۵ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۳۶
کد خبر: 82360353
T T
۰ نفر
تشدید شانتاژ رسانه‌ای علیه جنبش
«نُجَباء»

تهران- ایرنا- پس از آنكه نماینده ایالات متحده در سازمان ملل، نام «نُجَباء» را در كنار دولت سوریه، روسیه، حزب الله و ایران بر زبان جاری كرد، فشار بنگاه‌های خبر پراكنی برای سیاهنمایی علیه این جنبش مقاومت افزایش یافت.

به گزارش دفتر جنبش نجبا در ایران، مانور رسانه‌ای و شانتاژ خبری همواره یكی از ابزار رسانه‌های غربی ـ عربی برای مقابله با محور مقاومت اسلامی بوده است.
رسانه‌ها به ویژه در سال‌های اخیر و پس از آغاز بحران سوریه نقش بسیار مهمی در این راستا ایفا كرده‌اند. غول‌های رسانه‌ای جهان عرب مانند الجزیره و العربیه كه با دلارهای نفتی قطر و عربستان به امكانات زیادی دسترسی دارند، روزانه ترفندهای مختلفی را برای تخریب مقاومت اسلامی پیاده می‌كنند؛ جالب تر آنكه این فعالیت به صورت كلان با فعالیت رسانه‌های مطرح جهانی مرتبط با لابی‌های صهیونیستی همسو بوده است.
این مهم چه در جنگ سی و سه روزه حزب الله لبنان با رژیم صهیونیستی و چه در درگیری مقاومت اسلامی با گروه‌های تكفیری در سوریه نمود بارز داشته است. در همین راستا محافل رسانه‌ای و سیاسی غربی ـ عربی پس از شكل گیری الحشد الشعبی با فتوای مرجعیت دینی نجف اشرف، تلاش كردند تا با استفاده از كلیدواژه‌هایی مانند 'شورشیان شیعه'، 'شبه نظامیان طرفدار ایران' و با دروغ پردازی‌هایی مبنی بر «كشتار اهل سنت در مناطق آزاد شده از دست داعش» به تخریب بسیج مردمی عراق بپردازند.
اگرچه هیچ یك از گروه‌های بسیج مردمی عراق از این افتراها مصون نبودند، اما به صورت محسوس مقاومت اسلامی نُجَباء بیش از سایر گروه‌های مقاومت اسلامی عراق در معرض تهمت‌ها و دروغ پردازی‌های شبكه‌های ماهواره‌ای و پایگاه‌های خبری قرار داشته كه در ادامه به شماری از نمونه‌های جوسازی، دروغ پردازی و گزارش‌های تحلیلی رسانه‌ها درباره مقاومت اسلامی نُجَباء اشاره می‌كنیم:
1ـ تمركز بر حضور نُجَباء در سوریه: با وجود اینكه حضور مستشاران نظامی و گروه‌های مقاومت به درخواست و با اجازه حكومت مركزی سوریه صورت گرفته و طبق قوانین بین المللی كاملا مشروع است، اما رسانه‌های عربی از آن به عنوان 'اشغال سوریه' یاد می‌‎كنند. این رسانه‌ها كه چشم خود را بر روی حضور ده‌ها هزار تروریستی از اقصی نقاط جهان بسته‌اند، به مناسبت‌های مختلف به جوسازی درباره حضور نیروهای مقاومت اسلامی نُجَباء و شخص «شیخ اكرم الكعبی» دبیركل این تشكیلات، در نبرد حلب پرداختند.
بی شك كارآمدی و موفقیت نُجَباء به ویژه در جنگ حلب موجب شده كه الجزیره از 'اعزام بیش از هزار نظامی تازه نفس نُجَباء به حلب' خبر دهد. همزمان با عملیات آزادسازی حلب از دست گروه‌های تكفیری، پایگاه‌های خبری و شبكه‌های ماهواره‌ای جهان عرب این هجمه را به اوج رسانده و اخبار كذبی مبنی بر 'مخالفت اهل سنت عراق با حضور نُجَباء در سوریه' منتشر كردند.
