به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، نشانگرهای زیستی به مواد شیمیایی موجود در خون اطلاق می شود و براساس مطالعات جدید محققان، با استفاده از الگوهای حاصل از تركیب این نشانگرها می توان نحوه پیر شدن انسان و تغییرات عملكرد شناختی و فیزیكی مرتبط با افزایش سن، طول عمر و بیماری های مرتبط با افزایش سن از قبیل حمله قلبی، سكته مغزی، دیابت نوع 2 و سرطان را پیش بینی كرد؛ از طرفی می توان پیش بینی كرد چه افرادی با افزایش سن بیش از سایر سالمندان سلامت خواهند بود.
محققان برای این آزمایش داده های نشانگرهای زیستی حدود پنج هزار شركت كننده را بررسی كردند.
نتایج نشان داد كه تقریبا نیمی از افراد الگویی داشتند كه به طور متوسط 19 نشانگر زیستی را در بر داشت. با این وجود، گروه های كوچكی از شركت كنندگان، الگوهای ویژه ای متشكل از همان نشانگرها داشتند كه از الگوی استاندارد منحرف بود. همین الگوهای ویژه با احتمال افزایش وضعیت های خاص پزشكی، سطح عملكرد فیزیكی و خطر مرگ پس از هشت سال ارتباط داشتند.
محققان در طول این آزمایش، موفق به شناسایی 26 نشانگر زیستی پیش بینی كننده وضعیت روند پیری افراد شدند.
نتیجه این مطالعه راهكارهای با ارزشی را در زمینه روش های درمانی جدید و مورد نیاز و ساخت داروهای كارآمد در اختیار محققان قرار می دهد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Aging Cell منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مترجم:سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تهران- ایرنا- مطالعات محققان دانشگاه بوستون نشان می دهد با استفاده از الگوهای حاصل از تركیب نشانگرهای زیستی می توان وضعیت سلامت افراد تا رسیدن به سن پیری و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با سن را پیش بینی كرد.