۱۲ دی ۱۳۹۵، ۱۱:۳۰
کد خبر: 82369579
T T
۰ نفر

پايان دوران سوزن هاي دردناك ديابت فرا مي رسد

۱۲ دی ۱۳۹۵، ۱۱:۳۰
کد خبر: 82369579
پايان دوران سوزن هاي دردناك ديابت فرا مي رسد

تهران-ايرنا-محققان دانشگاه برمينگهام درحال ساخت نوعي كپسول هوشمند هستند كه امكان تحويل خودكار انسولين به بدن بيماران ديابتي را فراهم مي‌كند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از گاردين، اين كپسول هوشمند در بدن بيمار حركت مي‌كند و هرجا به سطح بالاي قندخون برخورد كند، مقدارمناسبي انسولين در بدن آزاد مي‌كند.
محققان انگليسي مولكول‌هايي را شناسايي كرده‌اند كه توانايي اتصال به قند را دارند. اين مولكول‌ها براي ساخت پوسته كپسول كاربرد دارند. زماني كه كپسول در محيط قندي قرار مي‌گيرد، به دليل پيوند اين مولكول‌ها با قند، ساختار پوسته آن متلاشي شده و انسولين آزاد مي‌شود. بدين ترتيب كافي است هرچند هفته يكي از اين كپسول‌ها به بدن بيمار تزريق شود.
به گفته محققان نمونه اوليه اين كپسول‌ها ظرف پنج سال آينده براي آزمايشات حيواني آماده مي‌شود.
هزينه انجام اين تحقيقات توسط يك موسسه خيريه موسوم به Juvenile Diabetes and Research Foundation كه در زمينه حمايت از كودكان مبتلا به ديابت فعال است، تامين مي‌شود.
در حال حاضر مبتلايان به ديابت نوع يك بايد روزانه چندين بار ميزان قندخون خود را كنترل كرده و در صورت لزوم انسولين تزريق كنند. انجام اين كار، بسيار زمانگير است و براي كودكان مبتلا به ديابت نوع يك امري دشوار است كه اغلب به درستي انجام نمي‌شود.
ديابت يكي از شايع ترين بيماري‌هاي عصر حاضر است و محققان سراسر جهان به دنبال راهكاري براي درمان اين بيماري هستند. در ماه ژانويه نيز محققان آمريكايي در دانشگاه هاروارد و MIT اعلام كردند كه توانسته‌اند اين بيماري را در موش‌ها براي چندماه خاموش كنند و اميدوارند كه بتوانند در بدن انسان اين مدت را به چند سال برسانند. براي اين منظور ميليون‌ها سلول سازنده انسولين را در آزمايشگاه توليد كرده و سپس آن را به بدن موش‌ها تزريق كرده‌اند.
محققان اميدوارند اين شيوه در بدن انسان كارآيي بيشتري داشته و بتواند زمينه‌ساز درمان دائمي ديابت شود.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
۰ نفر