۲۰ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۲۴
کد خبر: 82340504
T T
۰ نفر
اختصاص 660 میلیارد تومان اعتبار به صندوق نوآوری و شكوفایی در سال 96

تهران- ایرنا- رییس صندوق نوآوری و شكوفایی با بیان این كه از ابتدای راه اندازی این صندوق تاكنون هزار و 433 میلیارد تومان اعتبار به آن داده شده است، افزود: دولت برای سال آینده در لایحه بودجه 96 ، 200 میلیون دلار معادل 660 میلیارد تومان برای صندوق نوآوری و شكوفای تخصیص داده است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، بهزاد سلطانی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش با اشاره به این كه اعتبار صندوق از محل صندوق توسعه ملی و بودجه عمومی كشور تامین می شود، گفت: در قانون مصوب شده است كه 3 هزار میلیارد تومان اعتبار راس سه سال از محل صندوق توسعه ملی به صندوق نوآوری و شكوفایی اختصاص داده شود، همچنین باید نیم درصد از بودجه عمومی دولت به صورت سالانه به این صندوق برای كمك در جهت سرمایه گذاری خطرپذیر و پوشش ریسك اختصاص داده شود كه متاسفانه تاكنون عملیاتی نشده است.
سلطانی ابراز امیدواری كرد كه در قانون بودجه سال 96 به این امر توجه ویژه شود.
وی گفت: تاكنون سرمایه گذاری خطرپذیر در كشور كمتر رونق داشته و علت آن نیز تبیین نشدن جایگاه سرمایه گذاری خطرپذیر است، در دو سال گذشته فقط 87 طرح برای مشاركت و سرمایه گذاری به صندوق نوآوری شكوفایی ارائه شده است.

***حمایت صندوق نواوری و شكوفایی از صندوق های پژوهش و فناوری تخصصی
سلطانی همچنین گفت: این صندوق از راه اندازی صندوق های پژوهش و فناوری تخصصی با عنوان سرمایه گذاری و مشاركت حمایت می كند و به متقاضیان راه اندازی در ابتدای كار 49 درصد سرمایه در قالب مشاركت می دهد.
وی ادامه داد: راه اندازی صندوق های پژوهش و فناوری تخصصی مصوب كارگروه صندوق های پژوهش و فناوری به ریاست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دبیرخانه صندوق نوآوری و شكوفایی است.
وی همچنین درباره عملكرد صندوق نواوری و شكوفایی بیان كرد: از ابتدای راه اندازی این صندوق دو هزار و 767 شركت دانش بنیان شده كه از این تعداد، دو هزار و 827 طرح به صندوق ارائه شده است، از میان این طرح ها دو هزار و 425 طرح تعیین تكلیف شده و حدود 530 طرح در دست بررسی است.
وی با اشاره به این كه نرخ تصویب طرح در صندوق به طور متوسط 62 درصد است، گفت: هزار و 502 طرح تاكنون مورد تصویب قرار گرفته و بیش از 800 طرح رد شده است.

*** تصویب و پرداخت هزار و 300 میلیارد تومان از اعتبار صندوق
سلطانی با اشاره به این كه 70 درصد ارزیابی طرح های ارائه شده صندوق برون سپاری شده است، گفت: از محل اعتبار صندوق، 900 میلیارد تومان برای هزار و 502 طرح، تسهیلات پرداخت شده و همچنین 75 میلیارد تومان برای صندوق های پژوهش و فناوری، 200 میلیارد تومان برای تعیین دفاتر كاری شركت های دانش بنیان و 200 میلیارد تومان برای ضمانت نامه تاكنون پرداخت شده است.
وی اظهار كرد: در استفاده از تسهیلات صندوق، حوزه فناوری زیستی با 219 شركت و تخصیص 188 میلیارد تومان در جایگاه نخست قرار دارد.
وی گفت: حوزه سخت افزار الكترونیك، كنترل و مخابرات با 242 شركت و دریافت 127 میلیارد تومان، حوزه تجهیزات پیشرفته ساخت و تولید با 225 شركت و دریافت 118 میلیارد تومان و حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با 221 شركت و پرداخت 109 میلیارد تومان و داروهای پیشرفته با 92 شركت و پرداخت 81 میلیارد تومان جایگاه های دوم تا پنجم را در تصویب و دریافت تسهیلات به خود اختصاص داده اند.

*** حمایت صندوق از پارك های فناوری در جهت توانمندسازی شركت ها
سلطانی افزود: صندوق نوآوری و شكوفایی از پارك های فناوری سراسر كشور در زمینه توانمندسازی شركت های دانش بنیان به عنوان همكار حمایت مالی می كند، در حال حاضر این صندوق با پارك فناوری تبریز به منظور برگزاری كلاس های آموزشی فناوری در حال انعقاد قرارداد است.

*** كاهش زمان ارائه خدمات به شركت های دانش بنیان در كمتر از سه ماه
سلطانی با اشاره به این كه در حال حاضر، ارزیابی طرح ها و ارائه خدمات به شركت های دانش بنیان در برخی موارد 4 تا 5 ماه طول می انجامد گفت: صندوق نوآوری و شكوفایی در نظر دارد بازه زمانی ارزیابی طرح ها را كاهش داده و ارائه خدمات در زمینه های مختلف را به سه ماه كاهش دهد به طوری كه ارائه ضمانت نامه از یك ماه به دو هفته كاهش یابد.
وی افزود: در جهت كاهش زمان ارائه خدمات به شركت های دانش بنیان، ساختارهای متعدد از جمله افزایش تعداد كارگزاران ارزیابی، تفكیك مرحله تكمیل مدارك از زمان ارزیابی و نیز تفكیك ارزیابی شركت های نوپا از دیگر شركت ها در نظر گرفته شده است.

*** راه اندازی سامانه غزال در صندوق نوآوری و شكوفایی به زودی
سلطانی افزود: به منظور ارائه هر چه بهتر خدمات به شركت های دانش بنیان سامانه غزال طراحی شده تا شركت های دانش بنیان با مراجعه به سایت از آخرین وضعیت ارائه طرح خود خبردار شوند.
وی گفت: ارزیابی طرح، پرداخت اولیه تسهیلات، نظارت، خاتمه فنی ارزیابی طرح و پایان ارائه تسهیلات از جمله مواردی است كه در این سایت قابل رصد است.
وی افزود: تاكنون بیش از 260 طرح خاتمه فنی یافته است و حدود 20 طرح موفق نیز توانسته اند به بازار راه یابند كه حدود 8 میلیارد تومان آورده داشته است.
وی در خصوص صدور ضمانت نامه برای شركت های دانش بنیان گفت: تاكنون صندوق 101 مورد ضمانت نامه به مبلغ 17 میلیارد تومان برای طرح های ارائه شده به صندوق صادر كرده است، همچنین صندوق در زمینه صدور ضمانت نامه با برخی از بانك ها تعامل داشته و در این زمینه، مجموع صدور ضمانت بانكی و صندوق نوآوری و شكوفایی 227 ضمانت نامه بوده كه مبلغ كلی این ضمانت نامه ها 131 میلیارد تومان است، رشد ضمانت نامه در سه سال گذشته بسیار بالا بوده است.
علمی **9340** 9014**
خبرنگار: منیر ابراهیمی زاده*انتشار: زهره محتشمی پور
۰ نفر