به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي اينديپندنت، مطالعات متعدد نشان مي دهد كه بخشي هايي از رژيم غذايي مديترانه اي به تنهايي يا در كنار هم مي توانند اثر مفيدي روي جنبه هاي مختلف سلامتي انسان داشته باشند.
رژيم غذايي مرسوم مديترانه اي كه سرشار از ميوه ها، سبزيجات، غلات كامل، روغن زيتون، مقدار كمي ماهي، لبنيات و نيز مصرف اندك گوشت قرمز است، باعث بهبود سلامت قلب مي شود.
براساس تازه ترين تحقيق، اين گونه رژيم غذايي خطر ديابت نوع 2 و چاقي را كاهش مي دهد و به كاهش وزن و پيشگيري از بيماري قلبي و عروقي كمك مي كند.
مطالعات ديگر نشان مي دهد، اين رژيم غذايي كمك مي كند تا سلامتي جسمي و رواني تا دوران سالمندي حفظ شود و بتوان خطر مرگ زودرس را كاهش داد.
مطالعه جديد كه در مجله the medical journal of the American Academy of Neurology منتشر شد، به طور مشخص فوايد رژيم غذايي مديترانه اي را روي سلامتي مغز در سالمندان بررسي مي كند.
دكتر ميشل لوسيانو كه مديريت محققان دانشگاه ادينبورگ در اسكاتلند را به عهده داشت، اثرات رژيم غذايي مديترانه اي را روي حجم كل مغز و ضخامت پوسته آن بررسي كرد.
در اين مطالعه، محققان رژيم غذايي 967 نفر از مردم اسكاتلند را كه در سن 70 سالگي به زوال عقل مبتلا نبودند، بررسي كردند.
آنها همچنين براي اندازه گيري حجم كل مغز، حجم ماده خاكستري، و ضخامت پوسته كه لايه بيروني مغز است، با روش تصوير برداري MRI از مغز 562 نفر از شركت كنندگان در سن 73 سالگي تصويربرداري كردند؛ از اين تعداد، از 401 نفر در سن 76 سالگي خواسته شد كه مجددا براي تصوير برداري با روش MRI مراجعه كنند.
محققان متوجه شدند كه تفاوت رژيم غذايي افراد، چرايي نيم درصد تغيير در حجم كل مغز را توضيح مي دهد.
آنها فاكتورهاي ديگر همچون سن، تحصيلات و ديابت يا فشار خون بالا را نيز در نظر گرفتند كه مي توانست در تغيير حجم مغز موثر باشد اما نتايج مشابهي را دريافت كردند.
نتايج اين مطالعه در عين حال ارتباطي بين حجم ماده خاكستري يا ضخامت پوسته مغز و رژيم غذايي مديترانه اي نيافت.
اين تحقيق با مطالعات قبلي از اين جهت تفاوت دارد كه در اين بررسي، وضعيت افراد در مدت سه سال پيگيري شد، اما مطالعات قبلي اندازه گيري مغز تنها در يك مقطع زمان صورت گرفته بودند.
علمي **1311**
مترجم:محمدعلي صنايعي**
تهران– ايرنا- مطالعه جديد محققان دانشگاه ادينبورگ نشان مي دهد پيروي از رژيم غذايي مديترانه اي مي تواند سرعت پيري مغز و از دست دادن حافظه را كاهش دهد.