۷ دی ۱۳۹۵، ۱۲:۴۹
کد خبر: 82363228
T T
۰ نفر
ضرورت توجه به رشته هاي ورزشي پايه و پرمدال از نگاه رئيس فدراسيون شمشير بازي

تهران – ايرنا – رئيس فدراسيون شمشيربازي توجه ويژه وزير ورزش و جوانان به رشته هاي پايه و مدال آور را موجب افزايش انگيزه در ورزشكاران اين رشته ها از جمله شمشيربازان دانست و گفت: ضرورت توجه بيشتر به رشته هاي مدال آوري همچون دو و ميداني، تيراندازي، ورزش هاي آبي و شمشيربازي بر هيچكس پوشيده نيست و از همين امروز بايد موفقيت و افزايش مدال آوري در المپيك 2020 سرلوحه كار مديران ورزش كشور باشد.

فضل الله باقر زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا،‌افزود:‌ در رقابت هاي المپيك بيش از 30 مدال و در بازيهاي آسيايي 48 مدال رنگارنگ در رشته شمشير بازي توزيع مي شود و همانطوري كه رئيس دستگاه ورزش كشور به خوبي تاكيد كردند، زمان آن رسيده كه رشته هاي پايه و پرمدال در رقابت هاي جهاني و المپيك در كانون توجه ويژه قرار گيرد و برنامه ريزي دقيق و حساب شده در آينده اين رشته ها حرف هاي بيشتري براي گفتن داشته باشيم.
رئيس فدراسيون شمشيربازي،گفت:‌حركت مدون و برنامه ريزي شده ما براي گرفتن سهم واقعي ايران از سبد مدال هاي المپيك و رقابت هاي آسيايي از المپيك 2012 لندن آغاز شد و اين حركت رو به جلو كه با كسب عنوان هفتمي مجتبي عابديني در لندن شروع شده بود،‌به كسب مدال نقره و نايب قهرماني در بازيهاي آسيايي اينچئون و عنوان چهارمي در ريو منجر گرديد.
وي ادامه داد:‌ كسب عنوان نايب قهرماني آسيا،‌ مي توانست به مدال طلا و عنوان قهرماني در ريو منجر شود اما به جرات مي گويم كه فدراسيون بين المللي و داور اين رقابت ها مدال المپيك را از دست شمشيرباز ما خارج كردند.
اين استاد دانشگاه تهران اضافه كرد: ‌شمشيربازان ايراني اما با اين اتفاق نااميد نشده و توانايي خود را با كسب عنوان قهرماني جهان در رقابت هاي جام جهاني سنگال ثابت كردند و بعد از اين مسابقات ما بلافاصله برنامه ريزي منسجم و حساب شده اي را براي كسب سكو در المپيك 2020 توكيو آغاز كرديم .
باقرزاده با بيان اينكه‌ شمشير بازي شرايط متفاوتي نسبت به ساير رشته هاي پايه و پر مدال ديگر همچون ورزش هاي آبي،دووميداني و قايقراني دارد،گفت: ما ثابت كرديم توان كسب مدال در المپيك و بازيهاي آسيايي را داريم و بر تحقق چنين هدفي برنامه ريزي هاي لازم صورت گرفته است.
رئيس اسبق دانشكده تربيت بدني دانشگاه تهران، افزود:‌ هدف ما در بازيهاي آسيايي 2018 جاكارتا كسب مدال طلا در اسلحه سابر است و در المپيك 2020 توكيو نيز شمشيرباز ايراني روي سكو خواهد رفت.

