لزوم توجه به تنوع زباني و فرهنگي درتوليدات علمي حوزه /نيازمند نقشه جامع علمي و مديريتي هستيم

قم- ايرنا- مديرحوزه هاي علميه سراسركشور گفت:حوزه هاي علميه بايد درتوليدات علمي و پژوهشي از حصار زبان فارسي بيرون بيايند و محصولات خود را در زبان ها و فرهنگ هاي متنوع ارائه دهند.

به گزارش ايرنا، آيت الله عليرضا اعرافي روز شنبه در آيين افتتاح دومين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، با اشاره به ضرورت تهيه نقشه جامع رشته هاي حوزه، افزود: دفترتبليغات اسلامي درسال هاي اخير قدم هاي خوبي براي بين المللي شدن تحقيقات برداشته است و بايد اقدام بيشتري در اين زمينه صورت گيرد.
وي اضافه كرد: همانطور كه در قم براي شيعيان محصولات علمي و ديني توليد مي شود، بايد براي مسلمانان و ساير اديان توحيدي نيز به تناسب ذائقه تحقيقات و پژوهش هايي انجام شود.
وي تاكيد كرد: پژوهشگران تنوع مخاطبان را درارائه تحقيقات و محصولات درنظر بگيرند و پژوهش ها درمحدوده هاي خاص مذهبي محصور نشود.
اعرافي بر انجام مطالعات راهبردي حوزه تاكيد كرد وگفت: درجلسه هايي كه با رهبر معظم انقلاب برگزار شد، ايشان برامتداد علوم عقلي و فلسفي در قلمروهاي جديد تاكيد داشتند.
وي بر آموزش هاي پژوهش محور تاكيد و بيان كرد: در استان قم 25 هزار طلبه در سطوح مقدماتي و عالي تحصيل مي كنند و همچنين 20 هزار طلبه شرايط تحصيل در سطوح خارج دارند كه اگر مجموعه نظام مندتر شود توليدات تحقيقي افزايش مي يابد.
وي افزود: با وجود اين كه از فناوري هاي جديد و روش هاي نوين در حوزه تحقيق و پژوهش بايد استفاده كرد، اما براي ريشه دارتر شدن تحقيقات حوزه بايد گام بيشتر و جدي تري برداشت و اين مجموعه بايد با تحقيقات جديد ارتباط پيدا كند.
رئيس جامعه المصطفي العالميه اضافه كرد: پژوهشگران سنتي حوزه بايد با فناوري هاي جديد و قلمرو پژوهش هاي نوين آشنا باشند.
وي گفت:طرح هايي درحوزه هاي علميه وجود دارد كه بدون مشاركت جمعي محقق نمي شود و در اين راستا نيازمند نقشه جامع علمي و مديريتي هستيم.
وي بر غني تر سازي حوزه فناوري هاي جديد در علوم اسلامي تاكيد و بيان كرد: حوزه هاي جديد هوش مصنوعي و پردازش متن بايد در اولويت قرار گيرد و در اين راستا حوزه بايد پيشگام باشد قلمروهايش وسيع شود.
اعرافي گفت: حوزه هاي علميه بيش از آنچه از منابع عمومي و مردمي دريافت مي كنند توليدات دارند و مجموعه اين ورودي ها به خروجي هاي خيلي باارزش تر مبدل مي شود.
وي با اشاره به اين كه بايد ارزيابي مثبتي از دستاوردهاي علمي و پژوهشي در قلمرو علوم اسلامي و حوزوي داشت، گفت: پژوهش در حوزه علميه بايد روز به روز به سمت زنده تر شدن و ناظرتر شدن به عرصه هاي جديد و معطوف به مسائل نو و مورد ابتلا برود.
وي افزود:تنوع رسانه هاي پژوهشي درمعرفي محصولات،افزايش حجم توليدات و مراكز حوزوي، افزايش پژوهشگران با بهره مندي از حد نصاب دانش و مهارت پژوهشگري و ارتقاء سطح كمي و كيفي مقاله ها و مجله ها بايد در اولويت كارهاي علمي دفتر تبليغات اسلامي قرار گيرد.
اعرافي اضافه كرد:افزايش تنوع قلمرو تحقيق و پژوهش و دامنه دانشي توليدات، اتصال پژوهش با رشته ها و گرايش هاي آموزشي، به كارگيري روش هاي تحقيق نوين دركنار روش هاي پيشين و اصيل، افزايش رساله و پايان نامه نويسي و جشنواره ها و مسابقات علمي و پژوهشي و بازسازي حوزه در فضاي مجازي از ديگر مواردي است كه بايد در نظر گرفته شود.
مدير حوزه هاي علميه كشور تصريح كرد: در زمينه مطالعات تمدني مربوط به روحانيت و حوزه با وجود تحقيقات انجام شده بسيار عقب هستيم، درحالي كه بيگانگان در اين زمينه وارد شده اند و دستاوردهاي بسياري دارند.
وي ادامه داد: موسوعه نگاري و فرهنگ نامه ها در حوزه هاي علميه پيشگام و مايه افتخار است.
دومين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم از ساعت 8 صبح تا 20 ، از امروز 20 آذرماه جاري تا 25 اين ماه در سالن همايش هاي غدير دفتر تبليغات اسلامي براي علاقه مندان داير است.
/2085/ 6133/ خبرنگار: سميه حيدري **انتشاردهنده: جعفرمسلمي