۱۱ آذر ۱۳۹۵، ۱۶:۲۳
کد خبر: 82328393
T T
۰ نفر
سمن ها بازوي پرتوان دولت در مبارزه و پيشگيري از اعتياد هستند

زاهدان - ايرنا - استاندار سيستان و بلوچستان گفت: با توجه به تاثير آسيبهاي اجتماعي بر تحقق اهداف توسعه، سمن ها و تشكل هاي مردم نهاد بازوي پرتوان دولت در تحقق امر مبارزه و پيشگيري از اعتياد و ساير آسيب هاي اجتماعي هستند.

به گزارش روابط عمومي استانداري سيستان بلوچستان علي اوسط هاشمي روز پنجشنبه با اشاره به برگزاري همايش ملي صيانت و گفتمان ‌سازي اجتماعي با محوريت نقش سمن ها و تشكل هاي مردم نهاد در مبارزه با مواد مخدر در روزهاي 13 و 14 آذرماه در تهران اظهار داشت:
با توجه به قرار گرفتن ايران در مسير ترانزيت مواد مخدر به سمت كشورهاي ديگر، پيشگيري از آثار سوء مصرف موادمخدر نيازمند مشاركت هدفمند و برنامه محور بخشهاي دولتي و غيردولتي به ويژه سمن هاست.
وي افزود: استفاده از توان مردم و سمن ها براي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر بايد در تمامي حوزه ها همچون پيشگيري، درمان و مقابله تسري پيدا كند.
رئيس شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر سيستان و بلوچستان با اشاره به شكل گيري سمن ها از بطن جامعه، نقش سازمان هاي مردم نهاد در حوزه پيشگيري از اعتياد را در جهت آگاهي بخشي، آموزش عمومي و ارتقاي سطح سلامت جامعه از مواد مخدر، سازنده و مهم توصيف كرد.
هاشمي گفت: ضرورت دارد در قالب برنامه و يا سند توسعه اي با اهتمام جدي نسبت به تقويت فعاليت ها و اتخاذ سازوكارهاي حمايتي از سازمان هاي مردم نهاد در حوزه پيشگيري از اعتياد اقدام شود.
وي موفقيت هر اقدام اجتماعي را نيازمند حضور سازنده سازمان‌هاي مردم نهاد دانست و خاطرنشان كرد: اقدام و عمل در اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر نيازمند فراهم كردن بستر مشاركت جمعي است؛ زيرا گسترش آسيبهاي ناشي از مواد مخدر، كيان و فرهنگ جامعه را تهديد و مانعي جدي در مسير پيشرفت و توسعه كشور ايجاد مي كند.
استاندار سيستان و بلوچستان با توجه به گسترش معضل اعتياد و اثرات زيانبار آن به لحاظ اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي بر جامعه تاكيد كرد: سمن هاي پيشگيري از اعتياد با مشاركت رسانه ها، ارتباط مستقيم با خانواده ها و نهادهاي فرهنگي مي توانند، ابزارهاي بسيار قدرتمندي در امر مبارزه با مواد مخدر و بهبود يافتگي معتادان باشند.
وي تاكيد كرد: برپايي كارگاه هاي آموزشي توسط سمن ها براي خانواده معتادان با توجه به نقش آنان در روند بهبود يافتگي و درمان، تشكيل شبكه حمايت هاي اجتماعي براي بهبود يافتگان از اعتياد، هم افزايي و جلب مشاركت خيران با هدف ايجاد اشتغال براي معتادان بهبود يافته و افزايش سهم بودجه و برون سپاري بخشي از خدمات و نقش هاي دستگاههاي اجرايي مرتبط با مبارزه با مواد مخدر به سمن ها، در كاهش آمار معتادان، بهبود وضعيت معيشت بهبود يافتگان و همچنين كاهش پديده هاي اجتماعي ناشي از اعتياد مواد مخدر موثر است.
هاشمي با تاكيد بر افزايش تعداد سازمان هاي مردم نهاد در حوزه پيشگيري از اعتياد اظهار داشت: هم اينك از مجموع 93 سازمان مردم‌ نهاد در سيستان و بلوچستان، 41 سمن در حوزه پيشگيري از اعتياد ، 37 مورد در حوزه درمان و 15سمن نيز در بخش كاهش آسيب هاي اجتماعي فعاليت دارند.
8006**6081 دريافت كننده: نرگس تيموري**انتشار دهنده: حيدر سراياني
۰ نفر