** مربي خارجي براي اسلحه اپه
باقرزاده در ادامه به تلاش فدراسيون شمشيربازي براي حضور موفق و كسب مدال اسلحه اپه ايران در بازي هاي آسيايي 2018 جاكارتا و المپيك 2020 توكيو اشاره كرد و گفت:‌به اين منظور ديشب جلسه مشتركي با كميته فني فدراسيون داشتيم و قرار شد براي اين رشته بزودي يك مربي خارجي جذب كنيم .
وي ادامه داد:مربي خارجي اسلحه اپه براي هدايت تيم ملي مردان به ايران مي آيد و با توجه به اينكه ما مربي زن خوبي در اين رشته براي تيم ملي زنان شناسايي نكرده ايم، ‌با كمك اين مربي خارجي دوره هاي آموزش مربيگري به منظور به روز كردن دانش مربيان اين رشته ،‌براي مربيان برتر زن كشور در اين اسلحه برگزار مي كنيم .
رئيس فدراسيون شمشيربازي همچنين از جذب يك مربي تراز اول ايراني كه در حال حاضر هدايت تيم ملي اسلحه فلوره كويت را به عهده دارد، خبر داد و گفت:‌ محمد مير محمدي سال ها هدايت تيم ملي كويت را به عهده داشته و از حدود دو سه ماه قبل براي همكاري با ايران اعلام آمادگي كرده و تا پايان سال همه كارهاي خود را در كويت پايان داده و تمام مدت در كنار تيم ايران خواهد بود.
به گفته باقرزاده ،‌تيم ملي اسلحه سابر مردان نيز از حضور پيمان فخري بهره مند مي شود زيرا ايران با همراهي اين مربي موفقيت هاي خوبي در بازي هاي اينچئون و المپيك 2016 ريو را بدست آورده است.

** استعداديابي فدراسيون شمشيربازي از دو ماه قبل وارد مرحله جديد شده است
باقرزاده در بخش ديگري از اين گفت و گو با اشاره به اينكه استعداد يابي در همه سال هاي حضورش در فدراسيون شمشير بازي جزو اولويت ها بوده است،گفت: از دو ماه قبل و با هدف حضور قدرتمند ايران در المپيك 2020 و كسب مدال در اين رويداد مهم ورزشي،‌از حدود دو ماه پيش فاز جديد استعداد يابي با استفاده از طرح آمايش سرزمين وزارت ورزش درمورد اين رشته ورزشي آغاز شده است.
وي افزود:‌ براساس طرح آمايش سرزميني تدوين شده از سوي وزارت ورزش و جوانان، استان هاي مستعد در رشته شمشيربازي مشخص شده و فدراسيون شمشيربازي در استان هاي مستعد طرح استعداد يابي را به صورت ويژه اي اجرايي كرده است .
به گفته باقرزاده،‌خراسان رضوي ، آذربايجان غربي ، اردبيل ،‌يزد ،‌همدان ،‌اصفهان و تهران استان هاي مستعد در رشته شمشيربازي هستند.
وي ادامه داد: خوشبختانه وزارت ورزش و جوانان علاوه بر اعتبار اختصاص يافته به هيات ها به منظور شناسايي استعداد هاي برتر،‌ اعتبار خاصي در نظر گرفته تا كار استعداد يابي با جديت بيشتري دنبال شود.
رئيس فدراسيون شمشيربازي ادامه داد:‌ به منظور اجراي بهتر طرح استعداد يابي، اين فدراسيون با 20 مربي توسعه اي در استان ها قرار داد همكاري امضا كرده است ،‌به اين صورت كه اين مربيان جداي از حقوقي كه از هيات ها مي گيرند در صورتي كه بتوانند ، يك تا پنج شمشير باز بسيار مستعد شناسايي و به فدراسيون معرفي كنند پاداش ويژه نيز دريافت خواهند كرد.
به ادعاي باقرزاده چنين طرحي در زمينه استعداديابي در هيچ رشته ورزشي ديگري اجرايي نشده است .

** يك ريال بدهكار نيستيم
باقرزاده با بيان اينكه فدراسيون تحت هدايت وي هيچگونه بدهي مالي ندارد،هرگز بابت بدهكاري يا جذب اعتبار بيشتر صحبت يا تلاشي نكرده ايم
وزارت ورزش و جوانان و كميته ملي المپيك نيز همواره اعتبار مورد نياز ما را تامين كرده اند و بخشي از هزينه هاي خود را نيز از طريق حامي مالي تامين مي كنيم.
اين مسئول ورزشي اضافه كرد: ‌فدراسيون شمشيربازي نياز به حمايت معنوي مسئولان دارد و نگاه سلطاني فر و ديده شدن شمشيربازي در ميان رشته هاي پايه و پرمدال مي تواند بهترين تقويت كننده و انگيزه ساز براي فدراسيون شمشيربازي و ورزشكاران باشد.
ورزشي **1828 – 1701
خبرنگار: خديجه روزبهاني* انتشار دهنده: حميد قديمي
۰ نفر