۲ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۴۴
کد خبر: 82356975
T T
۰ نفر
حضرت خديجه براي تغيير فرهنگ جاهليت به عقلانيت تلاش كرد

قم - ايرنا - آيت الله عبدالله جوادي آملي از مراجع تقليد گفت: حضرت خديجه (س) در عصر جاهليت كه استدلال و منطق جايگاهي نداشت با انديشه هاي باطل مقابله و براي تغيير فرهنگ مردم به سمت عقلانيت و فضيلت تلاش كرد.

به گزارش ايرنا، وي روز پنجشنبه در همايش ملي صدف كوثر در سالن همايش هاي قدس مجتمع آموزش عالي امام خميني (ره) قم افزود: تبديل فرهنگ جاهلي به عقلاني كار دشواري است كه از عهده هر حكيم و فرهيخته اي بر نمي آيد، اما حضرت خديجه (س) در همان زمان جاهليت به نبوت انبيا اعتقاد داشت و براي برپايي اصول اخلاقي و عقلاني در جامعه تلاش نمود.
وي با بيان اين كه حضرت خديجه مادر امت اسلامي است، گفت: شناخت اين شخصيت برجسته كه در زمان جاهليت، عالم و فاضل بوده است بر همه مسلمانان لازم است و ما به وجود چنين مادري كه ائمه (ع) از نسل ايشان هستند افتخار مي كنيم.
وي ادامه داد: در زمان جاهليت اقتصاد جامعه بر پايه ربا بود و بسياري از زنان عفت خود را نگاه نمي داشتند اما حضرت خديجه (س) با اين دو سنت ناپسند مبارزه كرد و مال خود را با ربا آلوده نكرد.
آيت الله جوادي آملي گفت: حضرت خديجه (س) در زمان جاهليت، با پاكدامني حريم خود را از گناه حفظ نمود و به همگان آموخت كه در هر زمان بايد با كانون هاي فساد در عرصه هاي مختلف مبارزه كرد.
وي افزود: در عصر كنوني و در جاهليت مدرن نيز فضاي مجازي به عرصه فساد براي عده اي تبديل شده است كه از طريق آن دامن خود را به گناه آلوده مي كنند كه لازم است با آن مقابله شود.
وي با اشاره به فضيلت هاي بسيار حضرت خديجه (س)، ادامه داد: ايشان با سرمايه خود سال ها از وجود مبارك پيامبر اكرم (ص) و دين اسلام حمايت كرد و پشتوانه محكمي براي رسالت بود.
اين مرجع تقليد گفت: در اسلام كسب فضيلت ها وابسته به مرد يا زن بودن نيست و حضرت خديجه (س) در بالاترين مرتبه كمال قرار داشت؛ بنابراين بر همه مسلمانان لازم است كه با الگو گرفتن از ايشان در همه عرصه ها، در راه دين استقامت كنند.
وي با اشاره به اين كه حضرت علي (ع) در دامن پيامبر اكرم (ص) و حضرت خديجه (س) پرورش يافت، افزود: بزرگاني مي گويند لقب ابوالقاسم كه براي پيامبر اكرم (ص) استفاده مي شود، به خاطر آن است كه ايشان سرپرست و در حكم پدر حضرت علي (ع) بود و حضرت علي (ع) در روز قيامت تقسيم كننده بهشت و جهنم است، بنابراين ابوالقاسم يعني پدر شخصي كه بهشت و جهنم را تقسيم مي كند.
آيت الله جوادي آملي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: حوزه علميه بايد در جايگاه مرجعيت علوم ديني باقي بماند و در اين راه حفظ طلبه هاي مستعد لازم است.
وي افزود: رفتن طلبه هاي مستعد از حوزه علميه، نوعي نهال فروشي است و بايد حضور طلبه ها در ساير بخش ها از جمله امامان جمعه و جماعت، قضاوت و ساير كارها، مديريت شود تا بدنه اصلي حوزه از وجود طلبه هاي با استعداد كه مي توانند در عرصه هاي تحقيقاتي و پژوهشي حضور موثر داشته باشند، خالي نشود تا مجتهدان كارآمد در آينده وارد جامعه شوند و اگر اين كار انجام نشود، طلبه هاي با استعدادي كه از محيط حوزه خارج مي شوند در روز قيامت مسئول هستند.
وي ادامه داد: امروز صدها مساله در برابر حوزه علميه قرار دارد كه بايد پاسخ آنها داده شود و وظيفه حوزه علميه است كه با تربيت مجتهدان توانمند اعتقادهاي ديني مردم را تقويت كند.
همايش ملي يك روزه صدف كوثر با هدف تجليل از شخصيت ام المومنين حضرت خديجه كبري (س) با حضور و سخنراني مراجع تقليد و انديشمندان حوزه و دانشگاه در نوبت صبح در مجتمع عالي امام خميني (ره) برگزار شد؛ اين همايش در نوبت عصر در جامعه الزهرا در حال برگزاري است.
آيت الله ناصر مكارم شيرازي از مراجع تقليد نيز در اين همايش پيرامون فضائل و شخصيت حضرت خديجه (س) سخنراني كرد.
در اين همايش پيام تصويري رهبر معظم انقلاب به نمايش درآمد و گزارش هاي علمي در قالب مقاله پيرامون شخصيت حضرت خديجه (س) ارائه شد.
در اين همايش از افرادي كه با ارائه مقاله براي معرفي شخصيت حضرت خديجه (س) تلاش كردند، تجليل به عمل آمد.
7405/ 1175 خبرنگار: سيد محمد ابراهيم جنابان ** انتشار دهنده: رضا عليمحمدي
۰ نفر