۶ دی ۱۳۹۵، ۱۸:۳۱
کد خبر: 82362353
T T
۰ نفر
چاقی به عنوان عامل اصلی بیماری های غیرواگیر شناخته شده است

سنندج- ایرنا- معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان كردستان گفت:چاقی و اضافه وزن به عنوان عامل اصلی بیماری های غیرواگیر فشار خون، چربی خون، دیابت و بیماری های سكته قلبی و سكته مغزی شناخته شده است.

به گزارش ایرنا، دكتر فرزام بیدارپور روز یكشنبه در جمع رسانه های خبری استان در سنندج افزود: بیماری های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیماری تنفسی 75 درصد علل مرگ و میرها را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینكه عواملی مانند تغذیه ناسالم، كم تحركی، دخانیات، سیگار و الكل علل اصلی بیماری های غیرواگیر است افزود: داشتن رژیم غذایی متنوع و متعادل بهترین روش برای پیشگیری و كنترل فشار خون، دیابت و چربی است.
وی با اشاره به اینكه افزایش میزان نمك، چربی و قند دریافتی بدن زمینه چاقی، اضافه وزن و ابتلاء به بیماری ها را در انسان فراهم می كند گفت: مصرف رژیم غذایی پرچرب و پرنمك زمینه ابتلاء به پوكی استخوان و سرطان ها را در افراد فراهم می كند.
وی اضافه كرد: مصرف بیش از اندازه نمك روزانه سبب اختلال در جذب كلسیم می شود و زمینه ابتلاء به پوكی استخوان را فراهم می كند، همچنین مصرف ترشیجات كنسروها، سوسیس و كالباس و محصولات فرآوری شده كه حاوی مقادیر زیادی نمك است بدون شك باید كاهش یابد.
وی اظهاركرد: مصرف غذاهای آماده (فست فودها)، سوسیس و كالباس، چاقی، محیطی، آلودگی های شیمیایی، مصرف سیگار و سبك غلط زندگی در بروز انواع سرطان موثر است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان كردستان با اشاره به اینكه رفتارهای غذایی غلط و تغذیه ناسالم سلامت جامعه را تهدید می كند اظهاركرد: آمارها بیانگر آن ست كه 40 درصد جمعیت كشور دچار كم تحركی هستند و این شاخص در استان كردستان 27 درصد است.
بیدارپور مصرف 400 گرم میوه جات و سبزیجات معادل پنج واحد در روز را ضروری دانست و گفت: این درحالی است كه 88 درصد مردم در كشور و 94 درصد مردم استان میوه جات و سبزیجات مصرف نمی كنند.
وی مصرف روزانه 35 گرم روغن برای هر فرد را لازم و ضروری دانست و افزود: آمارها بیانگر آن است كه میانگین مصرف نمك در كشور 46گرم و این شاخص در استان كردستان 50 گرم است.
وی اظهاركرد: استاندارد مصرف نمك روزانه پنج گرم است و سالمندان مجاز به مصرف سه گرم نمك هستند در حالیكه آمار ها در كشور 12 گرم و در استان كردستان 10 گرم است.
وی با اشاره به اینكه نوشابه حاوی 28 گرم قند است و مصرف بی رویه نوشابه خطر ابتلاء به بیماری دیابت را فراهم می كند، اظهار كرد: 19 درصد جمعیت 18 سال به بالای كشور و 15.4 درصد جمعیت استان كردستان فشار خون بالادارند.
به گفته وی، 27 درصد جمعیت كشور چربی خون بالا و كلسترول دارند و این شاخص در استان كردستان 29 درصد است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان كردستان بیماری دیابت را شایع ترین بیماری غیرواگیر دانست و گفت: افزایش مصرف شیرینی چاقی و اضافه وزن ارتباط مستقیمی با بیماری دیابت دارد.
بیدارپور اظهاركرد: هم اكنون بررسی ها نشان داده است كه 48 درصد جمعیت كشور دچار اضافه وزن هستند و 46 درصد جمعیت استان كردستان چاق و وزن اضافی دارند.
وی افزود: تحقیقات در مدارس دخترانه استان كردستان نشان داده است كه 100 درصد دختران نوجوان كمبود ویتامین D دارند.
وی اشعه خورشید را بهترین منبع تامین كننده ویتامین دی دانست و گفت: مصرف روزانه شیر و مكمل های ویتامین D می تواند كمبود ویتامین دی را جبران كند.
وی داشتن صبحانه كامل و سالم مصرف روزانه شیر و لبنیات كم چرب (كمتر از 1.5 درصد چربی) می تواند ویتامین D مورد نیاز بدن را تامین كند.
بیدارپور داشتن رژیم غذایی مناسب متعادل و متنوع را در برنامه غذایی خانواده ها ضروری دانست و گفت: مصرف بالای سبزیجات، فیبر، میوه جات و كاهش مصرف نمك، چربی و قند و شیرینی، كاهش مصرف روغن جامد و نیمه جامد، اجتناب از مصرف الكل و دخانیات از ابتلاء به بیماری های غیرواگیر پیشگیری می كند.
وی بر كاهش مصرف گوشت سفید و ماهی در برنامه غذایی و كاهش مصرف ترشی جات و مصرف آجیل ها تخمه كم نمك تاكیدكرد و افزود: افزون بر برنامه غذایی مناسب تحرك جسمانی و 30 دقیقه ورزش روزانه ضروری است.
به گفته وی، داشتن رژیم غذایی متنوع و متعادل بهترین روش برای پیشگیری و كنترل فشار خون، دیابت و چربی است.
كمپین ' 1،2،3 غذای سالم ' با عنوان بسیج ملی تغذیه سالم به منظور فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در زمینه اصلاح الگوی غذایی مناسب و كاهش مصرف قند،نمك و چربی كه مهمترین عوامل سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی است از 29 آذر تا 15 دی در سراسر كشور اجرا می شود.
7352/ 3020
**خبرنگار: شیوا اردلان منش/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی