ترويج اصالت هاي ديني و ملي بهترين راهكار حل مشكلات فرهنگي جامعه است

قم- ايرنا - مديركل دفتر امور بانوان استانداري قم، اهتمام نداشتن نسبت به امور فرهنگي را مهمترين معضل جامعه دانست و گفت: تبيين اصالت ها و ارزش هاي ملي و اسلامي بهترين راهكار براي رفع مشكلات فرهنگي جامعه محسوب مي شود.

به گزارش ايرنا، معصومه ظهيري روز يكشنبه در جلسه هماهنگي حجاب و عفاف در استانداري قم، اظهار داشت: اگر اقدام هاي لازم براي ترويج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه صورت بگيرد، ساير مسائل تربيتي مربوط به زنان نيز به خوبي مديريت خواهد شد.
وي افزود: بحث زندگي عفيفانه فقط مربوط به حجاب نيست بلكه خوب زيستن و درست تربيت كردن اعضاي خانواده را نيز شامل مي شود، از اين رو نهادهايي مانند آموزش و پرورش، اداره كل فرهنگ ارشاد اسلامي و ساير مجموعه ها و نهادهاي فرهنگي بايد حضور جدي و موثرتري را در اين خصوص داشته باشند.
وي با اشاره به ابلاغ سياست هاي خانواده از سوي رهبر معظم انقلاب، بر ضرورت برنامه ريزي هاي هاي آموزشي و فرهنگي دستگاه ها حول محور اين سياست ها، تاكيد كرد.
ظهيري هم چنين ولنگاري فرهنگي را تسامح و تساهل در باب مسائل فرهنگي و بي اعتنايي به ارزش ها توصيف كرد و افزود: بسياري از جنبه هاي مختلف زندگي و جامعه از جمله غذا خوردن، پوشيدن لباس، نوع گويش و حتي اقوام و فرهنگ ها نيز مبتلابه اين معضل هستند.
وي افزود: بي توجهي به مسائل فرهنگي منجربه نفوذ فرهنگ غربي ها مي شود كه بايد در اين زمينه بسيار مراقب باشيم.
وي هم چنين با اشاره به تلاش دشمنان براي نفوذ در افكار و عقايد نسل جوان، گفت: برخي ها بر اين باورند كه دشمن همه جوانان را در اختيار گرفته و ديگر هيچ كار فرهنگي روي آنها تاثير نمي گذارد، اما اين تصور غلطي است و با توجه به علاقه جوانان به حضور در برنامه هاي فرهنگي مي توان با يك برنامه ريزي خوب و دقيق زمينه جذب آنها را فراهم كرد.
وي يادآور شد: تهاجم فرهنگي دشمن همانند سيل يا زلزله ويرانگيري است كه همه چيز را خراب مي كند، اما بازسازي مجدد آن غير ممكن نيست.
ظهيري هم چنين با اشاره به وجود معضل طلاق در جامعه، تبيين كراهت و زشتي طلاق، اهميت خانواده و ترغيب جوانان به ازدواج را اقدامي ضروري براي حل اين معضل برشمرد و اضافه كرد: از آنجا كه تنها 25 درصد زنان كشور شاغل هستند، بحث اشتغال را نمي توان عامل بالا رفتن سن ازدواج دانست، هر چند بايد جوانان را در عين داشتن شغل و محلي براي تامين درآمد، به ازدواج تشويق كرد.
معاون اجتماعي اداره كل بهزيستي قم نيز در اين جلسه با اشاره به طرح ها و برنامه هاي اين معاونت براي يافتن علل و عوامل آسيب هاي اجتماعي و ارايه روش هاي اثر بخش در رفع آنها، افزود: طبق آسيب شناسي صورت گرفته، دست اندركاران و برنامه ريزان امور فرهنگي جامعه هنوز به درستي مخاطبان خود را شناسايي نكرده اند و بايد بدانيم با چه ادبياتي مفاهيم فرهنگي را انتقال دهيم.
مريم عليشيري با اذعان به اين كه در اين زمينه بحث جذابيت و نحوه بيان موثر مطالب فراموش شده است، افزود: به طور حتم برگزاري صرف كلاس هاي آموزشي با حضور چند مربي از تنوع لازم برخورار نيست و بايد همه نهادهاي مرتبط با حوزه آسيب هاي اجتماعي مانند بهزيستي و كميته امداد امام(ره) ضمن تعامل با يكديگر از ظرفيت هاي هم نيز استفاده كنند.
وي هم چنين با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با آموزش و پرورش به منظور اجراي دوره هاي آموزشي براي اولياي دانش آموزان در مدارس، افزود: متاسفانه صدا و سيما برغم تاثير زيادي كه از نظر فرهنگي بر جامعه دارد، همكاري هاي لازم را با بهزيستي ندارد و به ازاي تامين هزينه هاي مشاركتي حاضر به توليد و پخش
برنامه هاي تبليغاتي در مورد طرح هاي مختلف است كه با توجه به كمبود اعتبارهاي بهزيستي اين امر امكانپذير نيست.
معاون بهزيستي قم در عين حال با بيان اين كه در پي تاكيد رهبر معظم انقلاب نسبت به پيگيري بحث آسيب هاي اجتماعي، اعتبارهاي خوبي به بهزيستي تخصيص يافته است، افزود: پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي با محوريت پايگاه هاي خدماتي از جمله طرح ها و سياست هاي حوزه معاونت اجتماعي بهزيستي است كه بر طبق آن بيش از 10 نقطه از شهر قم به عنوان مناطق آسيب پذير شناسايي و مراكزي براي ارايه خدمات مشاوره تاسيس شد.
عليشيري با اشاره به بحث تكريم سالمندان و فراهم نمودن امكانات مورد نياز جهت نگهداري آنها در خانواده به جاي خانه سالمندان افزود: آموزش مهارت هاي گفت و گو در بين اعضاي خانواده، طرح اضطراب سنجي، غربالگري اوتيسم و پيشگيري از اعتياد از جمله طرح هايي است كه بهزيستي از دوره پيش دبستاني و مهد كودك ها آنها را اجرا مي كند.
معاون بهزيستي قم با اشاره به اقدام هاي پيشگيرانه بهزيستي در بحث معضل طلاق، افزود: اين نهاد با هدف مصالحه و پرهيز زوجين از متاركه يكديگر پيش از ارجاع به مشاوره، جلسه اي با آنها و با حضور والدين طرفين و يكي از استادان و كارشناسان مطرح برگزار مي كند.
وي گفت: اين طرح تاكنون موفقيت هاي زيادي در پي داشته به نحوي كه برخي از زوجين پس از اين نشست موضوع پيگيري اختلاف خود از طريق مراجع قضايي و دادگاه خانواده را كنار گذاشته و به زندگي خود باز مي گردند.
جلسه هماهنگي عفاف و حجاب با حضور مشاوران، كارشناسان و مسئولان نهادهاي فرهنگي استان قم با محوريت ابلاغيه رهبر معظم انقلاب در مورد خانواده در محل دفتر امور بانوان استانداري قم برگزار شد.
رهبر معظم انقلاب شهريورماه سال جاري در اجراي بند يك اصل 110 قانون اساسي سياست هاي كلي خانواده را ابلاغ كردند.
7403/ 1175 خبرنگار: محسن آقاگلي ** انتشار دهنده: رضا عليمحمدي