دكتر شهرام موحدی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تاكنون هیچ گزارشی مبنی بر وجود این بیماری در استان دریافت نشده است،
وی اضافه كرد: هم اكنون پیش بینی ها و مراقبت های ویژه بصورت فعال در تمام مراكز پرورش طیور انجام شده و هماهنگی لازم با اتحادیه های پرورش مرغ تخمگذار و مرغ گوشتی نیز در حال انجام است تا هرگونه تلفات نامتعارف در این مراكز بررسی شود.
وی با بیان اینكه از ابتدای مطرح شدن این بیماری در كشور، كمیته مقابله با آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان تشكیل شد، گفت: تاكنون بیش از 10 جلسه با پیگیری های خاص و یك جلسه نیز با حضور مدیركل ستاد مدیریت بحران استانداری و سایر دستگاه های مرتبط در استانداری تشكیل شده است.
موحدی گفت: اطلاع رسانی پیامكی و مكاتبات در این زمینه با دستگاه های مختلف و پرورش دهندگان طیور، دهیاران و فرمانداران استان نیز انجام شده است.
وی با بیان اینكه طرح ملی رصد و پایش آنفولانزای فوق حاد پرندگان، مهر و آبان امسال همزمان با سراسر كشور در اصفهان نیز برگزار شد، گفت: در این طرح از 120 واحد پرورش طیور استان نمونه گیری شد و باغ پرندگان، مزارع پرورش طیور و كشتارگاه ها مورد بررسی قرار گرفت.
مدیركل دامپزشكی استان اصفهان گفت: در این نمونه گیری ها بیش از یكهزار و 600 نمونه خون گرفته و آزمایش های مختلف بر روی آنها انجام شد.
وی با بیان اینكه مشاهده نشدن موردی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان، دلیلی برای غفلت از این بیماری بسیار مسری نیست، گفت: تمام مرغداری های صنعتی و سنتی استان باید مسائل بهداشتی و ایمنی را برای مقابله با این بیماری بطور جدی رعایت كنند.
موحدی با بیان اینكه برای جلوگیری از این بیماری، مراقبت های ویژه بهداشتی باید انجام شود، گفت: استان اصفهان با بیش از دو هزار واحد پرورش مرغ صنعتی از بیشترین تعداد واحدهای پرورش مرغ و طیور در كشور برخوردار است.
وی از شهروندان خواست از خرید هرگونه پرنده از افراد دوره گرد بطور جدی خودداری و انواع مرغ ها و پرندگان خود را در قفس نگهداری كنند و ظرف غذا و آب آنها را دور از ارتباط با سایر پرندگان و حتی گنجشك ها قرار دهند.
مدیركل دامپزشكی استان اصفهان با بیان اینكه كوچ پرندگان مهاجر مهمترین عامل اشاعه و گسترش این بیماری محسوب می شود، گفت: ویژگی مهم این بیماری سرعت بالای انتشار آن در بین طیور صنعتی است كه باعث تلفات و خسارات جبران ناپذیر میشود.
وی با بیان اینكه تاكنون برای مقابله با این بیماری یك مانور در استان برگزار شده است و تا دو روز آینده یك مانور دیگر نیز برگزار خواهد شد، افزود: با رعایت توصیه های بهداشتی میتوان به كنترل و جلوگیری از این بیماری كمك و از بروز خسارات بهداشتی و اقتصادی ناشی از بیماری پیشگیری كرد .
به گزارش ایرنا، بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان'H5N1' ویروسی و مشترك بین انسان و طیور است.
گزارشهای رسمی مسوولان دولتی چند كشور در آغاز ماه ژوئیه سال 2005 میلادی
در باره همهگیری ویروس H5N1 در مرز برخی كشورها به سازمان بهداشت جهانی دام (OIE)داده شد و در پایان همان ماه، روسیه و قزاقستان گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در كشورهای خود اعلام كردند و گفتند كه عامل بیماری، ویروس H5N1 است.
از زمان ارائه نخستین گزارشهای شیوع این ویروس در طیور موجود در روسیه كه دامنه آن تنها بصورت محدود در سیبری بود، این ویروس شروع به گسترش به سمت غرب كرد بطوری كه در قزاقستان در چند روستای مجاور مناطق آبی، نخستین شیوع این ویروس رویت شد.
انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشههای پرندگان كشته شده می تواند به این بیماری مبتلا شود.
آنفلوانزای پرندگان برغم اینكه شیوع آن به شدت شیوع آنفلونزای انسانی در بین انسان ها نیست و خیلی سخت از پرنده به انسان منتقل می شود، اما در صورت انتقال درصد تلفات و كشندگی آن بالاست و به همین دلیل، مجامع بین المللی روی كنترل این بیماری خیلی تاكید دارند.
در سال های اخیر، برای كنترل این ویروس خطرناك، توافق هایی میان سه سازمان خوار و بار كشاورزی ملل متحد(FAO)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) منعقد شده است.
چندی پیش در گزارش رسانه های خارجی اعلام شد، در یك مزرعه پرورش طیور در مكلنبورگ آلمان بیماری آنفلوآنزای مرغی مشاهده و بلافاصله ستاد بحران تشكیل و بطور همزمان، این بیماری در چند كشور دیگر نیز مشاهده شد.
به گفته برخی كارشناسان، در سال 2014 -2015 صنعت طیور آمریكا بابت بیماری آنفلوانزا 2.3 میلیارد دلار خسارت دید و اگر برای هر كشور دیگری چنین شرایطی پیش آید، از نظر اقتصادی و بهداشتی، دچار زیان های فراوانی خواهد شد.
7150ت / 6027
خبرنگار: علی نعمانی * انتشار: شكراللهی
كانال اطلاع رسانی : https://telegram.me/esfahanirna
دامپزشكی اصفهان آماده مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است
۲۳ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۴۸
کد خبر:
82345245
اصفهان- ایرنا- مدیركل دامپزشكی استان اصفهان گفت: آمادگی كاملی برای مقابله با شیوع بیماری بسیار مسری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وجود دارد.