به گزارش روز جمعه ايرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دكتر محمود تارا در دومين روز برگزاري بيست و دومين نمايشگاه الكامپ و در نشست خبري با عنوان پرونده الكترونيك سلامت شهروندان و برنامه هاي حوزه سلامت الكترونيك وزارت بهداشت كه در سالن دولت الكترونيكي برگزار شد، عنوان كرد.
وي اظهار كرد: تحقق پرونده يكپارچه سلامت شهروندان علاوه بر اتصال تمامي واحدها و مراكز ارايه خدمات سلامت به وزارت بهداشت، نيازمند راه اندازي مطب ها، داروخانه ها، آزمايشگاه ها و مراكز تصويربرداري مجهز به سامانه هاي الكترونيك است. اين در حالي است كه فقط در بخش مطب ها، اكنون شاهد آن هستيم كه كمتر از 25 درصد مطب ها پرونده بيماران را به صورت كاغذي نگهداري مي كنند و تنها كمتر از 10 درصد مطب ها سامانه اي دارند كه اطلاعات باليني بيماران را به صورت الكترونيكي وارد كرده و نگهداري ميكنند.
سرپرست دفتر آمار فناوري اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ادامه داد: پس از آماده بودن مطب ها، بايد اسناد پزشكي و نسخهها را تبديل به اسناد الكترونيكي قانوني كنيم. اين مساله همچنين يكي از پيچيدگي هاي بزرگ پروژه هاي رايجي مانند پزشكي از راه دور است كه هيچ يك از اسناد آن هنوز جايگاه قانوني ندارد.
وي افزود: بر اين اساس لازمه اجراي اين گونه طرح ها، امضاي الكترونيكي است. از اين رو اول دي ماه امسال، مركز گواهي مياني سلامت پس از تاييد شوراي سياستگذاري مركز گواهي مياني با هدف تبديل اسناد پزشكي به اسناد الكترونيكي قانوني پزشكي راه اندازي خواهد شد.
تارا به پروژه در جريان رصدخانه اطلاعات نظام سلامت، به عنوان يكي از تحولات جاري وزارت بهداشت اشاره كرد و گفت: اين پروژه اين امكان را به تمامي مديران حوزه سلامت مي دهد كه تمام خدمات را لحظه به لحظه رصد و مانيتور و ارزش افزوده فناوري هاي اطلاعاتي را به مديران منتقل كنند.
به گفته وي، مشابه اين پروژه تاكنون در خاورميانه، آسيا و حتي در اروپا در اين شكل متمركز موردي پياده سازي نشده است و سازمان بهداشت جهاني نيز از ما خواسته اين پروژه را در سطح گسترده اي در منطقه معرفي كنيم.
تارا توضيح داد: اين پروژه مي تواند در نهايت پايش و تحليل زنده ارايه خدمات بستري و سرپايي، پايش شاخص هاي سلامت و مديريت مراجعات خدمات را ممكن سازد؛ رصدخانه اطلاعات نظام سلامت، در واقع مركزي براي تجميع، پايش و تحليل نظام اطلاعات سلامت وزارت بهداشت خواهد بود.
وي همچنين به تفاهم نامه طرح USO سلامت اشاره كرد كه در روز اول نمايشگاه بين دو وزير بهداشت و ارتباطات به امضاء رسيد و گفت: با امضاء اين تفاهم نامه، طرح تسهيل و توسعه دسترسي به خدمات الكترونيكي برخط پرونده الكترونيك سلامت در مناطق روستايي و كمتر توسعه يافته به اجرا درآمد كه طبق برنامه زمانبندي شده شبكه ملي طرح USO سلامت، به عنوان فاز نهايي شبكه ملي سلامت در تمامي روستاها گسترش مي يابد.
وي با بيان اين كه وزارت بهداشت هر جايي كه محل نياز مردم بوده سعي به ورود كرده است، افزود: در رفع نياز مردم به موضوع تهيه دارو، سازمان غذا و دارو، اقدام به راه اندازي سامانه هايي همچون سامانه داروهاي كمياب و سامانه اصالت دارو كرده يا در حوزه نگراني هاي مردم در بهداشت محيط هاي كاري يا رستوران ها، اقدام به تهيه سامانه هاي راهنماي مردم براي مشاهده كيفيت بهداشتي رستوران ها و مراكز غذايي كرده است.
تارا خاطرنشان كرد: دفتر مديريت آمار و فناوري اطلاعات آمادگي كامل دارد در خصوص تمامي پروژه هاي موجود، پس از زمان نمايشگاه، به صورت تفصيلي اطلاعاتي را در اختيار خبرنگاران قرار و به آنها فرصتي را براي بازديد از پروژه ها دهد.
اجتمام(1)**7029**1834
دريافت كننده: فرهاد شرف پور **انتشار: ناهيد شفيعي
مسئول دفتر مديريت آمار و فناوري اطلاعات وزارت بهداشت:
اسناد پزشكي به اسناد الكترونيكي قانوني پزشكي تبديل مي شوند
۲۷ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۲۸
کد خبر:
82349903
تهران- ايرنا- مسئول دفتر آمار فناوري اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از تبديل اسناد پزشكي به اسناد الكترونيكي قانوني پزشكي خبر داد.