۲۵ آذر ۱۳۹۵، ۱۴:۵۲
کد خبر: 82348154
T T
۰ نفر
فرماندار قروه: پژوهش مبناي توسعه پايدار كشور است

سنندج- ايرنا- فرماندار قروه گفت: پژوهش مبناي توسعه و ترقي پايدار كشور است و دانشجويان و محققين ما بايد بر اساس نيازمندي هاي كشور تحقيقات خود را بنيان بگذارند.

به گزارش ايرنا پرويز كولاني روز پنجشنبه در آئيني كه به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه پيام نور قروه برگزار شد، افزود: در قرن حاضر يكي از شاخص هاي توسعه يافتگي، واحدهاي تحقيق و توسعه است و اين عامل باعث جداسازي كشورهاي غني از كشورهاي فقير است.
به گفته وي رشد تحقيقات توسعه اي در هر كشور با ايجاد فضاي ملي تحقيق و توسعه و افزايش شاخص هاي سرمايه گذاري نيروي انساني، اطلاعات و اطلاع رساني در تحقيق و توسعه امكان پذير خواهد بود.
كولاني افزود: توسعه و استقلال واقعي كشورها با توانايي در توليد علم و توسعه علمي- تحقيقاتي نسبت مستقيم دارد و پيشرفت كشورها در گرو پيش بيني آينده و بازنگري در عملكرد و اهداف، تبيين وضع موجود و ترسيم مسير آتي توسعه به منظور يافتن پاسخ براي نيازهاي محلي، منطقه اي، ملي و جهاني است.
وي گفت: در دنياي امروز هر ملتي براي ادامه حيات و بقاي خود و نيل به خود اتكايي، استقلال و تسلط سرنوشت و حفظ آرمان ها و دستيابي به توسعه درون زا راهي جز از طريق تحقيق و پژوهش ندارد.
فرماندار قروه تاكيد كرد: يكي از مهم ترين عوامل پويايي و رشد سازمان ها، مراكز علمي و دانشگاهي، نيروي محقق آنها است.
وي با بيان اينكه اطلاعات، دانش و فناوري در حال تغيير وضعيت زندگي بشر امروزي است گفت: علم و فناوري در عصر تحولات شگرف اطلاعاتي و ارتباطاتي به عوامل مهم قدرت در عرصه جهاني تبديل شده اند.
كولاني افزود: در عصر تحولات، توازن قدرت اقتصادي متكي به عصر توليد اطلاعاتي، كارآمدي يا ناكارآمدي كشورها در گردونه هاي ديگر توانمندي يا ضعف آنها بستگي تام به نحوه بهره مندي آنها از علم و فناوري دارد.
وي با اشاره به مبناي قدرت و حيات در جهان كنوني اظهار كرد: ميزان برخورداري از علم و دانش، فرهنگي كردن علم، سرمايه گذاري در تربيت محقق ويژه و توليد ايده نو و تبديل آن به محصول است.
كولاني ادامه داد: ميان تحقيق و توسعه و ميزان پيشرفت هر كشور، رابطه مستقيم وجود دارد و كشورهايي كه در زمينه تحقيق و توسعه بيشترين هزينه را متحمل شده اند آنهايي هستند كه صاحب فناوري و صنايع پيشرفته هستند.
به گفته او، توليد علم زماني اهميت دارد كه منجر به توليد فناوري و كارآفريني شود و دانشجويان فقط به صرف ارائه مقالات و پايان نامه اكتفا نكنند بلكه بايد به سمتي حركت كنند كه هر تحقيق و پژوهش آن ها يك كار ملموس در بخش هاي مختلف داشته باشد.
**علم فناوري و نوآوري شاخص اصلي اقتدار كشور است
رئيس دانشگاه پيام نور واحد قروه گفت: علم فناوري و نوآوري در حال حاضر شاخص اصلي اقتدار ملي و شاخص رشد اقتصادي هر كشور است و درحال حاضر كشورهاي توسعه يافته بر سر سرمايه گذاري در بحث پژوهش و نوآوري باهم در رقابت هستند.
محمد خالديان افزود: بعداز پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي شاهد رشد چشمگير در تمام عرصه هاي مختلف فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي، سياسي و علمي بوده ايم كه اين موفقيت ها مرهون و مديون پژوهشگران است.
به گفته وي كشور ايران در توليد علم پنج ماه اول سال 2016 رتبه پانزدهم دنيا، رتبه يك خاورميانه و جهان اسلام و غرب آسيا را داشته است و در فناوري هاي نوين و فناوري نانو ايران رتبه ششم دنيا را به خود اختصاص داد.
خالديان ادامه داد: با توجه به رشد چشمگير و غرور آفرين پژوهشگران كه با تاسي از فرامين الهي، آموزه هاي ديني، الهام از سيره سياسي الهي حضرت امام(ره) و رهنمودهاي مقام معظم رهبري در راستاي رسالت خود در توليد علم و فناوري و نهضت توليد علم به نحو احسن عمل كرده اند.
وي گفت: اين جنبش و توليد علم به علت داشتن ارزش هاي معنوي، الهي و اسلامي در خدمت بشريت خواهد بود.
خالديان دبير ستاد پژوهش شهرستان قروه به عنوان پژوهشگر برتر استان از سال 92 تا 95 مطرح است و داراي سه تاليف و ترجمه در داخل و خارج از كشور و بيش از 153 مقاله چاپ شده در isi و isc است.
7345/6108
**خبرنگار: سارا صالحي/ **انتشار دهنده: اميد بهمني