2ـ بزرگ‌نمایی در مورد اسرا و شهدای حركت نُجَباء: عملكرد خیره كننده مقاومت اسلامی به صورت عام و نُجَباء به صورت خاص چه در عراق و چه در سوریه بر هیچ كسی پوشیده نیست، مساله‌ای كه مورد اذعان دوست و دشمن است. همزمان با جنگ آزادسازی موصل و حلب، برخی شبكه‌های خبری عرب زبان كه در واقع تریبون گروه‌های تكفیری هستند؛ بارها تصاویری از شهدای این حركت و همچنین اسرای نُجَباء را به نمایش گذاشته‌اند كه مشخصاً با هدف تضعیف روحیه و ادعای تلفات بالای نُجَباء صورت پذیرفته است. اگرچه در موصل و حلب شماری از مجاهدان نُجَباء به شهادت رسیدند اما تلفات این جنبش در مقیاس عملیات مهمی كه انجام شده بسیار كم بوده است.
3ـ القای اجماع اهل سنت عراق علیه نُجَباء: جنایت‌های هولناك داعش بیشتر از هر طایفه‌ای اهل سنت این كشور را در برگرفت و موجب آواره شدن صدها هزار نفر از مناطق سنی نشین این كشور شد. از همین رو در یكی دو سال اخیر بسیج مردمی عراق به تنها امید آن‌ها تبدیل شد. برخورد مسالمت آمیز گروه‌هایی مانند مقاومت اسلامی نُجَباء با مردم مناطق آزاد شده عراق باعث ایجاد ارتباط حسنه بین اهل سنت و شیعیان این كشور شد كه البته بدیهی است به مذاق رسانه‌های طرفدار داعش خوش نیاید. ادعای 'جنایتگری نیروهای نظامی نُجَباء' و 'كشتار غیرنظامیان' از جمله تعابیر شبكه‌های عربی در ماه‌های اخیر بوده است. این شبكه‌ها همچنین با استفاده از سیاستمدارانی كه خیانت آن‌ها باعث سرنگونی موصل به دست داعش شد؛ به تخریب این جنبش عراقی پرداختند. برای نمونه «اسامه النجیفی» كه شخصیت شناخته شده‌ای برای همگان است، حضور مقاومت اسلامی عراق در سوریه را نوعی 'تروریسم' توصیف كرده و خواستار برخورد حكومت مركزی با گروه‌هایی مانند نُجَباء می‌شود!.
4ـ تقابل نُجَباء با سایر گروه‌های شیعه عراقی: نشر اخبار كذب حاشیه ساز و تلاش برای ایجاد شكاف بین گروه‌های تشكیل دهنده بسیج مردمی عراق از دیگر حربه‌های رسانه‌ای برای تخریب مقاومت اسلامی است. همچنین توطئه خطرناكی كه رسانه‌های ارتجاع به دنبال آن هستند در تقسیم گروه‌های شیعه به 'وابستگان ایران' و 'گروه‌های مستقل از ایران' خلاصه می‌شود. دو گانه‌ای كه اگرچه از واقعیت به دور است، اما تمركز بر آن می‌تواند گاهاً مشكلاتی را به وجود بیاورد.
5ـ تلاش‌ها برای تخریب شیخ اكرم الكعبی: رهبر نسبتاً جوان مقاومت اسلامی نُجَباء كه سابقه جنگ با اشغالگران آمریكایی و انگلیسی را در كارنامه دارد نیز از حمله طرفداران تكفیری‌ها در امان نبوده و دائماً در تیررس رسانه‌های معانده بوده است. تجربه محور ارتجاع از شخصیتی مانند «سید حسن نصرالله» كه به بلای جان آن‌ها تبدیل شده، موجب نگرانی شدید همپیاله‌های آمریكا از شكوفایی شخصیتی كاریزماتیك مانند شیخ اكرم الكعبی شده است. آمریكا و همپیمانانش در منطقه تجربه بسیار تلخی از علمای شیعه را یدك می‌كشند و از این رو همه تلاش خود را به كار گرفته‌اند تا به تخریب علمایی با رویكرد فكری امام راحل و شهید صدر بپردازند كه البته دبیركل مقاومت اسلامی نُجَباء نیز از این قاعده مستثنی نیست.
