۲۴ آذر ۱۳۹۵، ۲۱:۱۳
کد خبر: 82347265
T T
۰ نفر
اشتركات بین ایران و داغستان پایه خوبی برای توسعه روابط طرفین است

رشت- ایرنا- معاون تجاری و توسعه حمل و نقل بین الملل رئیس جمهوری داغستان گفت: اشتركات بین ایران و داغستان پایه خوبی برای توسعه روابط دو طرف است.

به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا، شامیل عیسی اف عبدالله ویچ عصر چهارشنبه در دیدار با استاندار گیلان در رشت با ابراز خرسندی از سفر به گیلان، ضمن ابلاغ سلام گرم رئیس جمهوری داغستان به استاندار گیلان افزود: از دیروز كه برای شركت در همایش توسعه روابط اقتصادی به تهران و امروز كه به گیلان سفر كردم با پذیرایی گرمی كه از ما شد احساس می كنم در وطن خود هستم.
وی به وجود اشتراكات گسترده دو كشور در مسائل فرهنگی، دینی اشاره كرد و افزود: پدران و اجداد ما نیز اشتراكاتی داشتند كه پایه ای برای توسعه ی روابط ما می تواند باشد.
وی به امضای تفاهم نامه ها بین گیلان و جمهوری داغستان در گذشته اشاره و خاطرنشان كرد: در حال حاضر هیچ مانعی از لحاظ سیاسی برای اجرای مفاد آن وجود ندارد.
معاون تجاری و توسعه حمل و نقل بین الملل رئیس جمهوری داغستان به بازدید خود از بندر در حال ساخت كاسپین در منطقه آزاد انزلی اشاره كرد و گفت: این بندر بسیار بزرگ می تواند در گسترش روابط با داغستان نقش تعیین كننده ای ایفا كند.
وی با بیان این كه براساس دستور رئیس جمهوری داغستان ما موظف به گسترش روابط در دریای خزر هستیم اظهار داشت: این توسعه اقتصادی باید از طریق بنادر انجام گیرد.
شامیل عیسی اف عبدالله ویچ به گسترش زیرساخت های بندر ماخاچ قلعه نیز اشاره و اظهار داشت: در حدود هفت میلیارد دلار در حوزه گسترش راه آهن، ساخت و تعمیرات كشتی و توسعه امكانات در حال سرمایه گذاری هستیم.
وی با اشاره به این كه مردم گیلان و داغستان بسیار شبیه به هم هستند افزود: در شهر دربند داغستان مشتركات بسیاری داریم.
وی با بیان اینكه داغستان مناطق و جاذبه های طبیعی بسیاری دارد افزود: در بخش توریسم و گردشگری در داغستان اقداماتی در حال انجام است كه در آینده این بخش بسیار متحول خواهد شد.
معاون رئیس جمهوری داغستان گفت: در داغستان قوانینی وضع شده كه تجارت به سایر نقاط روسیه بسیار راحت تر شده است.
وی گفت: یكی از موارد ارزیابی رئیس جمهوری روسیه از استانداران این است كه چه میزان توانسته اند روابط تجاری را با كشورهای دیگر گسترش دهند.

** توسعه روابط گیلان و داغستان
استاندار گیلان نیز در این نشست به وجود اشتراكات اقتصادی و فرهنگی با جمهوری داغستان اشاره كرد و افزود: ماخاچ قلعه یكی از بنادر مهم روسیه است كه با توجه به توسعه بنادر انزلی و كاسپین می تواند در گسترش روابط تجاری و اقتصادی نقش بسزایی ایفا كند.
محمدعلی نجفی در این نشست با اشاره به این كه خوشبختانه موانع موجود در صادرات لبنیات، مرغ و گوشت سفید به روسیه برطرف شده است ،افزود: وجود فرصت ها، ظرفیت ها و پتانسیل های خوب گیلان در بخش های صنعتی، بهداشتی، موادغذایی، میوه و بویژه گردشگری می تواند به توسعه روابط این استان و داغستان كمك كند.
استاندار گیلان بر ضرورت اجرایی شدن تفاهم نامه همكاری بین گیلان و داغستان با قوت و جدیت بیشتر تأكید و تصریح كرد: با همكاری اتاق بازرگانی و هماهنگی های دفتر نمایندگی وزارت خارجه در گیلان ارتباطات بخش های اقتصادی، تجاری و فرهنگی دو طرف باید رونق بگیرد.
وی با بیان اینكه نقش ما در روابط تجاری و اقتصادی فقط توسعه زیرساخت ها است، افزود: با حمایت كاملی كه از بخش خصوصی در گیلان می شود هیچ مانعی برای همكاری تجار دو طرف با یكدیگر وجود ندارد.
نجفی با اشاره به این كه بنادر و گمرك با ظرفیت كامل برای حضور تجار داغستانی كمال همكاری را دارند، گفت: با توجه به این كه مانعی برای توسعه روابط اقتصادی، تجاری و ترانزیت كالا وجود ندارد، اعداد و ارقام و نیز حجم مبادلات كالا بین دو طرف زیبنده این ارتباط نیست.
نماینده عالی دولت در گیلان به برگزاری همایش پدافند غیرعامل در حوزه دریای خزر در استان اشاره و بیان كرد: به خاطر حضور و تأثیرگذاری گیلان در حوزه دریای خزر و كشورهای همسایه برگزاری این همایش از سوی دولت به گیلان داده شد.
استاندار گیلان به تأكید دكتر روحانی بر تكمیل راه آهن شمال به جنوب در سفر به گیلان اشاره و اظهار داشت: یكی از موانع در این مسیر اتصال هشت كیلومتر راه آهن آستارا به آستارا بود كه پس از این سفر به صورت جدی پیگیری شد.
وی همچنین از تكمیل 2 كیلومتر راه آهن آستارا به آستارا كه در خاك ایران بود خبر داد و گفت: ادامه این مسیر از رشت به آستارا نیز جزء برنامه های اصلی ماست.
نجفی تصریح كرد: اتصال این راه آهن می تواند بندر بمبئی را به هلسینكی وصل كند و ضمن كوتاه كردن مسیر، حمل و نقل از 46 روز به 26 روز می رسد كه از لحاظ تجاری بسیار حائز اهمیت است.
وی به دیدارهای مكرر روسای جمهور اسلامی ایران و روسیه در سال های اخیر اشاره كرد و افزود: یكی از موارد مورد تأكید دو رئیس جمهوری تكمیل این راه آهن در حداقل زمان ممكن بود كه جزء برنامه های اساسی و استراتژیك دو كشور است.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان این كه ظرفیت بنادر گیلان در حال افزایش است گفت: امیدواریم از این افزایش ظرفیت كشورهای ایران،روسیه و داغستان كمال بهره را ببرند.
در این دیدار معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار، سركنسول روسیه در رشت و همچنین برخی از مدیران دستگاه های اجرایی و تجار ایران و داغستان حضور داشتند.
جمهوری داغِستان یكی از 22 جمهوری داخلی فدراسیون روسیه با 50 هزار و 300 كیلومتر مربع مساحت و بیش از سه میلیون نفر جمعیت در سواحل غربی دریای خزر و در قسمت شرقی ناحیه قفقاز واقع شده است كه مركز و بزرگترین شهر آن مَخاچ‌قلعه در كناره خزر است.
شبك *7296/6070 **1917*دریافت خبر: مریم سلیمانی**تنظیم كننده : نصراله ابراهیمی**انتشار دهنده :سید محمد باقر نوربخش