«منصور پوريان» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا با تاكيد براين كه اكنون در بخش توليد دام زنده سبك و سنگين و تامين گوشت قرمز كشور كمبودي نداريم ، افزود: متاسفانه دامپرور تاكنون مجبور بود دام زنده را با قيمت پايين (با چك و سفته) كه خريدار قديمي يا سنتي به او تحميل مي كرد، بفروشد، اما اكنون كه شرايط تغيير كرده و خريداران سنتي به حاشيه رفته اند، خريدار بايد به شكل نقدي دام را از دامپرور خريداري كند.
وي اظهار داشت: در واقع اين شرايط به مذاق خريداران دام زنده خوش نمي آيد و به هر ترتيبي به دنبال ايجاد شرايطي براي كسب سود بيشتر هستند.
پوريان با بيان اين كه وضعيت توليد دام زنده از شرايط خوبي برخوردار است و افزايش قيمت در گوشت قرمز نداريم، تصريح كرد: امروز قيمت نقدي هر كيلوگرم لاشه بره نر ايراني درب دامداري 125 هزار ريال و براي ميش 100 هزار ريال است.
به گفته وي، درحال حاضر وضعيت توليد دام زنده كشور از شرايط معيشتي خارج شده و به سمت اقتصادي شدن پيش مي رود، به طوري كه با افزايش زايش هاي 13ميليوني به جمعيت دامي كشور بايد به فكر صادرات باشيم.
** گوشت قرمز وارداتي 400 هزارريال
رييس شوراي تامين كنندگان دام زنده كشور افزود: همچنين افراد سودجو به دنبال واردات ارزان قيمت هستند تا بتوانند اين محصولات را با قيمت هاي بالاتري به فروش برسانند. به طور مثال هر كيلو لاشه گوشت وارداتي از ارمنستان با قيمت بره ايراني به قيمت 400 تا 450 هزارريال به فروش مي رسد، درحالي كه نرخ لاشه بره ارمني در مرز كيلويي 120 تا 130 هزار ريال تمام مي شود.
** صادرات دام زنده كاهش يافت
وي با بيان اين كه صادرات دام زنده ايران كم و ناچيز است، گفت: با توجه به گراني هاي اخير بازار گوشت قرمز، صادرات دام زنده كاهش بيشتري يافته است.
پوريان افزود: صادرات دام زنده به دليل قيمت بالاي تمام شده اين محصول در كشور براي ما مقرون به صرفه نيست و همچنين قيمت گوشت در بازار مصرف ايران گران تر از بازارهايي است كه ما اكنون به آنها صادرات داريم.
** صادرات 20 هزارتن دام زنده در دو ماه
رييس شوراي تامين كنندگان دام زنده كشور ادامه داد: مجموع صادرات دام زنده در ماه هاي آبان و آذر امسال حدود 20 هزار تن از استان هاي شيراز، كرمانشاه و خوزستان انجام شده است.
** توزيع گوشت قرمز ساماندهي شود
پوريان گفت: اكنون توليد و تامين گوشت قرمز از شرايط مناسبي برخوردار است، اما متاسفانه توزيع گوشت كه در دست اتحاديه گوشت گوسفندي است نيازمند ساماندهي و اصلاح است.
به گفته وي، اكنون بايد لاشه گوسفندي با قيمت حداكثر 250 هزارريال به دست قصابي ها برسد.
به گزارش ايرنا، بررسي هاي ميداني بازار گوشت قرمز از افزايش مجدد قيمت آن در بازار مصرف خبر مي دهد.
چندي پيش رييس شوراي تامين كنندگان دام زنده كشور، قيمت منطقي هر كيلوگرم گوشت گوسفندي 280 هزار ريال و گوساله 180 هزار ريال اعلام كرده بود و نرخ هاي بيش از اين را اجحاف در حق مصرف كنندگان مي داند.
همچنين شيوه عرضه تفكيكي گوشت قرمز را در كشور اشتباه دانست و افزود: اكنون هر كيلوگرم دام زنده گوسفندي 120 هزار ريال و گوساله 124 هزار ريال از دامداران خريداري مي شود كه به صورت منطقي هر كيلوگرم گوشت گوسفندي بايد 280 هزار ريال و گوساله 180 هزار ريال عرضه شود.
به گفته رييس مجمع ملي صادركنندگان دام ايران، فرايند كشتارگاه به شكلي نيست كه هر كيلوگرم گوشت گوسفندي و گوساله با قيمت 380 تا 450 هزار ريال در بازار عرضه شود و اين اقدام دلالان و سودجويان اجحاف در حقوق شهروندان است.
وي تاكيد كرد بازار كنوني گوشت گوسفندي داراي حباب بيش از 200 هزار ريالي است.
حال نياز مصرفي گوشت قرمز كشور نزديك به 900 هزارتن در سال است كه بيش از 800 هزار تن آن از توليدات داخلي و كمتر از 10 درصد از راه واردات تامين مي شود.
براساس آمارها، سرانه توليد گوشت قرمز كشور براي هر نفر 10 كيلو و 500 گرم و سرانه مصرف آن 11 كيلو و 500 گرم است؛ در حالي كه سرانه مصرف جهاني گوشت قرمز به ازاي هر نفر بدون احتساب گوشت خوك 13 كيلوگرم است.
اكنون 75 كشتارگاه صنعتي و 305 كشتارگاه سنتي در كشور فعاليت مي كند.
اقتصام**9186**1561** خبرنگار: هما همت خواه**انتشاردهنده: مژگان توانا
رييس شوراي تامين كنندگان دام زنده كشور درگفت وگو با ايرنا:
قيمت فعلي گوشت قرمزكاذب است/گوشت وارداتي ارمني 450 هزار ريال
۴ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۱۶
کد خبر:
82359172
تهران- ايرنا- رييس شوراي تامين كنندگان دام زنده كشور، قيمت فعلي گوشت قرمز را در بازار كاذب دانست و گفت: گراني هاي موجود با هدف خريد دام زنده ارزان قيمت از دامپروران و واردات گوشت قرمز رخ داده است.