به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر محمدتقی جغتایی روز چهارشنبه در پنجمین كنگره علوم اعصاب پایه و بالینی اظهار كرد: در رده بندی جهانی نیز كشور ما در رده شانزدهم قرار دارد كه این امر نشان دهنده لزوم توجه و تولید علم بیشتر در این زمینه است.
وی افزود: البته درصد رشد علمی ایران نسبت به رشد جهانی در حوزه علوم اعصاب شناختی بیشتر است به طوری كه رشد علمی جهان 117 است و ایران رشد 224 درصدی دارد.
جغتایی توضیح داد: تعداد مقالات ایران در این حوزه در سال 2006 تا 2010 میلادی 777 مقاله بود كه در سال 2015 تا 2016 به هزار و 714 مقاله افزایش یافته است.
وی افزود: با این حال در زمینه مقالات برتر با كمبود مواجهیم به طوری كه طی این سال ها تنها 2 مقاله برتر در حوزه علوم شناختی منتشر شده است.
وی از تاسیس ستاد توسعه علوم و اعصاب شناختی، تاسیس رشته علوم اعصاب در وزارت بهداشت و راه اندازی رشته علوم اعصاب شناختی و سایر گرایش ها در وزارت علوم، تاسیس انجمن علوم اعصاب ایران، ایجاد ارتباط بسیار خوب با مجامع بین المللی علوم اعصاب از جمله FAONS، IBRO، SFN را از جمله فرصت های موجود در ایران برای توسعه علوم شناختی عنوان كرد.
جغتایی گفت: همچنین گرایش سایر رشته ها از جمله روانشناسی، بیولوژی، علوم پایه پزشكی و جراحی مغز و اعصاب به حوزه علوم شناختی، گرایش دانشجویان دوره كارشناسی و پزشكی عمومی به ادامه تحصیل در حوزه های علوم اعصاب، گرایش دانش آموزان به علوم اعصاب، علاقمندی نظام سلامت و آموزش و پرورش به استفاده از دستاوردهای این حوزه و ایجاد زیرساخت ها از جمله تاسیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز را از دیگر فرصت های موجود در كشور برای توسعه علوم شناختی و كاهش فاصله با كشورهای پیشرو در این زمینه عنوان كرد.
پنجمین كنگره علوم اعصاب پایه و بالینی از امروز 17 آذر ماه به مدت سه روز در مركز همایش های رازی تهران در حال برگزاری است.
علمی**1834**
خبرنگار: ناهید شفیعی **انتشار: زهره محتشمی پور
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران
ایران دارای رتبه چهارم آسیا در حوزه علوم شناختی است
۱۷ آذر ۱۳۹۵، ۱۳:۴۸
کد خبر:
82336595
تهران- ایرنا- رئیس انجمن علوم اعصاب ایران گفت: ایران در حوزه علوم شناختی پس از ژاپن، كره جنوبی و چین در رتبه چهارم و در رقابت تنگاتنگ با تركیه قرار دارد.