به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، محققان معتقدند كه نيتريت مورد استفاده براي فرآوري گوشت مانند سالامي باعث بروز التهاب در راه هاي هوايي مي شود كه خصيصه آسم است.
پژوهشگران بيمارستان 'پل بروس' در پاريس در اين مطالعه 971 نفر را مورد بررسي قرار دادند و رژيم غذايي و علائم آسم آنها را مانند سهولت تنفس، فشار قفسه سينه و تنگي نفس كنترل كردند.
اين مطالعه نشان داد، افرادي كه هفته اي يك بار ژامبون، سوسيس و يا سوسيس خشك مصرف مي كردند، علائم آسم آنها در عرض چهار سال، 14 درصد وخيم تر شد.
همچنين افرادي كه هفته اي يك تا چهار بار، گوشت فراوري شده مصرف مي كردند، علائم آسم آنها 20 درصد بدتر شد.
براساس نتايج اين مطالعه، افرادي كه در طول هفته بيش از چهار بار گوشت فراوري شده مصرف مي كردند، علائم آسم آنها 22 درصد بدتر شد.
محققان بعد از در نظر گرفتن عوامل التهابي مانند سيگار كشيدن، فعاليت فيزيكي و سن متوجه شدند كه احتمال وخيم تر شدن علائم آسم در افرادي كه بيشترين ميزان گوشت فراوري شده را مصرف مي كردند در قياس با افرادي كه اين گوشت را به كمترين ميزان مصرف مي كردند، 76 درصد بود.
با اين حال محققان كه مطالعه آنها در مجله Thorax منتشر شد، خاطرنشان كردند كه هنوز در مورد دلايل اين ارتباط مطمئن نيستند و مطالعه آنها صرفا آمار است در عين حال نيترات، نمك و چربي موجود در گوشت فراوري شده احتمالا در اين زمينه نقش دارند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان*انتشار: زهره محتشمي پور
تهران- ايرنا- محققان براساس نتايج يك مطالعه جديد هشدار دادند كه مصرف گوشت هاي فرآوري شده همچون ژامبون يا سوسيس براي چهار بار در هفته مي تواند باعث تشديد علائم آسم شود.