' آلان اوگوئف' رئیس دانشگاه دولتی اوستیای شمالی (NOSU) این خبر را عصر روز چهارشنبه در نشست 'بررسی ظرفیتهای همكاری میان ایران و ناحیه قفقاز شمالی فدراسیون روسیه' در تهران اعلام كرد. این نشست، به همت 'بنیاد مطالعات قفقاز' برگزار شد.
'اوگوئف' به تلاشهایی كه درسالهای اخیر برای گسترش روابط فرهنگی و دانشگاهی میان دو طرف صورت گرفته اشاره كرد و گفت: در نتیجه رفت و آمدهای انجامشده و كوششهای 'صناعی' سفیر جمهوری اسلامی ایران و خانم 'تیشهیار' از دانشگاه علامه طباطبایی، 'مركز فرهنگی ایران' در دانشگاه اوستیای شمالی گشایش یافته است.
رئیس دانشگاه دولتی اوستیای شمالی با اشاره به قدمت تقریبا یكصدساله این موسسه آموزشی، گفت كه دانشگاه NOSU از امكانات آموزشی و پژوهشی فراوانی برخوردار است و از همكاریهای آموزشی نیز استقبال میكند.
وی گفت: ما در گذشته، مطالعات زبان فارسی و ایرانشناسی هم داشتیم و اكنون برنامهریزی میكنیم تا رشتههای زبان فارسی، ایرانشناسی و مطالعات منطقهای را در دانشگاه خود احیا كنیم.
آلان اوگوئف یادآور شد كه روز سه شنبه، دانشگاههای اوستیای شمالی و علامه طباطبایی تفاهمنامهای را برای همكاریهای دوجانبه در زمینه مطالعاتی، آموزشی و تبادل دانشجو و استاد امضا كردند.
رئیس دانشگاه NOSU در پایان با تاكید بر جایگاه مهم ایران در خاورمیانه و جهان، گفت برای دانشگاه اوستیای شمالی مایه افتخار است كه با اجرای توافقهای امضاشده، هم جایگاه آموزشی دانشگاه را تقویت كند و هم باعث گسترش روابط ایران و روسیه شود.
** معاون بینالملل دانشگاه: علاقمند به میزبانی از دانشجویان ایرانی هستیم
'آلان اوآداتی' معاون توسعه و روابط بین الملل دانشگاه دولتی اوستیای شمالی نیز در این نشست تخصصی گفت كه نتایج دیدارهای گروه اوستیایی از ایران، فراتر از انتظار وی بوده است.
اوآداتی تاكید كرد: دیدار ما با دانشجویان ایرانی، ما را شگفتزده كرد. دانش و آگاهیهای آنان برایمان جالب بود و من به عنوان معاون بین الملل دانشگاه میگویم كه NOSU علاقمند به میزبانی از دانشجویان خارجی است و اكنون با اطمینان میتوانم بگویم كه علاقه داریم دانشجویان ایرانی را نیز میزبانی كنیم.
** استاد تاریخ دانشگاه اوستیای شمالی: مردم اوستیا به ایران علاقه دارند
'روسلان بزاراف' رئیس كرسی تاریخ روسیه و مطالعات قفقازی در دانشگاه NOSU نیز گفت: در منطقه اوستیا به فرهنگ ایرانی علاقه زیادی وجود دارد.
وی تاكید كرد: 'هر دانشآموز و هر شهروند اوستیایی درباره فرهنگ ایرانی اطلاعات دارد و تاریخ ایران در دانشكدههای تاریخ این منطقه تدریس میشود.'
روسلان بزاراف یادآور شد: زبان فارسی نیز در دانشگاه 'اوستیای جنوبی' آموزش داده میشود.
این استاد تاریخ افزود: هدف مشترك ما باید این باشد كه ضمن مطالعه منطقه، مردمان را با هم متحد كنیم و به سمت حل مشكلات ناشی از كمبود درك متقابل و حل مشكلات میان دولتها گام برداریم.
بزاراف گفت: امیدوارم كه دیدار امروز ما، سرآغازِ كارهای پژوهشی مشترك باشد.
** رئیس دانشكده تاریخ: در ایران احساس غربت نمیكنم
'زالیا پلی یوا' رئیس دانشكده تاریخ دانشگاه اوستیای شمالی نیز گفت: زمانی كه سفیر ایران در روسیه، به اوستیا آمده بودند، گفتند كه سفر به جای جایِ روسیه را دوست دارند، اما اینجا احساس غربت نمیكنند و فكر میكنند كه در خانه هستند. من میخواهم در اینجا از طرف هیات اوستیایی بگویم كه ما نیز در ایران احساس غربت نكردیم و احساس میكنیم كه در وطن خود هستیم.
اوستیای شمالی، یكی از جمهوریهای منطقه قفقازی فدراسیون روسیه است. مردم این منطقه، ایرانیتبار هستند و به زبان آسی كه گویشی از زبانهای ایرانی است سخن میگویند.
'ولادی قفقاز' مركز اوستیای شمالی است.
اوستیای جنوبی نیز جمهوری خودخواندهای است كه روسیه و چند كشور دیگر آن را به رسمیت میشناسند. گرجستان، اوستیای جنوبی را بخشی از خاك خود میداند. مردم این منطقه نیز به زبان آسی سخن میگویند.
اروپام**9163**1010
خبرنگار: زمان رضاخانی*انتشار دهنده: حسن معظمی
تهران – ایرنا – رئیس دانشگاه دولتی اوستیای شمالی گفت كه رشتههای زبان فارسی و ایرانشناسی به زودی با همكاری ایران در این دانشگاه ایجاد خواهد شد.