به گزارش ايرنا ليلا آژير روز دوشنبه در كارگاه آموزشي سفيران سلامت در سنندج، كمبود زيرساخت هاي ورزشي براي ورزش زنان در استان را يكي از معضلات حوزه بانوان دانست و گفت: در برخي شهرستان هاي استان يك باشگاه ورزشي براي زنان وجود ندارد.
وي افزود: ايجاد زيرساخت هاي ورزشي نيازمند برنامه ريزي بلند مدت و سرمايه گذاري است.
وي با اشاره به اينكه افزايش خودكشي، افسردگي، اضطراب و استرس از آسيب هاي گريبانگير زنان جامعه است افزود: بهترين ابزار براي كاهش اين آسيب ها ايجاد نشاط اجتماعي و نهادينه كردن ورزش و تفريحات سالم در ميان بانوان است.
وي اظهاركرد: ورزش و تحرك جسمي مي تواند بخشي از آسيب هاي اجتماعي، بيماري ها، افسردگي و مشكل كم تحركي را كاهش دهد.
آژير ادامه داد: فرسودگي شغلي در ميان زنان شاغل در ادارات بيش از زنان خانه دار است و اين گروه از زنان در معرض خطر بيماري ها و مشكلات جسمي بيشتري قرار دارند.
وي كاهش فرسودگي شغلي زنان را نيازمند برنامه ريزي بلند مدت دانست.
آژير توسعه و گسترش ورزش هاي همگاني در ميان بانوان استان را يكي از برنامه هاي دفتر بانوان استانداري كردستان عنوان كرد.
وي نهادينه كردن و گسترش ورزش همگاني در جامعه را ارزان ترين راه براي ترغيب ورزش بانوان عنوان كرد و گفت: ارتقاي شاخص سلامت بانوان نيازمند افزايش آگاهي آنهاست.
مشاور امور بانوان استاندار كردستان شكاف جنسيتي زنان و مردان در كشور را در مقايسه با ساير كشورها بسيار بالا دانست و افزود: شكاف جنسيتي يكي از شاخص هاي مهم توسعه اجتماعي، اقتصادي و سياسي دولت ها محسوب مي شود.
آژير از زنان شاغل در ادارات به عنوان سفيران سلامت در خانواده ها نام برد و گفت: افزايش آگاهي زنان در زمينه سبك زندگي و مقوله سلامتي مي تواند بخشي از مشكلات خانواده ها را در زمينه سلامت كاهش دهد.
وي اختصاص يك ساعت به ورزش بانوان شاغل در ادارات و طرح نشانه سلامت زنان شاغل را از مصوبات دفتر امور بانوان استانداري در جلسات گذشته عنوان كرد.
كارشناس مسئول بهداشت شهرستان سنندج نيز در اين نشست گفت: زنان محور توسعه سلامت و مدير سلامت خانواده هستند در همين راستا توانمندسازي زنان مي تواند به توسعه سطح سلامت جامعه كمك كند.
فلوريا فتحي يونسي با اشاره به افزايش بيماري هاي غير واگير مانند چاقي، ديابت و بيماري هاي قلبي گفت: منشاء بسياري از اين بيماري ها چاقي و نبود تحرك است.
وي اظهار كرد: خود مراقبتي، داشتن آگاهي و مديريت شيوه زندگي مي تواند به پيشگيري و كنترل بسياري از بيماري ها كمك كند.
او ورزش، تحرك جسماني، تغذيه مناسب و داشتن روحيه شاد در زندگي و خود مراقبتي و داشتن روابط سالم را ضامن سلامت افراد دانست و اظهار كرد:ارتقا سلامت، فرايندي توانمندسازي جهت افزايش كنترل بر سلامت و بهبود سلامت خود است.
7352/1904
**خبرنگار: شيوا اردلان منش/** انتشار دهنده: مسعود احمدي
سنندج- ايرنا- مشاور امور بانوان استاندار استان كردستان گفت: ارتقاي زيرساخت هاي ورزش بانوان در استان نيازمند توجه مسئولان است.