پيشتر سيد شرف الدين ملك حسيني نماينده ولي فقيه در كهگيلويه و بويراحمد نيز در جمع برخي مديران اجرايي و قضايي اين استان از قطع درختان 20 ساله در برخي زمينهاي منابع ملي انتقاد كرد و خواستار تغيير اين رويه شده بود.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد، جعفر گوهرگاني روز پنجشنبه در جمع مديران و دستاندركاران منابع طبيعي گفت: وقت آن رسيده تا سياست خود در قبال حفظ طبيعت را تغيير دهيم و نگهداري از برخي عرصهها و باغهاي ايجاد شده را به افراد مستحق واگذار كنيم تا از اين راه با مشاركت مردمي طبيعت بهتر حفظ شود.
وي راه جلوگيري از اين مشكل را ورود قاطعانه اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري در بدو وقوع يك تخلف و قلع و قمع نهال تازه كاشت شده دانست و گفت: اگر در يك عرصه، درختي غيرمجاز و غيرقانوني كاشته شد و به دلايل مختلف چند ساله شد، ديگر آن درخت را قلع و قمع نكنيم و سياست جديد را در اين موارد اعمال كنيم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد افزود: امسال بايد انرژي و تمركز اصلي مجموعههاي كشاورزي و منابع طبيعي بر روي ترميم چهره زخمي طبيعت قرار گيرد.
گوهرگاني تصريح كرد: بخش هايي از طبيعت كه در چند سال دچار آتشسوزي و يا از سوي برخي سودجويان دچار تخريب و تجاوز شدند، احيا و ترميم شوند.
گوهرگاني با اشاره به اينكه حفظ طبيعت با مشاركت مردم ممكن خواهد شد، گفت: اگر هر فردي حتي به اندازه يك درخت در يك عرصه منفعت داشته باشد، بدون شك خودش پيش از مأموران منابع طبيعي، اجازه تخريب يا برافروختن آتش و اين گونه خسارتها را نميدهد.
وي به لزوم مشاركت بين بخشي و همگاني ديگر دستگاهها در امر حفظ طبيعت اشاره كرد و افزود: مسئولان ارشد اين استان، امامان جمعه، فرمانداران، دانشگاهيان و نماينده ولي فقيه بيش از اين درگير موضوع منابع طبيعي شوند و دست حافظان آن را بگيرند.
گوهرگاني به مسئولان منابع طبيعي پيشنهاد داد كه اين گونه تخلفات را شناسايي كنند و قبل از تكميل پروندههاي قضايي، با آنها وارد مذاكره شوند تا اين عرصههاي تصرف شده و درختكاري شده را داوطلبانه تحويل دهند.
گوهرگاني با بيان اينكه اطلاعرساني و فرهنگسازيهاي رسانهها در همه زمينهها بهويژه مسائل مهم حوزه كشاورزي و منابع طبيعي راهگشا و نقشآفرين است، گفت: غفلت از ظرفيت رسانهها، لطمات جبرانناپذيري به طبيعت و عملياتي شدن سياستهاي نظام در اين بخشها وارد خواهد كرد.
عزت الله بهشتي مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: آخرين راه برخورد با افرادي كه در عرصههاي منابع ملي غيرقانوني تصرفي كردهاند تشكيل پرونده قضايي و سياست قلع و قمع خواهد بود.
كهگيلويه و بويراحمد يك ميليون و 300 هزار هكتار جنگل و مرتع دارد.
خبرنگار: مظفر عدالت نسب** انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
/6110/6162
رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد:
سياست قلع و قمع درختان در عرصههاي منابع طبيعي بازنگري شود
۹ دی ۱۳۹۵، ۱۱:۴۳
کد خبر:
82366215
ياسوج- ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد معتقد است كه بايد سياست قلع و قمع در عرصههاي منابع طبيعي بازنگري شود و به جاي قطع درختان غرس شده در عرصههاي ملي، با متصرفان غيرقانوني برخورد شود.