۴ دی ۱۳۹۵، ۱۵:۴۴
کد خبر: 82359117
T T
۰ نفر
تغذيه مناسب از 80 درصد بيمارهاي قلبي و ديابت جلوگيري مي كند

زاهدان - ايرنا - عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان و متخصص تغذيه گفت: تغذيه مناسب غذايي مي تواند از 80 درصد بيماري هاي قلبي، سكته و ديابت جلوگيري كند بنابراين تغذيه مناسب در جهت سلامتي انسان بسيار حائز اهميت است.

به گزارش ايرنا، دكتر منصور شهركي روز شنبه در همايش تغذيه با تاكيد بر كاهش مصرف قند و نمك و چربي كه در سرسراي معاونت دانشگاه علوم پزشكي زاهدان برگزار شد اظهار داشت: 30 درصد از سرطان هاي شايع از طريق اصلاح الگوي غذايي، پيشگيري و افزايش تحرك بدني قابل پيشگيري است.
وي تصريح كرد: براساس تحقيقات انجام شده در سال 90 تغذيه ناسالم، كم تحركي، كلسترول بالا، فشار خون بالا، چاقي، اختلال قند خون و سيگار از جمله عوامل خطر زا بيماري هاي غير واگير است.
وي بيان كرد: متاسفانه مصرف ميوه و سبزيجات در سيستان و بلوچستان بسيار پايين و برعكس مصرف گوشت قرمز در اين استان بسيار زياد است.
وي خاطر نشان كرد: استفاده از شير فله اي در كشور و سيستان و بلوچستان زياد است بنابراين به شهروندان توصيه مي شود از شيرهاي پاستوريزه و كم چرب استفاده كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان و متخصص تغذيه گفت: افزايش وزن و چاقي در سيستان و بلوچستان رو به رشد و متاسفانه اضافه وزن حتي به دبيرستان ها هم سرايت كرده است.
دكتر شهركي اظهار داشت: 10 ميليون نفر در ايران دچار فشار خون بالا هستند كه اين امر نشان مي دهد در اين زمينه خوب كار نشده است.
وي بيان كرد: فشار خون و نمك اصلي ترين عامل مرگ و مير در جهان است كه كاهش مصرف نمك مقرون به صرفه ترين راه حل كاهش فشار خون است.
وي ادامه داد: مصرف بيش از اندازه ي نمك خطر ابتلا به پوكي استخوان را افزايش مي دهد كه متاسفانه ميزان مصرف نمك در ايران بيش از 2 برابر ميزان مجاز است.
وي تصريح كرد: همچنين مصرف زياد نمك خطر ابتلا به سرطان معده را افزايش مي دهد كه متاسفانه در كشور ما مواد غذايي شور و پر نمك زياد مصرف مي شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان گفت: افراد بالاي 50 سال و بيماران قلبي و مبتلا به فشار خون بالا بايد كمتر از 3 گرم در روز نمك مصرف كنند.
دكتر شهركي اظهار داشت: تا حد امكان نمك مصرفي خود را بايد كاهش داد كه البته نمك مصرفي بايد از نوع يد دار باشد.
وي بيان كرد: بيماري هاي غير واگير از جمله بيماري هاي پرفشاري خون قابل پيشگيري بوده و مهم ترين اقدام در اين زمينه كاهش مصرف نمك است.
وي تصريح كرد: كاهش مصرف نمك در حد 5 گرم در روز خطر بيماري هاي قلبي را 18 درصد و خطر سكته مغزي را 24 درصد كاهش مي دهد.
وي ادامه داد: تجربه كشورهاي موفق نشان مي دهد با كاهش مصرف نمك در جامعه هزينه هاي درماني كاهش قابل توجهي يافته است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان و متخصص تغذيه با اشاره به اينكه پوكي استخوان يكي از مشكلات شايع سلامت در كشور است گفت: براساس مطالعات انجام شده ساليانه 472 نفر به ازاي هر 100 هزار نفر افراد بالاي 50 سال سن در كشور به علت پوكي استخوان دچار شكستگي استخوان لگن مي شوند.
دكتر شهركي اظهار داشت: مصرف كم شير و لبنيات و مصرف زياد نمك 2 عامل مهم در بروز پوكي استخوان هستند.
وي تصريح كرد: غذاهاي كنسروي حاوي نمك زياد هستند كه بايستي مصرف آنان را كاهش داده و در صورت مصرف از نوع كم نمك آن استفاده شود.
وي با بيان اينكه مصرف بيش از حد روغن ها علاوه بر ايجاد چاقي خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي و برخي از انواع سرطان ها را افزايش مي دهد افزود: روغن هاي نيمه جامد و چربي هاي جامد حاوي اسيدهاي چرب اشباع و ترانس هستند كه سلامت را تهديد مي كنند.
وي ادامه داد: انواع روغن هاي مايع گياهي به دليل وجود اسيدهاي چرب غير اشباع كمتر سلامتي انسان را تهديد مي كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان و متخصص تغذيه گفت: بهتر است به جاي سرخ كردن مواد غذايي از روش هاي ديگر مانند بخارپز و آب پز استفاده شود.
دكتر شهركي اظهار داشت: رطوبت، نور و اكسيژن موجب تسريع در فساد روغن مي شوند بنابراين بايد روغن را در مكان مناسبي نگهداري كرد.
وي تصريح كرد: مصرف محدود و متعادل روغن ها و چربي ها براي تامين بخشي از انرژي مورد نياز بدن روزانه توصيه مي شود.
وي بيان كرد: حداقل 2 بار در هفته بايد ماهي مصرف كرد زير اسيد هاي چرب مفيد آن خطر ابتلا به بيماري قلبي را كاهش مي دهد.
وي افزود: مصرف غذاهاي چرب و سرخ شدني، فست فودها و سس هاي چرب با اضافه دريافت انرژي موجب اضافه وزن و چاقي مي شوند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زاهدان و متخصص تغذيه گفت: روغن سرخ كردني نبايد براي مصارف ديگري نظير پخت و پز، سالاد و برنج استفاده شود.
دكتر شهركي اظهار داشت: روغن هسته انگور براي پيشگيري از بروز بيماري هاي قلبي و عروقي موثر اما سريع تر از ساير روغن ها اكسيده مي شود بنابراين براي مصارف سرخ كردني مناسب نيست و فقط براي مصارف سرد مثل سالاد استفاده شود.
وي با بيان اينكه مصرف بيش از حد قند و شكر باعث افزايش فشار خون و اضافه وزن مي شود افزود: مصرف قند و شكر از عوامل مهم به بيماري هاي قلبي و عروقي هستند.
وي تصريح كرد: استفاده بيش از حد از قند و شكر باعث افزايش خطر ابتلا به سرطان مي شود.
وي ادامه داد: همچنين مصرف زياد قند و شكر و بالا بودن قند خون از طريق تاثير بر توده بافت سينه شانس ابتلا به سرطان پستان را افزايش مي دهد.
3213**6081 خبرنگار: اكبر نوري**انتشاردهنده: حيدر سراياني
اخبار لحظه به لحظه را در كانال تلگرامي «اخبار ايرنا سيستان و بلوچستان» دنبال كنيد. @irnazahedan