۲۴ آذر ۱۳۹۵، ۹:۰۲
کد خبر: 82345902
T T
۰ نفر
اولين تصفيه‌خانه بيوراكتور غشايي ايران به بهره‌برداري رسيد

تهران- ايرنا- اولين تصفيه‌خانه زيرزميني غيرمتمركز بيوراكتور غشايي (MBR) ايران با هدف بازچرخاني ايمن آب از پساب در مبدأ توليد، همزمان با هفته پژوهش در خوابگاه جلال آل احمد دانشگاه تهران به بهره‌برداري رسيد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از دانشگاه تهران، عضو هيأت علمي دانشكده مهندسي شيمي پرديس دانشكده‌هاي فني و مجري طرح در اين مراسم، توسعه فناوري پيشرفته هيبريدي ازناسيون- بيوراكتورغشايي به‌ صورت درجا و زيرزميني براي بازيافت آب باكيفيت در مبدا توليد را هدف اصلي طرح ذكر كرد.
دكتر محمدرضا مهرنيا توسعه فناوري‌هاي حذف آلاينده‌هاي نوظهور و تركيبات آنتي‌بيوتيكي و هورمون‌ها از فاضلاب، ارائه الگوي بازچرخاني غيرمتمركز پساب، تأمين بخشي از آب مورد نياز شهري و كاهش بار شبكه‌هاي فاضلاب، ايجاد الگوي توسعه فضاي سبز از طريق بازچرخاني پساب و فرهنگ‌سازي استفاده از پساب بازيافتي را از دستاوردهاي اين طرح برشمرد.
عضو هيأت علمي دانشكده مهندسي شيمي دانشگاه تهران افزود: اين طرح با ظرفيت 5 متر مكعب در روز از حدود يك سال قبل آغاز شد و با گذراندن مراحل مطالعاتي، آزمايشي، ساخت و راه‌اندازي، امروز به مرحله بهره برداري رسيد.
به گفته مهرنيا طرح تصفيه خانه بيوراكتور غشايي، نمونه كاربردي و زيرزميني بازچرخاني آب از فاضلاب با قابليت حذف 99 درصد آلاينده‌هاي متعارف و مواد دارويي است كه براي اولين بار در كشور اجراشده و الگويي براي توسعه به شمار مي آيد.
وي تأكيد كرد: با تجربيات متعدد ايجادشده در دانشكده فني دانشگاه تهران، امكان توسعه تصفيه خانه بيوراكتور غشايي در صنايع مختلف و آلاينده‌هاي متنوع بررسي‌شده و قابليت تجاري‌سازي آن توسط تيم مجري طرح وجود دارد.
مهرنيا در خصوص هزينه اجراي اين طرح گفت: ‌در مقايسه با فناوري‌هاي متعارف، شايد اين فناوري پيشرفته را با حدود 10 تا 20 درصد افزايش قيمت بتوانيم در كشور پياده‌سازي كنيم.
مهرنيا درباره مزاياي اين طرح تحقيقاتي كاربردي نيز توضيح داد: ما فاضلاب را در مبدا توليد به آب با كيفيت عالي و استاندارد براي استفاده مجدد و آبياري و توسعه فضاي سبز تبديل كرديم كه در نتيجه فضاي خشك و بلااستفاده محل تصفيه‌خانه به فضايي سبز براي ساكنين منطقه تبديل شد و بهداشت و ايمني و نيز پاك‌بودن آب بازيافتي از نظر شرعي نيز مورد توجه قرار گرفت.
استاد دانشكده مهندسي شيمي دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: يكي از دغدغه‌هاي متوليان حوزه انرژي و آب كشور اين است كه رويكرد بازچرخاني آب به‌ صورت با كيفيت و در مبدأ از فاضلاب را در كشور ايجاد كنند زيرا ايجاد و نگهداري فضاهاي سبز در مكان هاي عمومي شهرها با كمبود جدي منابع آب روبه‌رو است كه ما از طريق اين طرح توانستيم الگويي براي بازچرخاني آب و ايجاد فضاي سبز در خوابگاه و توسعه ايده خوابگاه سبز را ايجاد كنيم.
وي فرهنگ‌سازي استفاده از آب‌هاي استحصالي فاضلاب را از ديگر برنامه‌هاي اين طرح دانست، گفت: اگر مانند كشورهاي پيشرفته، در هر منطقه‌اي تصفيه‌خانه كوچك محلي تعبيه شود و آب بازچرخاني‌شده مورد استفاده مجدد قرار گيرد، ضمن كاهش مصرف منابع آب و تهديدهاي محيط زيستي، بار شبكه‌هاي انتقال فاضلاب كاسته مي‌شود.
مهرنيا تصريح كرد: موضوع تحقيقاتي بيوراكتور غشايي سال‌ها است كه در دانشگاه تهران در دست بررسي بوده و هدف ما بومي‌سازي و تجاري‌سازي اين طرح است و تاكنون ضمن انجام پژوهش‌هاي بسيار و چاپ مقالات متعدد، دانشجويان بسياري در اين زمينه فارغ‌التحصيل شده‌اند و اين دانش مرهون زحمات استادان و دانشجويان تحصيلات تكميلي و همكاران دانشكده‌ فني دانشگاه تهران است.
اين طرح با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و با بهره‌برداري شركت آب و فاضلاب استان تهران، همكاري اداره كل امور خوابگاه‌هاي دانشگاه تهران و شركت دانش بنيان راهكارهاي مهندسي پاك به بهره‌برداري رسيده است.
علمي**1055**1834
دريافت كننده: زينب كارگر ** انتشار: ناهيد شفيعي
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر