خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۹ آذر ۱۳۹۵، ۹:۵۶
کد خبر: 82351885
T T
۰ نفر
گشايش نشست تبادل علم و فناوري جايزه مصطفي (ص) در مالزي

كوالالامپور – ايرنا – نشست پنج روزه علم و فناوري جايزه مصطفي (ص) با همكاري دانشگاه 'پوترا' مالزي از امروز دوشنبه با حضور نمايندگاني از ايران و محققان برجسته كشورهاي اسلامي در كوالالامپور پايتخت مالزي گشايش يافت.

به گزارش ايرنا، در آيين گشايش اين نشست كه مرضيه افخم، سفير جمهوري اسلامي ايران در مالزي و 'عباس قنبري باغستان' رايزن علمي ايران در شرق آسيا نيز حضور داشتند، 'سعيد سركار' دبير ستاد توسعه فناوري نانو كشور به تشريح وضعيت علمي و اقتصادي كشورهاي عضو سازمان همكاري اسلامي پرداخت.
وي گفت كه اقتصاد كشورهاي عضو اين سازمان بيشتر منابع محور شامل گاز، نفت، مواد معدني، كشاورزي و توليدات سنتي است.
وي با تاكيد بر ضرورت نگاه كشورهاي اسلامي از محصولات منابع محور بر محصولات دانش محور، تصريح كرد كه براي گذار از اين مرحله به سوي توليدات دانش بنيان بايد اقدام جدي از سوي عموم و همچنين سياست گذاران انجام شود.
دبير ستاد توسعه فناوري نانو، 'باز احياء دوران طلايي علم و فناوري در جهان اسلام' و 'كسب اقتصاد دانش بنيان پايدار براي جوامع مسلمانان' را به عنوان چشم انداز 'بنياد علم و فناوري مصطفي (ص)' معرفي كرد.
به گفته وي، جايزه مصطفي (ص) در چهار موضوع شامل 'علوم و فناوري زيستي و پزشكي'، 'علوم و فناوري ارتباطات و اطلاعات'، علوم و فناوري نانو و همچنين برجسته ترين اثر علمي در ديگر رشته ‌ها به برترين هاي جهان اسلام اعطا مي شود.
دبير ستاد توسعه فناوري نانو در مورد برندگان سال 2015 جايزه مصطفي (ص) نيز گفت كه در سال گذشته نمايندگان بيش از 60 كشور از جمله سفراي 20 كشور در مراسم اعطاي جوايز دو سالانه مصطفي (ص) حضور داشتند و خبرهاي اين جايزه در بيش از 280 رسانه بين المللي انتشار يافت.
'ادريس عيني' رئيس دانشگاه پوترا مالزي نيز در ادامه اين نشست ضمن ابراز خرسندي از ميزباني اين نشست، بر اهميت نانو در عرصه فناوري هاي جديد اشاره و تصريح كرد: نانو در جهان توجه زيادي را به خود جلب كرده است و از رشد قابل توجهي در آينده نيز برخوردار خواهد شد.
وي با تاكيد بر همكاري هاي دانشگاهي و مراكز تحقيقاتي در رشته نانو، خواستار همكاري بيشتر كشورهاي اسلامي در اين بخش شد و گفت: دانشگاه پوترا مالزي با بنياد مصطفي (ص) از اين نشست منتفع مي شوند و همكاري بين ايران و مالزي در زمينه هاي علمي افزايش مي يابد.
در اين نشست همچنين 'عمر ياغي' برنده پيشين جايزه مصطفي در سال 2015 و 'رها عبدالرحيم' مدير بخش برنامه ريزي تحقيقات وزارت آموزش عالي مالزي حضور داشتند.
در نخستين روز اين نشست با نگاهي به علوم جهان به عنوان زبان مشترك براي صلح و رفاه، وضعيت علم و فناوري نانو در كشورهاي اسلامي و چگونگي همكاري در اين زمينه مورد بررسي قرار گرفت.
قرار است روز سه شنبه نيز در اين نشست چگونگي ايجاد محيطي براي كشف خلاقيت ها و مسائل و راه حل هاي همكاري علمي ميان كشورهاي اسلامي بررسي شود.
تجاري سازي فناوري نانو، مسائل مربوط به انتشار مقالات، دستاوردهاي دانشمندان كشورهاي اسلامي و بيانيه پاياني از ديگر برنامه هاي اين نشست پنج روزه است.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپيمان يغمايي