۱۱ دی ۱۳۹۵، ۱۲:۱۲
کد خبر: 82368283
T T
۰ نفر
35 درصد محصولات كشاورزی كشور سالانه در مراحل تولید هدر می رود

اراك - ایرنا - مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی گفت: براساس تحقیقات، سالانه 35 درصد محصولات كشاورزی در مراحل تولید تا مصرف، حمل و انبارداری در كشور هدر می رود كه این میزان می تواند غذای 15 تا 20 میلیون نفر را تامین كند.

به گزارش ایرنا، رضا باجلان روز شنبه در نخستین كارگاه آموزشی كاهش ضایعات گوشت در زنجیره تولید در اراك افزود: با توجه به تغییرات جوی و محدودیت های تولید شامل آب و زمین چاره ای جز كاهش ضایعات كشاورزی و به حداقل رساندن آن وجود ندارد.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی، ضایعات تولید گوشت را 11 درصد عنوان كرد و گفت: از 100 در صد ضایعات گوشت، 24 درصد آن در حوزه فرآوری، 16 درصد در كشتارگاه ها، 28 درصد در توزیع و 32 درصد آن در بخش مصرف هدر می رود.
باجلان ادامه داد: با توجه به اینكه وجود بیشترین ضایعات گوشت در بخش مصرف است، حضور رسانه ها در كنار جهاد كشاورزی برای آموزش به مردم و كاهش ضایعات محصول های كشاورزی امری ضروری است.
وی گفت: 172 واحد فرآوری محصولات كشاورزی در استان مركزی وجود دارد كه سالانه یك میلیون و 700 هزار تن محصولات كشاورزی را فرآوری می كنند و یك میلیون و 300 هزار تن محصول قابل عرضه به بازار ارائه می شود.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی بیان كرد: مدیریت صنایع تبدیلی كشاورزی با همكاری وزارت جهاد كشاورزی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و فرامین مقام معظم رهبری ، برنامه پنج ساله ای را برای افزایش فرآوری محصولات كشاورزی و كاهش ضایعات كشاورزی تعریف كرده است.
باجلان ادامه داد: بر اساس این برنامه و تحقق اقتصاد مقاومتی مدیریت صنایع تبدیلی استان مركزی در 9 ماه امسال متعهد به فرآوری 99 هزار تن محصولات كشاورزی، كاهش 9 هزار تن ضایعات و ایجاد اشتغال برای 204 نفر در این بخش شده بود.
وی افزود: با تلاش فعالان این حوزه، حمایت های دولت و پرداخت تسهیلات بانكی به این حوزه در سال جاری 180 هزار تن محصولات كشاورزی فرآوری شده است و برای 267 نفر در این حوزه اشتغال ایجاد و از هدر رفت 180 هزار تن از محصولات كشاورزی استان مركزی جلوگیری شد.
مریم انجمنی مدرس كارگاه آموزشی كاهش ضایعات گوشت در زنجیره تولید در این كارگاه آموزشی گفت: كاهش ضایعات محصولات كشاورزی علاوه بر تامین مواد غذایی افراد در كاهش تغییرات آب و هوایی، تولید گازهای گلخانه ای و تغییر اكوسیستم نیز نقش مهمی دارد.
وی ادامه داد: هشت درصد تولید گازهای گلخانه ای از ضایعات كشاورزی تولید می شود.
مدرس كارگاه آموزشی كاهش ضایعات گوشت در زنجیره تولید در این كارگاه آموزشی اولویت نخست برگزاری این كارگاه ها را كاهش ضایعات در بخش كشاورزی عنوان كردو گفت: با هدر رفت این محصولات باید این ضایعات برای مصرف حیوانی استفاده شود.
این كارگاه یك روزه به همت مدیریت صنایع كشاورزی به نمایندگی از وزارت جهاد كشاورری با همكاری فائو و انستیتو تغذیه ایران در اراك برگزار شد.
31 واحد كشتارگاه و فرآوری محصولات كشاورزی در استان مركزی وجود دارد كه از این میزان 9 واحد كشتارگاه طیور، 10 واحد فرآوری محصولات كشاورزی و یك كشتارگاه به صورت سنتی در 12 شهرستان استان فعالیت می كنند.
1955/6013/خبرنگار: مهدی عظیمی**انتشاردهنده:مژگان حیدری
۰ نفر