۶ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۵۴
کد خبر: 82361886
T T
۰ نفر
دومين ناو هواپيمابر چين به آب انداخته مي‌شود

پكن - ايرنا - چين اعلام كرد كه در راستاي حفاظت از منافع اقتصادي و همچنين مرزهاي آبي خود در درياهاي جنوبي و شرقي توسط ناوگان دريايي اش، دومين ناو هواپيمابر خود را به آب مي اندازد.

به گزارش ايرنا، نيروي دريايي چين پس از سال ها ناو هواپيمابر 60 هزار تني ليائونينگ را به خدمت گرفت كه انتقادهاي گسترده اي را از سوي آمريكا عليه اين كشور به دنبال داشت و حالا اين كشور قصد دارد پس از اقدامات تحريك آميز آمريكا در درياي جنوبي و همچنين با هدف حفظ منافع در منطقه فعاليت خود در اين زمنيه را گسترش دهد.
حضور اين ناو در آبهاي منطقه همچنين باعث شده است تا كشورهايي نظير ژاپن و فيليپين چين را به توسعه طلبي نظامي متهم كنند.
ناو هواپيمابر جديد كه در بندر داليان چين در حال ساخت است، دومين ناو هواپيمابر نيروي دريايي اين كشور پس از ناو هواپيما بر «ليائونينگ» محسوب مي شود.
ليائونينگ كه بر اساس ناو هواپيمابر سنگين «وارياگ» اتحاد جماهير شوروي ساخته شده در سال 1998 از اوكراين خريداري شد و در سال 2013 از رده نظامي خارج گرديد.
حالا اما «چائو ويدونگ» كارشناس مسايل نظامي چين مي گويد كه با توجه به سرعت ساخت، اين ناو در پايان سال جاري ميلادي و يا اوايل سال آينده به خدمت گرفته خواهد شد.
تصاوير منتشره در شبكه اينترنت نشان مي دهد كه چين در ساخت اين ناوهوايپمابر كه جزييات زيادي از آن در دسترس نيست، پيشرفت زيادي داشته است.
گزارش تلويزيون مركزي چين حاكي است كه بر اساس تصاوير بدست آمده قسمت سينه ناو و همچنين نصب عرشه پرواز آن به پايان رسيده و ساخت اين شناور بزرگ وارد مراحل پاياني شده است.
گزارش مي افزايد، تصاوير دريافتي تاييدگر آن است كه اندازه اين ناو جديد هواپيمابر با ناو ليائونينگ يكسان است.
«چائو» گفت كه هر ناو سه مرحله كاري دارد. اول ساخت اين ناو است و در مرحله دوم كشتي به آب انداخته مي شود و سپس نيروهاي نظامي و جنگنده ها در آن مستقر مي شوند.
به گفته اين كارشناس نظامي وقتي كشتي تكميل شد به آب انداخته مي شود تا تجهيزات تكميلي روي آن نصب گردد و بعد براي آزمايش وارد آبهاي دريا مي شود و اگر مراحل آزمايش با موفقيت پايان يافت نامگذاري، استقرار نيروها، تسليحات و تجهيزات صورت مي گيرد.
با احتساب مراحلي كه كارشناس مذكور عنوان كرده است روزنامه «مردم» ارگان حزب حاكم چين امروز دوشنبه نوشت كه ناو در پايان امسال يا اوايل سال آينده به خدمت گرفته خواهد شد.
چين در حالي ساخت دومين ناو هواپيمابر خود را آغاز كرده كه مقام هاي پكن در نظر دارند تا حداقل 4 فروند ناو هواپيمابر طي سال هاي آينده در اختيار داشته باشند.
پس از گذشت دو دهه كه چين با رشد دو رقمي هزينه هاي نظامي روبرو بود اكنون اين كشور قصد دارد با توسعه ناوگان دريايي از منافع اقتصادي و همچنين مرزهاي آبي خود در درياهاي جنوبي و شرقي چين حفاظت و حمايت كند.
آساق**231*1597*انتشاردهنده:فرهاد راستي