۶ دی ۱۳۹۵، ۸:۴۳
کد خبر: 82361237
T T
۰ نفر
دانشگاه رازي كرمانشاه، قطب آموزشي غرب كشور

كرمانشاه- ايرنا- دانشگاه رازي كرمانشاه كه بهمن ماه امسال وارد چهل و چهارمين سال فعاليت خود مي شود از نظر كيفيت آموزشي، اعضاي هيات علمي و همچنين تعداد دانشجويان يكي از دانشگاه هاي معتبر كشور، برندي علمي معتبر و قطب آموزشي غرب كشور محسوب مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا؛ پايگاه اطلاع رساني دانشگاه رازي در باره تاريخچه اين دانشگاه اين چنين آورده است: دانشگاه رازي در بهمن ماه سال 1351 در شهر كرمانشاه با عنوان دانشكده علوم توسط شادروان دكتر عبدالعلي گويا شروع به فعاليت كرد. اين مركز در سال 1353 به دانشگاه رازي تغيير نام يافت.
در شروع سال تحصيلي در سال 1352-1351 دانشكده علوم با پذيرش 200 دانشجو در چهار رشته فيزيك، شيمي، زيست شناسي و رياضي موجوديت خود را آغاز نمود. پس از انقلاب شكوهمند اسلامي و با توجه به اهداف متعالي انقلاب مبني بر توسعه فرهنگي، اجتماعي مناطق محروم با راه اندازي دانشكده تربيت دبير سنندج و دانشكده دامپروري ايلام ارتقا يافت و در سال 1370 دانشكده تربيت دبير سنندج به دانشگاه كردستان و دانشكده دامپروري ايلام به دانشگاه ايلام تبديل و از دانشگاه رازي منفك شدند.
دانشگاه رازي كه نام آن برگرفته از 'محمدبن زكرياي رازي' يكي از دانشمندان بزرگ ايراني سده سوم هجري است، اكنون داراي 9 دانشكده و پرديس كشاورزي و منابع طبيعي بوده و با بهره گيري از دانش و تخصص 10 استاد، 49 دانشيار، 250 استاديار، 46 مربي، و در مجموع 355 عضو هيات علمي در 39 گروه آموزشي و حدود 12 هزار دانشجو در چهار مقطع كارداني، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري به فعاليت خود ادامه مي دهد.

** دانشگاه رازي در سطح دو دانشگاه هاي كشور قرار گرفت
با اعلام گزارش مرحله اول طرح سطح بندي دانشگاه هاي دولتي از سوي معاون آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، دانشگاه رازي كرمانشاه در سطح 2 اين سطح بندي قرار گرفت.
در اين سطح بندي و در دسته دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي جامع؛ دانشگاه رازي كرمانشاه در كنار دانشگاه هاي، اروميه، الزهرا (س)، بوعلي ‌سينا، بيرجند، خوارزمي، زنجان، سيستان و بلوچستان، شهيد چمران اهواز، شهيد باهنر كرمان، كاشان، گيلان و يزد در سطح 2 قرار گرفت.
روابط عمومي وزارت علوم در اين خبر همچنين آورده است: ارزيابي به عمل آمده بطور مستمر ادامه خواهد يافت، مضافا اينكه نتايج سطح بندي آن دسته از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي كه اطلاعات درخواست شده را تكميل نكرده اند در دوره هاي بعدي منظور خواهد شد.​

** كيفيت اولويت اول دانشگاه رازي
مديركل امور آموزش دانشگاه رازي كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، كيفيت را اولويت اصلي اين دانشگاه در كنار ديگر فعاليت ها دانست و گفت: تمام تلاش مسوولان دانشگاه حفظ و ارتقاي كيفيت آموزشي است.
دكتر مهرداد احمد زاده تاكيد كرد كه در اين دانشگاه تلاش مي شود از اساتيد نخبه براي تحصيل استفاده شود و اكنون چهار نفر از اساتيد هيات علمي اين دانشگاه جزو 100 دانشمند برتر كشور هستند.
وي اظهار كرد: دانشگاه رازي به عنوان بزرگترين دانشگاه استان و منطقه غرب كشور داراي 9 دانشكده، 53 گروه آموزشي و سه دانشكده اقماري در جوانرود، سنقر و كليايي و اسلام آبادغرب است.
به گفته او اكنون 11هزار و 967 دانشجو شامل هشت هزار و 218 دانشجو در مقطع كارشناسي روزانه و شبانه، 2 هزار و 708 دانشجوي دوره كارشناسي ارشد و هزار و 41دانشجو در دوره دكترا و دكتراي حرفه اي مشغول به تحصيل هستند.

