۱۵ آذر ۱۳۹۵، ۱۰:۱۵
کد خبر: 82332835
T T
۰ نفر
فعال دانشجویی: مطالبه گری دانشجویان با حفظ خطوط قرمز نظام همراه است

شهركرد - ایرنا - یك فعال دانشجویی و رئیس حوزه مقاومت بسیج دانشجویی دانشگاه شهركرد گفت: آرمان گرایی و مطالبه گری دانشجویان با حفظ خطوط قرمز نظام همراه است.

صادق فرامرزی بابادی روز دوشنبه در آستانه فرا رسیدن دانشجو در پاسخ به این پرسش ایرنا كه علت اصلی كاهش مطالبه گری دانشجو چیست؟ گفت: مطالبه ‌گری از مولفه هایی است كه دانشجو باید همیشه بدنبال آن باشد و مطالبه دانشجویی باید در چارچوب اهداف نظام و انقلاب باشد و در مطالبه‌ گری خط قرمزهایی وجود دارد كه دانشجویان باید به آن توجه كنند.
وی ادامه داد: دانشجو آرمان گراست و مطالبه ‌گری با آرمان‌گرایی آنان بیگانه نیست اما متاسفانه مطالبه‌گری دانشجویان كاهش یافته و یك قسمت به بی توجهی مسئولان به مطالبات دانشجویی و قسمت دیگر به امنیتی كردن فضای دانشگاه برمی گردد كه دانشجویان را سرخورده كرده و از مطالبه ‌گری می‌ هراسند و این از محیط دانشگاه نشات می‌گیرد كه باید این مشكل حل شود و هر كسی بتواند حرفش را بزند.
وی در این خصوص كه به عنوان یك دانشجو مهمترین پیام روز دانشجو را در زمان كنونی چه می دانید؟ افزود: روز دانشجو یادآور آزادی، استقلال و عدالت و مبارزه قشر فهیم جامعه با استكبار و استبداد است كه این روز، نقطه عطف حركت و جنبش دانشجویی در كشورمان به حساب می آید و مهمترین پیام روز دانشجو می تواند مبارزه با استكبار جهانی و دخالت بیگانگان در كشور باشد.
بابادی همچنین مهمترین رسالت یك دانشجو در فضای كنونی جامعه را این طور بیان كرد: در وهله نخست مهمترین رسالت دانشجویان علم آموزی است، از این رو در قبال آن استادان دانشگاه باید روحیه علمی و روحیه 'ما می توانیم ' را در دانشجو زنده كنند كه البته یك بی تفاوتی در برخی دانشجویان مشاهده می شود و استادان باید این استعداد بالقوه را برانگیزند و با انجام پروژه ها و كارهای مختلف در دانشجو ایجاد انگیزه كنند تا دانشجو به صورت عملی وارد كار علمی شود و در وهله دوم؛ دانشجو باید حق طلب و حقیقت جو باشد.
ارزیابی فرامرزی بابادی از وضعیت علمی و فرهنگی دانشگاه این گونه است كه هرچه به جلو پیش می رود، توقع دانشجویان بالا تر می رود و به مراتب همین دانشجویان روز به روز احساس تكلیف كمتری دارند و به نظر می رسد وضعیت نامطلوب فعلی جهت رسیدن به شرایط ایده آل و خروج از وضعیت فعلی، یكی از ظرفیت های مهم اعضای هیات علمی است كه بیشترین ارتباط مستقیم را با دانشجویان دارند و می‌ توانند اثرگذار باشند.
وی مهم ترین دغدغه حال حاضر یك دانشجو را نیز مسائل اقتصادی دوران دانشجویی و بعد از آن فراغت از تحصیل می داند كه این واقعیت برای دانشجویان سخت است كه با تحمل مشقات فراوان درس بخوانند و بعد از دوران تحصیل، بیكار باشند و دومین دغدغه، آشنایی نداشتن دانشجویان با حقوق دانشجویی است كه شاید اگر این مشكل از طریق یك نهاد حل شود كه البته مشكل اول را تا حدی حل می كند چون دانشجویان از حقوق خود در دانشگاه ها بی خبرند و هیچ اطلاعاتی ندارند.
همچنین اساسی ترین عاملی كه سبب علم زدگی دانشجویان نسل حاضر شده را این گونه بیان می كند؛ علم زدگی یك بیماری است تا وقتی كاغذ بازی ها و مدرك گرایی ها ادامه داشته باشد بعدعلمی كاهش می یابد كه متاسفانه فضای دانشگاه ها در كشور گرفتار آفتی از جنس سیاست زدگی شده و این مراكز علمی از انجام رسالتی كه نظام بر دوش آنها گذاشته است، فاصله زیادی گرفته است.
وی تاكید كرد: همانگونه كه رهبرمعظم انقلاب فرمودند اجازه ندهید دانشگاه ها جولانگاه مسائل سیاسی شود، می طلبد در راستای دغدغه به حق ایشان در مورد محتوای دانشگاه ها، سیاسی كاری در دانشگاه ها نشود و این بمنزله یك تغییر نگرش است تا سیمای دانشگاه ها و مراكز علمی كشور از سیاسی بازی پاك شود و به ماهیت اصلی خود یعنی تولید علم و تبدیل آن به ثروت برگردد.
به گزارش ایرنا، روز 16 آذرماه به عنوان روز دانشجو نامگذاری شده است كه یادآور شهادت سه دانشجوی دانشكده فنی تهران به دست عوامل پهلوی است.
دانشجویان در این روز برنامه های مختلفی را برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره دانشجویان شهید و رسالت دانشجویی برگزار می كنند.
خبرنگار : محمود رئیسی**انتشاردهنده: جهانبخش صفری دهكردی
2097/6021