91 درصد اعتبارات مشاغل خانگي در بانه محقق شده است

سنندج- ايرنا- رئيس اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي بانه گفت: 91 درصد اعتبارات مشاغل خانگي پرداخت شده و بانه در اين زمينه رتبه دوم استاني را كسب كرده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا،حميد ساعد پناه روز چهار شنبه در جلسه كارگروه اشتغال شهرستان كه در سالن جلسات فرمانداري اين شهر برگزار شد، افزود: در زمينه اعتبارات پرداختي به مشاغل خانگي بانك صادرات 89 درصد و بانك ملي 93 درصد درخواست پرداخت اعتبارات مشاغل خانگي را پرداخت كرده است.
وي، طرح هاي مشاغل خانگي در سال گذشته را 189 طرح با مبلغ 9 ميليارد و 215 ميليون ريال عنوان كرد، گفت: 79 طرح به بانك صادرات معرفي شده كه اعتبارات 70 طرح پرداخت شده و 9 طرح در دست اقدام است.
وي ادامه داد: 110 طرح نيز به بانك ملي معرفي شده كه اعتبارات 103 طرح پرداخت شده و هفت طرح هم ديگر در دست اقدام است.
ساعد پناه به گزارش ثبت شده در سامانه رصد اشاره كرد و افزود: تمام دستگاه ها دولتي موظف هستند در راستاي ايجاد اشتغال براي جوانان همكاري داشته باشند و اشتغال ايجاد شده را در سامانه رصد ثبت كنند.
وي اظهار كرد: در سال گذشته 182 نفر در سامانه رصد ثبت اشتغال شده كه از اين تعداد اداره فني و حرفه اي سه نفر، صنعت، معدن تجارت 15 نفر، كميته امداد يك نفر، جهاد كشاورزي هفت نفر، اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي پنج نفر، دانشگاه علوم پزشكي 11 نفر، منابع طبيعي 11 نفر، صندوق كارآفريني مهر اميد 102 نفر، بنياد شهيد و امور ايثارگران يك نفر و شركت گاز پنج نفر را در اين سامانه ثبت اشتغال كرده است.
ساعد پناه بابيان اينكه اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي بر ثبت واقعي اشتغال ايجاد شده تاكيد دارد، افزود: اشتغال شهرستان بانه بيشتر از 182 نفر بوده كه بايد دستگاه هاي اجراي براي ثبت اشتغال شهرستان در سامانه رصد اقدام كنند.
وي به ثبت اشتغال سامانه رصد رد سال جاري نيز اشاره كرد و گفت: تاكنون 465 نفر در رصد ثبت اشتغال شده كه اداره بهزيستي 25 نفر، كميته امداد 214 نفر، صنعت معدن و تجارت پنج نفر، دانشگاه علوم پزشكي 26 نفر و صندوق كارآفريني مهر اميد 195 نفر را در سامانه رصد ثبت اشتغال كردند.
به گفته اين مسئول، بحث مشاغل خانگي 2 نوع مستقل و پشتيبان است در مشاغل خانگي مستقل افراد به صورت مستقل از دستگاه هاي متولي مجوز مي گيرند و به صورت مستقل و انفرادي كار مي كنند اما در مشاغل خانگي پشتيبان يك نفر براي چند نفر شغل ايجاد مي كند كه به ازاي هر نفر 500 ميليون ريال اعتبار پرداخت مي شود.
رئيس اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي بانه اظهار كرد: با توجه به ذهنيتي كه در شوراي عالي اشتغال در زمينه مشاغل خانگي مستقل ايجاد شده است تسهيلات به مشاغل خانگي پشتيبان پرداخت مي شود.
وي گفت: در سال جاري بانك تجارت و رفاه را براي پرداخت تسهيلات معرفي كردند كه به بانك تجارت يك ميليارد و 330 ميليون ريال اعتبارات مشاغل پشتيبان ابلاغ شده و به بانك رفاه نيز يك ميليارد و 770 ميليون ريال ابلاغ شده است.
ساعد پناه، طرح تكاپو را يكي از طرح هايي عنوان كرد كه در شوراي عالي اشتغال مصوب شده كه به معناي طرح توسعه كسب و كار پايدار براساس ظرفيت هاي هر منطقه است.
وي به فروش نرسيدن محصولات توليدي را يكي از مهمترين مشكلات مشاغل خانگي دانست و خاطر نشان كرد: ايده هاي كارآفريني وجود دارد اما محصولي كه توليد مي شود بازاري براي فروش ندارد كه در اين راستا شوراي عالي اشتغال طرح تكاپو را ارائه داده است.
وي گفت: طرح تكاپو در بسته هاي شغلي مختلف با توجه به ظرفيت هاي هر منطقه برنامه ريزي شده كه در حوزه استان كردستان در سه بخش مختلف تعريف شده و يكي از بخش هاي مهم آي تي يا فناوري اطلاعات است.
اين مسئول افزود: با توجه به اينكه شهرستان بانه به عنوان پيشاني اقتصاد استان شناخته شده طرح تكاپو در حوزه گردشگري است.
در ادامه جلسه كارشناس مسئول كميته امداد امام خميني (ره) بانه گفت: كميته امداد امام در بانه در چند سال گذشته از لحاظ پرداخت تسهيلات بانكي به مشاغل خانگي رتبه نخست قرار دارد.
اميد عسكري افزود: در سال گذشته از منابع امدادي با تسهيلات بانكي بيش از 50 ميليارد ريال تسهيلات پرداخت و براي 409 نفر اشتغال ايجاد شده است.
وي تسهيلات بانكي را در سال جاري نصف سال قبل خواند و اظهار كرد: در سال جاري 28 ميليارد ريال تسهيلات تخصصي به كميته امداد اختصاص يافته كه يك ميليارد و 500 ميليون ريال مربوط به مشاغل خانگي مستقل و مابقي مربوط به مشاغل خود اشتغالي است.
وي گفت: در 9 سال جاري 230 طرح اشتغال با مبلغ بيش از 34 ميليارد و 370 ميليون ريال ايجاد شده و 214 طرح در سامانه رصد ثبت شده است.
عسكري به فعاليت هاي آموزشي كميته امداد امام (ره) اشاره كرد و افزود: با همكاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، فني و حرفه اي و جهاد كشاورزي براي 803 نفر در زمينه هاي مختلف آموزش هاي كوتاه مدت و بلند مدت ارائه شده است.
به گفته وي طرح تكاپور براي مدد جويان تحت پوشش كميته امداد اجرا مي شود و بيش از 90 درصد تسهيلات به جامعه هدف اين سازمان پرداخت مي شود.
شهرستان مرزي بانه در 242 كيلومتر سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/6108
**خبرنگار: زينب طلائي / **انتشار دهنده: اميد بهمني