۱۵ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۲۲
کد خبر: 82374510
T T
۰ نفر
چشم انداز بانك جهانی: رشد اقتصادی جنوب شرق آسیا در سال جدید، 5.7 درصد است

تهران - ایرنا- بانك جهانی در گزارشی پیش بینی كرد: كشورهای در حال توسعه در جنوب شرق آسیا با یك درصد كاهش نسبت به سال گذشته از چشم انداز رشد اقتصادی 5.7 درصد در سال 2017 برخوردار هستند.

بانك جهانی با انتشار گزارشی اعلام كرد: چشم انداز رشد در كشورهای در حال توسعه آسیای جنوب شرق و اقیانوس آرام در سه سال آینده انعطاف پذیر باقی می ماند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ، چین با 6.5 درصد از بزرگترین رشد اقتصادی در سال جاری میلادی در این منطقه برخوردار خواهد بود اما سایر كشورهای در حال توسعه این منطقه نیز به فراخور فعالیت های اقتصادی خود چشم انداز مطلوبی در این زمینه خواهند داشت. مهمترین یافته های مطرح در این گزارش به شرح ذیل است:
** رشد اقتصادی چین در سال 2017 با اندكی كاهش از 6.7 درصد در سال 2016 به به 6.5 درصد می رسد و روند كاهش احتمالا در سال 2018 نیز ادامه یافته و این رقم به 6.3 درصد خواهد رسید.
** در سایر كشورهای درحال توسعه منطقه جنوب شرق آسیا نیز انتظار می رود رشد اقتصادی از 4.8 درصد در سال 2016 به 5 درصد در سال جدید میلادی افزایش یابد. روند این رشد برای سال 2018 نیز صعودی است و به 5.1 خواهد رسید.
** در مجموع انتظار می رود رشد اقتصادی در كشورهای در حال توسعه جنوب شرق آسیا در سال مالی 2017-18 به 5.7 درصد افزایش یابد. این رقم در سال 2016 ، 5.8 درصد بود.
** طبق این گزارش ، تقاضای داخلی در اكثر كشورهای جنوب شرق آسیا از روند افزایشی برخوارد خواهد بود. روند كاهش تولید كالا در این كشورها به سود وارد كنندگان و در عین حال نرخ تورم در اكثر این كشورها شاهد روند كاهشی خواهد بود.
** اما اقتصاد كشورهای منطقه با چالش های قابل توجهی مانند روند كند رشد اقتصادهای پیشرفته و آهنگ آرام رشد در كشورهای درحال توسعه و ركود تجارت جهانی روبه رو است.
كارشناسان بانك جهانی به این كشورها توصیه می كنند سخت تر شدن اوضاع مالی جهانی در سال 2017،كاهش رشد اقتصاد جهانی و نیز كاهش روند رشد اقتصادی چین سریعتر از پیش بینی های اعلام شده از جمله عوامل موثری هستند كه اقتصاد آنها را به چالش می كشند و بنابراین آنها باید اقدامات موثری را برای كاهش آسیب پذیری مالی و اعتباری اتخاذ كنند.
در درازمدت این كشورها باید عوامل ایجاد كننده محدودیت در رشد پایدار و فراگیر خود را مانند شكاف های ساختاری و سوء تغذیه را مورد شناسایی قرار دهند.
** در چین رشد اقتصادی متوسط خواهد بود زیرا این كشور مجبور به ایجاد توازن مجدد در مصرف ، بخش خدمات و افزایش ارزش افزوده خواهد بود.
**در میان دیگر اقتصادهای بزرگ منطقه ، چشم انداز رشد در مورد فیلیپین با 6.4 درصد قوی است .در ویتنام نیز این رقم به 6.3 خواهد رسید.
** اندونزی از روند محكمتری در رشد برخوردار خواهد بود . رشد اقتصادی این كشور از 4.8 درصد در سال 2015 به 5.5 درصددر سال 2018 افزایش خواهد یافت. البته تحقق این پیش بینی منوط به افزایش سرمایه گذاری عمومی و موفقیت اقدامات این كشور برای بهبود فضای سرمایه گذاری و افزایش درآمدها خواهد بود.
** وضعیت اقتصادی در مالزی چشم انداز مناسبی ندارد و رشد اقتصادی در این كشور كه در سال2015 به 5 درصد رسیده بود، در سال 2016 به دلیل كاهش تقاضای جهانی نفت و صنایع وابسته آن به 4.2 رسید و در سال 2017 هم وضع مشابه خواهد داشت.
**در اقتصادهای كوچكتر آسیا چشم انداز رشد اقتصادی در این كشورها به ویژه در صادرات برخی كالاها وخیم تر است.
به طور مثال مغولستان فقط احتمالا یك درصد رشد را به دلیل ضعف در صادرات مواد معدنی و تلاش برای كنترل بدهی ها ،تجربه می كند.
كارشناسان بانك جهانی به كشورهای حوزه جنوب شرق آسیا توصیه كردند برای مقابله با چالش های اقتصادی پیش روی خود در سال جدید میلادی ، با سوء تغذیه مقابله كنند، شكاف های زیرساختی در جوامع را كاهش دهند، همكاری بخش خصوصی و دولتی افزایش یابد و بهره وری مدیریت سرمایه گذاری عمومی بهبود یابد.
آساق** مریم شفیعی **1577** انتشاردهنده: حسن حسین زاده
۰ نفر