مي كند.
صيادنيك افزود: اين شبكه باتوجه به دوران مهم بارداري، كلاس هاي آموزشي تغذيه ويژه مادران باردار و شيرده در سطح شهر و روستا اجرايي كرده است.
كارشناس تغذيه شبكه بهداشت و درمان گناوه نيز گفت: مادر در دوران بارداري و شيردهي بايد به نوع غذايي كه نيازمند بدن خود و نوزاد است اهميت دهد و در برنامه تغذيه اي روزانه خود قرار دهد.
سحر كدايي افزود: نان و غلات از گروههاي اصلي غذايي و منبع اصلي تامين انرژي روزانه هستند كه مصرف 7 تا 11 واحد آن در روز باعث مي شود دستگاه عصبي جنين رشد و سلامت خوبي داشته باشد.
اين كارشناس ادامه داد: ميوه ها نيز به علت داشتن ويتامين و اسيد فوليك به عنوان ديگر گروه اصلي غذايي نقش مهمي در جلوگيري از نقص لوله عصبي در جنين دارد و مادر باردار بايد سه تا چهار واحد از اين گروه غذايي را در روز مصرف كند.
وي افزود: گروه سبزي ها نظير هويج، بادمجان ، خيار، قارچ و انواع كدو نيز از جايگاه خاصي در برنامه غذايي برخوردار هستند كه توصيه مي شود مادران باردار و شيرده در روز 4 تا 5 واحد از آن مصرف كنند.
كدايي خاطرنشان كرد: مصرف روزانه سه تا چهار واحد شير ولبنيات كه داراي منابع خوب كلسيم و ريبوفلاوين هستند از ديگر گروههاي غذايي مفيد و سودمند براي دوران بارداري است.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قراردارد.
6047/6164** خبرنگار: نعمت الله بهروزي* انتشاردهنده: موناعيدان
گناوه-ايرنا- مسئول واحد تغذيه شبكه بهداشت ودرمان گناوه گفت: تغذيه صحيح يكي از اساسي ترين و اصلي ترين نكاتي است كه مادران باردار و شيرده بايد به آن توجه جدي كنند.