به گزارش ایرنا، ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت امروز با برگزاری آیین های سوگواری درغم جانكاه سالروز شهادت آن امام همام اشك ماتم می ریزند. اینك حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) یكپارچه سیاهپوش است و صدای قرائت قرآن و نوحه سرایی مداحان اهل بیت از ماذنه های آن به گوش می رسد.
دسته های عزادار نیز از سراسر شهر به حركت درآمده و درحرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) همراه با زائران به سوگواری مشغول هستند.
عزاداران به همراه زائران ضمن سوگواری، این مصیب بزرگ را به كریمه اهل بیت(ع)، تسلیت گفتند.
زائران حرم مطهر كریمه اهل بیت(ع) كه از نقاط مختلف كشور به قم آمده اند با چشمانی اشكبار و دلی شكسته از شهادت یازدهمین امام شیعیان دركنار مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، سوگنامه خواندند و عزاداری كردند.
دربیوت آیات عظام تقلید و دفتر مقام معظم رهبری در قم نیز به همین مناسبت، مجالس سوگواری برپا شده و سخنرانان گوشه هایی از زندگانی گهربار آن امام همام را بیان كردند.
مسجد مقدس جمكران و بارگاه امامزادگان نیز در این روز غم بار شاهد برگزاری آیین های عزاداری و سخنرانی با حضور زائران و مجاوران می باشد.
امام حسن عسكری(ع) در سال 232 هجری قمری در شهر مدینه دیده به جهان گشود و در كودكی از پدر بزرگوارش امام هادی(ع) دهمین پیشوای شیعیان سیره پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) را فراگرفت و در چنین محیط معنوی، رشد و پرورش یافت و به مقام امامت رسید.
كنیه امام حسن عسكری(ع) «ابومحمد» است كه با لقب های دیگر مانند هادی، خالص، زكی، سراج، تقی و عسكری نیز شناخته می شوند كه هر یك از آنها، نشانه ای از كمالات وجودی آن حضرت محسوب می شود. «عسكری» از مشهورترین لقب های ایشان است.
امامت كوتاه امام حسن عسكری(ع) از دوره های سخت زندگی آن امام به شمار می رفت. خلفای بنی عباس همواره امامان معصوم(ع) را مانعی برای دستیابی به خواسته های نامشروع خود می دانستند، از این رو فشارهای زیادی بر امامان و پیروان آنها وارد می كردند.
حاكمان بنی عباس افرادی را كه می خواستند با امام حسن عسكری(ع) ارتباط برقرار كنند، شكنجه می كردند و به زندان می انداختند. از این رو دوستداران و پیروان امام حسن عسكری(ع) به سختی می توانستند با امام یازدهم خود تماس و ارتباط برقرار كنند.
روشنگری امام حسن عسكری(ع) در میان مردم و پافشاری آن حضرت در راه حق و عدالت سبب كینه توزی و شدت عمل خلفای بنی عباس شد. از همین رو، آن امام بزرگوار را بارها زندانی كردند.
پیشوای یازدهم شیعیان، در فضای خفقان و استبداد، همواره با تدبیر و درایت در برابر حاكمان ظالم عباسی، ایستادگی كرد و برای حفظ اسلام اصیل و شیعیان، سختی های زیادی را به جان خرید.
سرانجام امام حسن عسكری در روز هشتم ربیع الاول سال 260 هجری قمری با زهر معتمد عباسی به شهادت رسید.
مزار مطهر این امام همام در سامرا كنار مرقد مطهر پدرش امام هادی(ع) واقع شده است.
1175 / انتشاردهنده: رضا علیمحمدی
قم - ایرنا - شهر مقدس قم در سالروز شهادت یازدهمین اختر تابناك آسمان امامت و ولایت حضرت امام حسن عسكری(ع) غرق در عزا و ماتم شده است.