به گزارش خبرنگار ايرنا ، استاد جراحي و پيوند اعضاي دانشگاه كليولند كلينيك اوهايو در اين مراسم با بيان اينكه استاد ملك حسيني توانست با كوشش خود، بزرگترين مركز پيوند كبد را در كشور ايجاد كند، گفت: در سال هاي گذشته، تعداد زيادي پيوند در دنيا انجام شده و در ايران هم نخستين نمونه هاي آن از هر نوع پيوند جديد، از شيراز آغاز شده است.
دكتر بيژن اقتصاد هدف از تلاش هاي بخش پيوند را بهبود وضع بيماران دانست و افزود: پيوند يك كار جمعي است و تنها با همبستگي جمعي به ثمر مي رسد، بنابراين براي آن بايد برنامه ريزي كرد.
وي با اشاره به افزايش آمار اهداي عضو در ايران، طي سال هاي 2000 تا 2015ميلادي، ادامه داد: از سويي كار پيوند انجام نمي شود، مگر با رضايت اعضاي خانواده اهداكننده؛ در فارس تعداد اهداكنندگان نسبت به درصد جهاني بالا است كه اين به خاطر كار بزرگي است كه دكتر ملك حسيني و همكاران او انجام داده اند.
اين استاد جراحي و پيوند اعضا، تعليم جراحان را خدمتي ديگر در اين عرصه برشمرد و گفت: پرستاران نيز ستون فقرات بخش پيوند هستند كه به بيماران خدمت مي كنند.
دكتر اقتصاد، بخش پيوند شيراز را يكي از موفق ترين بخش هاي تحقيقاتي معرفي كرد و ادامه داد: يكي از اهداف مهم اين است كه بيماران هم راضي باشند و آيين امروز نشان مي دهد كه بيماران هم از استاد ملك حسيني راضي هستند.
وي افزايش تعداد پيوندها در بخش پيوند شيراز را ناشي از اعتماد مردم دانست و اضافه كرد: اين امر بخش پيوند شيراز را به بزرگترين بخش پيوند دنيا تبديل كرده است.
استاد جراحي و پيوند اعضاي دانشگاه كليولند كلينيك اوهايو از احداث بيمارستان پيوند بوعلي سينا به عنوان خدمتي ياد كرد كه براي تحقق اهداف آينده بخش پيوند شيراز، در حال انجام است.
استاد جراحي و پيوند اعضاي دانشگاه شيكاگو هم در اين آيين گفت: اگرچه در دنيا نخستين پيوندها موفقيت آميز نبود و تنها 30 تا 35درصد بيماران نجات مي يافتند، اما هم اكنون اين عدد به 90درصد رسيده است.
دكتر جان فانگ در ادامه به كشف داروي 'سيكلوسفورين' به عنوان گامي براي خدمت به اين بيماران اشاره كرد و افزود: در زماني كه دكتر ملك حسيني در خارج از كشور تحصيل مي كرد، داروي ديگري براي كمك به بيماران پيوند اعضا توليد شد كه ميزان موفقيت عمل هاي جراحي را تا 85درصد بالا برد كه ايشان با مشاهده اين موفقيت، اين دارو را با خود به ايران آورد.
وي جايگاه كنوني دانش پيوند اعضا در جهان را مديون كساني دانست كه پيش از ما، قدم هاي خود را به درستي برداشتند و اضافه كرد: اميدواريم دانشجويان ما در آينده بتوانند همين راه را ادامه دهند.
استاد جراحي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي هم ديگر سخنران اين آيين بود كه با اشاره به نخستين سفر خود به شيراز در سال 1340، گفت: شيراز در اين چند دهه بسيار پيشرفت داشته است.
دكتر فرخ سعيدي، دكتر ملك حسيني را يك ايراني معرفي كرد كه مايه افتخار همگان است و در مقايسه پيش از انقلاب و پس از آن، افزود: شكي نيست كه ما در كوتاهترين زمان ممكن و بدون كمك مستشاران خارجي پيشرفت كرده ايم.
وي ادامه داد: دانشگاه شيراز كه زماني قرار بود دانشگاهي فرانسوي باشد، هم اكنون در اختيار فرزندان اين مرز و بوم است.
دكتر سعيدي انگيزه دكتر ملك حسيني را از اين خدمات، نه خودنمايي، بلكه ايمان و اعتقاد خواند.
رئيس جامعه جراحان ايران نيز گفت: مرحوم نمازي و دكتر ملك حسيني در شيراز خدمات بزرگي را در حوزه سلامت داشته اند.
دكتر ايرج فاضل جهرمي افزود: اين آيين، نكوداشت مردي نخبه و كم نظير است كه در واقع نكوداشت تيم همراه او هم محسوب مي شود.
او ادامه داد: با شناختي كه از اين مرد بزرگ دارم، مي دانم كه از چنين نكوداشتني ها بي نياز است، اما براي جامعه و جوانان مهم است كه بدانند حاصل طي كردن چنين راهي كه استاد ملك حسيني گذراند، اين چنين است.
وي با اشاره به تلاش هاي شبانه روزي استاد ملك حسيني، گفت: او خصوصياتي دارد كه كمتر در يك فرد جمع مي شود.
دكتر سيد علي ملك حسيني چهره ماندگار كشور و پدر پيوند كبد ايران است. ملك حسيني، ارديبهشت ماه ۱۳۷۲ نخستين پيوند كبد در ايران و خاورميانه را به انجام رساند و لقب پدر پيوند كبد در ايران را از آن خود كرد.
وي در ساخت بزرگترين مركز پيوند اعضا در ايران و خاورميانه مشاركت دارد .
وي چهره ماندگار سال1381،رئيس دهمين كنگره بين المللي پيوند اعضاء خاورميانه (MESOT) در شيراز، عضو كميته تخصصي جراحي در نهمين فستيوال پزشكي رازي است .
بررسي ابعاد شخصيتي دكتر ملك حسيني ، شامل زندگي فردي، تكريم استادان، شاگرد پروري، اثر گذاري ملي و تبيين فعاليت هاي عام المنفعه و خيريه اين استاد دانشگاه است .
همچنين در اين همايش ابعاد علمي دكتر ملك حسيني شامل دستاوردهاي پژوهشي- آموزشي، نوآوريها در حيطه جراحي و خصوصاً پيوند اعضا، تاثير در راه اندازي بخش هاي پيوند و ديگر بخش هاي پزشكي در سطح كشور و اثر گذاري ملي از بعد علمي مورد بررسي قرار گرفت.
اين همايش به همت بنياد ملي نخبگان استان فارس و دانشگاه علوم پزشكي شيراز برگزار شد.
6113/ 2027 * شبس 1574
خبرنگار : نيكنام خشنودي ** انتشاردهنده: محسن تهوري
طي مراسمي با حضور استادان خارجي و داخلي صورت گرفت؛
تجليل از خدمات دكتر ملك حسيني پدر پيوند كبد ايران
۲ دی ۱۳۹۵، ۲۳:۲۲
کد خبر:
82357294
شيراز - ايرنا - رئيس جامعه جراحان ايران و استادان علوم پزشكي دانشگاه هاي ايراني و خارجي در همايش پاسداشت نخبگي دكتر سيد علي ملك حسيني پدر پيوند كبد ايران، از مقام علمي و خدمات وي تجليل كردند.