به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، سیدعلی سرابی روز سه شنبه در نشست خبری ششمین دوره ارزیابی و اعطای گواهی نامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن كریم گفت: استحكام جریان قرآنی كشور و هدایت آن به سوی بلوغ و كمال واقعی، نیازمند برنامه ریزی است و این دوره ارزیابی گامی در این جهت است و تمامی امتحان ها و ضوابط این دوره به عنوان عوامل تربیت یك استاد قرآنی محسوب می شود.
وی افزود: این دوره در واقع مسیر رشد و كمال علمی و فنی یك قاری قرآن را ترسیم می كند تا قاریان قرآن بدانند برای رسیدن به درجه استادی باید چه توانمندی ها و دانشی را كسب كنند.
دبیر شورای ارزیابی و اعطای گواهی نامه به قاریان و مدرسان قرآن افزود: البته برخی قاریان در میان مردم از جایگاهی به عنوان قاری بین المللی برخوردارند و هنوز بسیاری از مردم با این دوره آشنا نیستند در حالی كه یك قاری محبوب ممكن است با معیارهای این طرح به عنوان استاد شناخته نشود.
وی با اشاره به برگزاری 70 جلسه آموزشی و كارگاه های عملی مهندسی تلاوت با حضور اساتید قرائت گفت: اساتید برجسته كمتر در دوره های گذشته شركت می كردند ولی در دوره پنجم تا حدود زیادی این مساله حل شد و تلاش می كنیم تا قاریان را در قالب برنامه های آموزشی به سوی كامل كردن دانش نظری و مهارتی قرائت سوق دهیم.
سرابی از وجود دوگانگی در جامعه قرآنی سخن گفت و اظهار داشت: برخی مسیر مسابقات قرآنی را طی می كنند و بعضی نیز در مسیر دوره های ارزیابی قاریان و مدرسان قرار می گیرند كه با تدبیر شورای ارزیابی و آموزشی شورای عالی قرآن تلاش می كنیم تا با ارتقاء قاریان ممتاز، این دو مسیر را یكی كنیم.
وی در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر وجود برخی قاریان كه بدون حضور در مسابقات بین المللی و دوره های ارزیابی از محبوبیت مردمی برخوردارند، اظهار داشت: تعداد این قاریان زیاد نیست و گاه در گوشه و كنار كشور دیده می شود كه این افراد با ویژگی های اخلاقی در میان مردم محبوب هستند ولی این محبوبیت، مقطعی است و نمی توان گفت منشاء آن استادی در فن قرائت است.
سرابی تاكید كرد: البته نهادینه شدن دوره های ارزیابی برای قاریان و مدرسان نیازمند فرهنگ سازی و زمان است و شاید تاكنون كم كاری فرهنگی كرده باشیم و به همین دلیل شورای عالی قرآن در برگزاری این دوره ها، سختگیر است و برخی نیز از آن انتقاد می كنند ولی امیدواریم خروجی آن قاریانی باشد كه تلاوت استادانه داشته باشند.
وی همچنین درباره آموزش مفاهیم و معانی قرآن در پاسخ به ایرنا گفت: بخش مهمی از آزمون ها بر اساس مفاهیم است كه می توان به آشنایی با تفسیر، ادبیات و زبان عرب، حفظ و ترجمه قرآن اشاره كرد و مسائلی مانند توجه به وقف و ابتدا برای توجه به جنبه تاثیرگذاری در تلاوت مورد تاكید است.
** فردا ششمین دوره ارزیابی آغاز می شود
محمدتقی میرزاجانی رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن گفت: ششمین دوره ارزیابی و اعطای گواهی نامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن كریم از فردا آغاز می شود و علاقه مندان تا 15 بهمن فرصت دارند ضمن مراجعه به سامانه ارزیابی در پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی قرآن آثار خود را ارسال كنند.
وی افزود: آزمون مرحله اول به صورت غیرحضور است كه بخشی از ثبت نام را شامل می شود و داوطلبان نمونه ای از قرائت خود را ارسال می كنند و مرحله دوم به صورت متمركز در اردیبهشت سال آینده در شورای عالی قرآن برگزار می شود.
میرزاجانی افزود: مرحله سوم نیز در شهریور سال 96 با حضور منتخبین مرحله دوم و به صورت آزمون نظری برگزار خواهد شد و گواهی نامه تخصصی در آذر ماه صادر خواهد شد.
وی همچنین گفت: در پنجمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن كریم 279 نفر شركت كردند كه 63 نفر پذیرفته شدند كه از این میان 46 نفر قاری و 17 نفر مدرس قرآن هستند كه از 16 استان شركت كردند.
وی افزود: محمدرضا پورزرگری، حمیدرضا احمدی وفا، رحیم خاكی، امین پویا، صالح اطهری فرد، حسین رستمی، مسعود سیاح گرجی، حسن ربیعیان، اكبر ملكشاهی، محسن بادپا و مهدی عادلی قاریانی هستند كه موفق به كسب گواهی درجه یك شدند.
وی افزود: این 11 قاری پس از گذراندن دوره آموزش و ارتقاء قاریان بین المللی كه در مدت یك و نیم ساله در شورای عالی قرآن برگزار شد، توانستند مدرك درجه یك قرائت و عنوان استادی را كسب كردند.
میرزاجانی اضافه كرد: این افراد و سایر برگزیدگان می توانند از اواخر دیماه برای دریافت گواهی نامه خود به شورای عالی قرآن مراجعه كنند و قرار است از مدرسان و قاریان درجه یك و دو در اردیبهشت سال آینده تجلیل شود.
وی نسبت ثبت نام كنندگان و پذیرفته شدگان در پنج دوره گذشته را 20درصد اعلام كرد و گفت: بر اساس مصوبه شورای ارزیابی، گواهی نامه افتخاری درجه یك به خانواده های شهید محسن حاجی حسنی كارگر و حسن دانش شهدای قرآنی منا و خانواده مرحوم ابوالفضل علامی اهدا شد و گواهی نامه درجه 2 نیز به خانواده های محمدسعید سعیدی زاده، امین باوی و فواد مشعلی از شهدای قرآنی منا تقدیم شد.
فراهنگ**1003**1027** خبرنگار: محمدرضا جعفرملك** انتشار دهنده: دهقانی
قائم مقام شورای عالی قرآن:
تربیت استاد قرآن مهمترین هدف در ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت است
۱۴ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۴۸
کد خبر:
82372739
تهران - ایرنا - قائم مقام شورای عالی قرآن، برگزاری دوره ارزیابی و اعطای گواهی نامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن كریم را به منظور تربیت استاد قرآن و كمال واقعی قاریان دانست.