به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مهدی كرباسیان امروز (یكشنبه) در جمع خبرنگاران افزود: در هفت ماه نخست امسال، ارزش صادرات فولادی كشور به بیش از یك میلیارد و 600 میلیون دلار، صادرات مس به 511 میلیون دلار و آلومینیوم به 140 میلیون دلار رسید و صدور سایر اقلام معدنی 400 میلیون دلار بود.
رییس هیات عامل سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اضافه كرد: براساس برنامه ششم توسعه كشور باید 50 میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی صورت گیرد كه از این رقم 11 میلیارد دلار در بخش مس و آلومینیوم، 10 میلیارد دلار در سایر بخش های معدنی و صنایع معدنی و بقیه در زمینه فولاد و زنجیره پایین دستی آن است.
وی یادآوری كرد: جمهوری اسلامی به عنوان یكی از كشورهای شاخص معدنی جهان محسوب می شود و در بخش های فولاد، آلومینیوم، مس، روی، كروم، سنگ تزیینی و سیمان از مزایای لازم برخوردار است.
** حضور 64 شركت خارجی در دومین اجلاس معدن وصنایع معدنی ایران
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بیستم و بیست و یكم آذرماه دومین اجلاس معدن وصنایع معدنی ایران با رویكرد «توسعه و سرمایه گذاری» از سوی سازمان ایمیدرو در تهران برپا می شود كه تاكنون حضور 64 شركت خارجی با 105 نفر نماینده قطعی شده است.
وی افزود: شركت های خارجی از آلمان، ایتالیا، انگلستان، اسپانیا، روسیه، سوئد، لوكزامبورگ، فنلاند، استرالیا، كانادا، بلژیك، چین، هند، ژاپن، تركیه، امارات و آفریقای جنوبی در این اجلاس حضور می یابند.
كرباسیان گفت: 223 شركت ایرانی و 920 شركت كننده كشور ما نیز در این رویداد بین المللی حاضر می شوند و در مدت دو روزه این نشست، 35 سخنرانی در 6 میزگرد تخصصی ارایه می شود.
به گفته رییس هیات عامل ایمیدرو، براساس برنامه 60 درصد سخنرانی ها از سوی طرف های خارجی صورت می گیرد و بقیه سهم ایران است. همچنین نمایشگاهی با مشاركت بخش های تخصصی داخلی و خارجی برپا می شود كه موسسه تجارت استرالیا به شكل ویژه در آن حضور دارد.
وی یادآوری كرد: سال های گذشته نشست تخصصی بخش معدن وصنایع معدنی با حضور ایران در كشورهای منطقه مانند تركیه و امارات برگزار شده بود اما اكنون با استقبال طرف های خارجی بویژه شركت های صاحبنام و متخصصان برجسته این بخش، در ایران این اجلاس برپا می شود.
آمارهای گمرك جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد چین، امارات، هند، كره جنوبی، تركیه، آلمان، تایوان، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا از طرف های اصلی تجارت با كشورمان در بخش معدن و صنایع معدنی محسوب می شوند.
سازمان ایمیدرو پیش از این اعلام كرد: مهمترین عوامل موثر در تصمیم سرمایه گذاران خارجی در بخش معدن حاكی است قابلیت زمین شناسی متناسب با بازار تقاضا، امنیت دارایی (ملكی- زمین)، امكان انتقال سود به كشور سرمایه گذار، پایداری و دوام سیاست های معدنی در كشور هدف، امكان اعمال مدیریت در كارخانه ساخته شده، مالكیت معدن، نرخ تبدیل ارز واقع بینانه، ثبات در قوانین معادن واكتشاف، امكان تشخیص میزان تعهد مالیاتی از قبل و تشخیص سقف تعهدات زیست محیطی برخی از عوامل موثر به شمار می رود.
اقتصام **1559** 2023**1961** خبرنگار: حسین عضدی فسا ** انتشاردهنده: مریم مسعود
معاون وزیر صنعت اعلام كرد:
رشد حدود 10 درصدی بخش معدن و صنایع معدنی در هفت ماه/ مدیران برجسته معدنی جهان در راه تهران
۱۴ آذر ۱۳۹۵، ۱۲:۲۳
کد خبر:
82331574
تهران- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در هفت ماهه امسال (منتهی به مهر) در حالی رشد اقتصادی چهار درصد اعلام شد كه بخش معدن و صنایع معدنی در این دوره رشد حدود 10 درصدی را نشان داد.