۱۳ دی ۱۳۹۵، ۲۱:۳۶
کد خبر: 82371933
T T
۰ نفر
وزیر خارجه سوئد خواهان محدود شدن حق وتو در شورای امنیت شد

لندن - ایرنا- 'مارگوت والستروم' وزیر خارجه سوئد با توجه به شروع ریاست دوره‌ای كشورش بر شورای امنیت سازمان ملل از آغاز سال جدید 2017، گفت: تمركز استكهلم در زمان حضورش در این شورا، بر پیشگیری از بروز درگیری‌ها و محدود شدن استفاده از حق وتو در این نهاد جهانی خواهد بود.

به گزارش ایرنا، مارگوت والستروم، در یادداشتی كه روز دوشنبه در روزنامه سوئدی'داگنس نی هیتر' (Dagens Nyheter) منتشر شد، گفت: استكهلم بر روی سه حوزه در دوره ریاستش بر شورای امنیت تأكید خواهد داشت كه نخستین آن تلاش برای پیشبرد اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز درگیری‌ها و دیگری ایجاد ارتباط قوی تر میان زنان، صلح و امنیت است.
به گفته وزیر خارجه سوئد، افزایش نقش زنان در مذاكرات و میانجی‌گری‌های صلح بایستی مورد توجه شورای امنیت قرار گیرد.
وی همچنین افزود: سوئد همچنین خواهان بهبود روند شیوه كاری شورای امنیت و كمك به این شورا برای شفاف‌سازی، مشروعیت بخشی و تصمیم‌گیری قوی همزمان با محدود كردن استفاده از حق وتو از سوی اعضای دائم آن خصوصاً در شرایط حادی همانند سوریه است.
وزیر خارجه سوئد همچنین اعلام كرد كه از ' آنتونیو گوتِرس' دبیر كل جدید سازمان ملل، كه خواهان اقدامات پیشگیرانه در مورد بحران‌های بین‌المللی است، پشتیبانی خواهد كرد.
در همین حال، 'كارل ساكو'، هم آهنگ كننده و سفیر سوئد در هیئت نمایندگی این كشور در سازمان ملل نیز گفته است كه كشورش به دنبال انجام اقداماتی برای محدود كردن حق وتو در شورای امنیت خواهد بود.
به گفته‌ 'كارل ساكو'، با وجود شرایط بسیار سختی كه در شورای امنیت سازمان ملل وجود دارد، كشورهای كوچك نیز می‌توانند تغییراتی را در این شورا ایجاد كنند.
نماینده سوئد در سازمان ملل در این زمینه به تلاش‌های نیوزیلند به‌ویژه در صدور قطع‌نامه‌ اخیر شورای امنیت كه شهرك‌سازی رژیم اسرائیل را در مناطق اشغالی، غیرقانونی دانست، اشاره كرد.
وی همچنین گفته است كه سیاست خارجی سوئد مبتنی بر قوانین بین‌المللی، حقوق بشر، برابری جنسیتی و رهیافت بشردوستانه است.
به گزارش منابع سوئدی، عضویت دوباره‌ی سوئد در شورای امنیت، پس از گذشت حدود 20 سال، انتظاراتی را در مورد برنامه‌های این كشور برای حل بحران‌های جهانی ایجاد كرده است.
كشورهای سوئد، قزاقستان، اتیوپی، بولیوی و ایتالیا با شروع سال جدید میلادی 2016 میلادی، جایگزین آنگولا، مالزی، نیوزیلند، اسپانیا و ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل شدند.
كشور سوئد همچنین از اول ماه ژانویه ریاست دوره‌ای این شورا هم برعهده‌گرفته است.
شورای امنیت پنج عضو دائم و 10 عضو غیردائم دارد كه هر پنج عضو غیردائم آن یكسال در میان انتخاب و تعویض می شوند.
آمریكا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه اعضای دائم و دارای امتیاز وتوی این نهاد بین المللی هستند.
اروپام**4**1552/انتشاردهنده: قاسم شریعتی