6ـ تحركات دیپلماتیك علیه نُجَباء: به موازات هجوم فراگیر رسانه‌های عربی علیه نُجَباء، اقدامات دیپلماتیك فراگیری نیز از سوی كشورهای عربی و غربی صورت گرفته است. مهم‌ترین اقدام علیه نُجَباء را می‌توان اشاره «سامانتا پاور» به نام مقاومت اسلامی نُجَباء در جلسه شورای امنیت قلمداد كرد. نماینده آمریكا در سازمان ملل كه مدعی 'جنایتگری وحشیانه هم‌پیمانان سوریه در جنگ حلب' شده بود، در اظهاراتی مضحك مدعی شد: «شبه نظامیان عراقی نُجَباء نیز در كشتار مردم حلب دست داشته اند!» این سخنان در حالی مطرح می‌شود كه ده‌ها گروه تكفیری كه رابطه قوی با جبهه فتح الشام (جبهه النصره) دارند در حلب انواع و اقسام كشتارها را انجام می دهند، اما این نماینده آمریكایی با چشم پوشی از همه این جنایت‌ها با اشاره به حركت نُجَباء، نیروهای مجاهد آن را كه با فداكارای خود حلب را از تكفیری‌ها نجات دادند 'جنایتكار' توصیف می‌كند.
باید توجه داشت تمام مواردی كه پیش‌تر به آن اشاره ‌شد، مقدمه‌ای برای حمله اصلی محور غربی ـ عربی به مقاومت اسلامی نُجَباء است. به نظر می‌رسد نام بردن نماینده دائم آمریكا در سازمان ملل از نُجَباء پیش زمینه‌ای برای تلاش گسترده به منظور درج نام این جنبش در لیست سیاه سازمان ملل و تروریستی خواندن آن است، همانطور كه نام شیخ اكرم الكعبی سال‌ها پیش در این لیست قرار گرفت. گذشته از این، پس از دستاوردهای مهم نُجَباء در عراق و سوریه و آینده درخشانی كه در انتظار این جنبش است، كشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و آمریكا و همپیمانان غربی در وهله اول تلاش می‌كنند تا شاخه نظامی آن را در لیست‌های سیاه خود قرار داده و سپس با فشار به حكومت مركزی عراق محدودیت‌هایی را برای نُجَباء ایجاد كنند.
با این نگاه، ابداً عجیب نیست كه سایت خبری الجزیره در گزارش پر سر و صدای خود كه انعكاس بسیاری در سایت‌های جهان عرب داشت، نُجَباء را 'نسخه عراقی حزب الله لبنان' توصیف و تصریح كند كه «این جنبش نیروهای نظامی بسیار كار كشته‌ای را پرورش داده است». در گزارش الجزیره به ارتباط بخش‌های مختلف این گروه مقاومت با ایران اشاره و مدعی شده است: «نُجَباء اگرچه در عراق و با فتوای آیت الله سیستانی تشكیل شده، اما گرایش خود را همواره به ولی فقیه اعلام كرده است». نباید به سادگی از گزارش‌هایی اینچنینی سطحی عبور كرد. بدون شك این گزارش‌ها و اقدامات دیپلماتیك علیه این جنبش نشان دهنده تلاشی گسترده برای دست اندازی در مسیر نُجَباء است.
در پایان باید تصریح كرد كه اندیشكده‌ها و مراكز رصد بین المللی جبهه استكبار به صورت دقیق به رصد فعالیت‌های سیاسی، نظامی و فرهنگی احزاب اسلامی می‌پردازند و برنامه های مختلفی را برای تخریب و مقابله با جنبش‌های مقاومت اسلامی طراحی می‌كنند. نظر به اینكه مقاومت اسلامی نُجَباء توانسته در همین مدت كوتاه به بخش مهمی از پازل مقاومت اسلامی تبدیل شود و در عرصه‌های سیاسی، نظامی و فرهنگی به صورت پویا فعالیت كند با حساسیت دشمنان مواجه شده است.
همچنین فعالیت ویژه و دستاوردهای مهم، حضور همزمان در چندین جبهه نبرد، رابطه سازنده و مستحكم با جمهوری اسلامی ایران، ارتباط مستمر با مرجعیت نجف و توانمندی رهبران نُجَباء رادارهای مراكز رصد مخالفان مقاومت را به صدا در آورده است. ادامه روند رو به رشد نُجَباء به ویژه پس از پیروزی حلب و پایان عملیات آزادسازی موصل نیاز به حمایت همه جانبه محور مقاومت و هوشیاری نسبت به توطئه‌های دشمنان است كه در بستر یك همكاری فراگیر و مستمر قابل دستیابی است.
خاورم**9366**1275
تنظیم كننده:صغری رحیمی* انتشار دهنده: مجید جعفری
۰ نفر