** افزايش تعداد دانشجويان در سال تحصيلي جديد
مديركل امور آموزش دانشگاه رازي كرمانشاه در ادامه سخنان خود به تعداد دانشجويان مقايسه اي بين دانشجويان دانشگاه در مهر ماه سال گذشته و امسال اشاره كرد و گفت: در مهر سال گذشته در اين دانشگاه، 6 هزار و 808 دانشجوي كارشناسي، 2 هزار و 209 دانشجوي كارشناسي ارشد و 907 دانشجوي دكترا و دكتراي حرفه اي مشغول به تحصيل بودند كه اين آمار در مهر امسال افزايش پيدا كرده است.
به گفته او امسال به نسبت سال گذشته در مجموع تعداد دانشجويان دانشگاه رازي كرمانشاه دو هزار و 43 نفر افزايش يافته است.
او گفت: سال گذشته در مهرماه 9 هزار و 924 دانشجو شامل 6 هزار و 808 دانشجوي كارشناسي، 2 هزار و 209 دانشجوي كارشناسي ارشد و 907 دانشجوي دكترا و دكتراي حرفه اي در دانشگاه مشغول به تحصيل بودند كه اين تعداد امسال به 11 هزار و 967 دانشجو افزايش پيدا كرده است.
او تعداد رشته هاي دانشگاه رازي را در مجموع 264 رشته اعلام كرد و گفت: از اين تعداد 70 رشته كارشناسي، 127رشته كارشناسي ارشد و 67 رشته نيز دكترا است.
وي افزود: هزار و 957 استاد نيز در قالب پيماني، رسمي آزمايشي و رسمي قطعي و حق التدريسي با اين دانشگاه همكاري مي كنند كه از اين تعداد 835 نفر حق التدريسي هستند.

**برخي رشته ها در حال تعطيل شدن است
مديركل امور آموزش دانشگاه رازي كرمانشاه در ادامه جذب دانشجو در اين دانشگاه را تابع سياست هاي وزارت علوم دانست و با بيان اينكه برخي از رشته هاي دوره كارشناسي قابليت افزايش دارد، گفت: برخي از رشته ها در دانشگاه هاي استان كرمانشاه به دليل كاهش تعداد دانشجويان در حال تعطيل شدن است و به تدريج اين رشته ها حذف مي شود.
احمدزاده افزود: امسال در دانشگاه رازي دانشجو براي رشته مشاوره ثبت نام نكردند چرا كه وزارت علوم معتقد است رشته مشاوره بايد در مقطع تحصيلات تكميلي باشد نه كارشناسي و به جاي آن در رشته روانشناسي كه متقاضي بيشتري دارد، دانشجو جذب كرديم.
وي برخي از رشته هاي حوزه كشاورزي از جمله مرتع و آبخيزداري را داراي كمترين متقاضي دانست و افزود: به عنوان مثال در اين بخش رشته ترويج احتمال دارد حذف شود چون متقاضي ندارد.
او گفت: دانشگاه رازي با توجه به وجود اعضاي هيات علمي در رشته باغباني علاقه مند به ايجاد اين رشته است كه بايد رديف بودجه آن تامين شود.
او رشته باغباني را يكي از نيازهاي استان كرمانشاه دانست و اظهار اميدواري كرد با تلاش مسوولان اين رشته در دانشگاه رازي راه اندازي شود.
وي اظهار كرد: با حذف رشته ترويج مي توانيم رشته باغباني را به ليست رشته هاي دانشگاه اضافه كنيم.
او تاكيد كرد كه هر چند دوره رشته هاي دانشگاه بازنگري و اصلاح مي شود و بايد به سمت ايجاد رشته هاي پرمتقاضي مانند رشته هاي حوزه نفت و پتروشيمي برويم.
او از صدور مجوز براي ايجاد دانشكده نفت با همكاري وزارت نفت و وزارت علوم در دانشگاه رازي خبر داد و گفت: اكنون رشته پتروشيمي در دانشگاه رازي وجود دارد و رشته هاي نفت هم جزو پرطرفدارترين رشته هاي دانشگاهي است.
او ظرفيت هاي دانشگاه رازي كرمانشاه را بسيار بيشتر از اين دانست و گفت: اين دانشگاه خوب معرفي نشده و در واقع مظلوم واقع شده است.
وي قبولي دانشجويان مقطع كارشناسي اين دانشگاه در دانشگاه برتر كشور در مقطع ارشد را گواهي بر بالا بودن سطح علمي دانشگاه دانست و گفت: اگرچه ورودي دانشگاه از ميان دانشجويان معمولي است اما خروجي خيلي خوبي داريم كه توانسته اند رتبه هاي نخست كشور را كسب كردند.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نويدي ** انتشار دهنده:علي مولوي.