صادرات محصولات پتروشیمی ایران امسال به ٢٠ میلیون تن افزایش می یابد

تهران- ایرنا- مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شركت ملی صنایع پتروشیمی اعلام كرد، صادرات محصولات پتروشیمی ایران تا پایان امسال به ٢٠ میلیون تن می‎رسد.

به گزارش ایرنا، با رفع تحریم ها، روند توسعه صنعت پتروشیمی و صادرات تسهیل شده است به طوری كه آمارها از رشد تولید و صادرات در ماه های اخیر حكایت دارد.
هر چند به دلیل افت قیمت نفت نسبت به پارسال، ارزش صادرات محصولات پتروشیمی كاهش یافته، اما حجم صادرات بالا رفته و همچنین بازارهای جدیدی نیز به روی محصولات پتروشیمی ایران گشوده شده است.
به گزارش وزارت نفت، فرناز علوی مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شركت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح عملكرد صنعت پتروشیمی و اشاره به به روند افزایشی ظرفیت نصب شده، اعلام كرد این رقم تا سال جاری به 64 میلیون تن رسیده است.
وی با اعلام این كه پارسال كل تولید صنعت پتروشیمی حدود 46.5 میلیون تن بود، افزود: در هفت ماه امسال تولید محصولات پتروشیمی ٢٩ میلیون تن بوده و برآورد ما از مقدار تولید تا پایان امسال 50 تا 51 میلیون تن است.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شركت ملی صنایع پتروشیمی میزان صادرات و عرضه داخلی را در هفت ماه امسال به ترتیب 11.6 میلیون تن و 8.5 میلیون تن اعلام كرد.
علوی، ارزش صادرات محصولات پتروشیمی را در سال 1394 به میزان 9.6 میلیارد دلار اعلام كرد و گفت: تا پایان مهرماه امسال 4.8 میلیارد دلار صادرات داشتیم كه می‌توان انتظار داشت این رقم تا پایان امسال به حدود ٩ میلیارد دلار برسد.
وی با بیان این كه ارزش محصولات صنعت پتروشیمی متاثر از قیمت خوراك و تحولات بازار انرژی است، گفت: از اواسط سال 2014 با كاهش قیمت روبه‎رو بوده‌ایم و قیمت نفتا به عنوان خوراك اصلی تولید اتیلن در بازارهای بین‌المللی نیز، روندی همسو با قیمت نفت خام داشته و با كاهش قیمتی رو به رو بوده است.
بر این اساس، میانگین قیمت فروش محصولات پتروشیمی از سال 1390 تا 1394 با روند كاهشی روبه‎رو بوده و قیمت محصولات صادراتی 50 درصد و فروش محصولات در بازارهای داخلی با 40 درصد كاهش روبه رو بوده است.
محصولات پلیمری نیز در این مقطع 20 تا 55 درصد و محصولات پایه و شیمیایی مانند متانول و اتیلن گلایكول با حدود 40 تا 55 درصد كاهش قیمت روبه‎رو بوده‌اند.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شركت ملی صنایع پتروشیمی گفت: قیمت كودهای شیمیایی حدود 53 درصد، خوراك و سوخت حدود 66 درصد، گروه محصولات آروماتیك حدود 30 تا 53 درصد كاهش یافته است و نشان می‌دهد تغییرات بازار انرژی روی فروش محصولات پتروشیمی تاثیر مستقیم دارد.
وی با بیان این كه روند صنعت در پنج سال گذشته بیانگر افزایش نسبی هزینه‌ها به دلیل تورم، كاهش قیمت جهانی محصولات پتروشیمی و افزایش نسبی قیمت خوراك‌های گازی بوده است، گفت: در این مقطع با وجود افزایش هزینه‌ها، سهم سود از كل درآمدها در سال 1394 نسبت به سال 1390 حدود سه درصد افزایش داشته و بیش از ٨٠ درصد كل سود صنعت متعلق به ١٣ شركت مصرف كننده انواع خوراك گاز بوده است.
به گزارش ایرنا، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران تا سال 1404 به 130 میلیون تن در سال افزایش می یابد.
برای دستیابی به این هدف باید 50 تا 70 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در این صنعت انجام شود.
اقتصام**2022**1561**تنظیم كننده: میثم طاهری** انتشاردهنده: مژگان توانا
آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
@IRNAeco
https://telegram.me/irnaeco