۱۷ آذر ۱۳۹۵، ۲۲:۲۳
کد خبر: 82337445
T T
۰ نفر
كمك 400 ميليارد توماني صندوق نواوري و شكوفايي به شركت هاي دانش بنيان

تهران– ايرنا– رييس صندوق نوآوري و شكوفايي گفت: اين صندوق در سال 94 مبلغ 400 ميليارد تومان به شركت هاي دانش بنيان كمك كرد كه امسال بيشتر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، سلطاني عصر روز چهارشنبه در مراسم افتتاحيه استارت آپ كسب و كار با ايجاد رسانه هاي محيط زيستي در سازمان حفاظت محيط زيست افزود: صندوق نوآوري و شكوفايي در سال 93 مبلغ 103 ميليارد تومان به شركت هاي دانش بنيان كمك كرده بود.
وي اظهار كرد: صندوق نوآوري و شكوفايي در سال 1391 تاسيس شد و در قانون حمايت از شركت هاي دانش بنيان ديده شد تا دولت سه هزار ميليارد تومان به عنوان سرمايه اوليه به آن اختصاص دهد و نيم درصد از بودجه پژوهشي كشور سالانه به آن واريز شود كه اين نيم درصد تحقق نيافت.
وي ادامه داد: از سه هزار ميليارد تومان نيز تا قبل از سال 92 بخش ناچيزي به مبلغ 25 ميليارد تومان اختصاص يافت اما بعد از آن در دولت يازدهم هزار و 433 ميليارد تومان داده شد كه هزار و 300 ميليارد تومان آن صرف كمك به شركت هاي دانش بنيان شده است.
وي با بيان اينكه هدف اين صندوق كمك به توسعه اقتصاد دانش بنيان است گفت: اين صندوق شركت هاي خصوصي يا تعاوني هاي دانش بنيان را پوشش مي دهد كه 99 درصد حمايت صندوق را شامل مي شوند.
سلطاني اظهار كرد: يك نوع صندوق در دنيا وجود دارد كه پروژه اي را از ابتدا تحت پوشش و حمايت قرار مي دهد كه قرار بود در ايران اين كار را صندوق حمايت از پژوهشگران جوان انجام دهد اما به علت نداشتن پول عملا اتفاق خاصي هم رخ نداد.
رييس صندوق نوآوري و شكوفايي افزود: صندوق ديگري در دنيا وجود دارد كه مانند صندوق نواوري و شكوفايي فعاليت مي كند يعني در مرحله اقتصادي شدن پروژه وارد مي شود، در واقع ماموريت اين است كه به شركت هايي كه به مرحله اقتصادي رسيده اند كمك كنند و اين كمك تا 10 سال نيز ادامه دارد.
وي به خدمات اين صندوق به شركت هاي دانش بنيان اشاره كرد و گفت: خدمات به صورت قرض الحسنه 4 درصد، وام ترجيحي 11 درصد، پرداخت وام 9 درصد براي خريد محصول آماده از شركت ها، سرمايه گذاري و مشاركت مستقيم صندوق با صندوق هاي خطرپذير و تجميع 10 شركت در يك مجتمع به نام برج فناوري خدمات اين صندوق است.
سلطاني افزود: براي استفاده از خدمات اين صندوق شركت ها بايد ثبت شده، خصوصي يا تعاوني، دانش بنيان، داراي طرح فناوري هاي برتر، داراي طرح اقتصادي باشند و سابقه اعتباري منفي نداشته باشند يعني از دوره هاي قبل وام پس نداده اي نداشته باشند.
وي ادامه داد: تاكنون 212 شركت دانش بنيان در حوزه زيست فناوري به مبلغ 187 ميليارد تومان با اين صندوق كار كرده است و 40 شركت در حوزه هاي مرتبط با محيط زيست در حال فعاليت و همكاري با صندوق نوآوري و شكوفايي است.
سلطاني گفت: چندي پيش معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري اعلام كرد كه در زمينه علوم انساني، مديريت و هنر نيز فعاليت خود را آغاز خواهد كرد تا انها را به دانس بنيان بودن ورود دهد.
علمي 9014
خبرنگار : كيميا عبدالله پور*انتشار: زهره محتشمي پور
۰ نفر