دستبندي كه نابينايان را بيشتر با دنياي بيرون ارتباط مي دهد

سنندج- ايرنا- پژوهشگر جوان كردستاني دست به اختراع دستگاهي زده است كه زمينه استفاده از تلفن همراه اندرويدي را براي نابينايان فراهم كرده و آنان را با دنياي بيرون بيشتر ارتباط مي دهد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، ' سيده اسرا پاك نهاد' پژوهشگر و مخترع جوان كردستاني در ايده اي منحصر به فرد براي نخستين بار در سطح جهان تلفني را براي نابينايان طراحي كرده كه حالت اسمارت واچ (ساعت هوشمند) را دارد.
اختراع و ايده اين مخترع جوان جزو 100 ايده برتر نمايشگاه بين المللي فناوري ربع رشيدي تبريز بوده و در نمايشگاه هفته پژوهش امسال در تهران با حضور دكتر ميرزاده رونمايي شده است.
اين پژوهشگر جوان كردستاني درباره اختراع خود در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مي گويد: عنوان اين طرح و اختراع ' دستبند هوشمند مچي بينا' است و بر روي صفحه كليد اين دستنبند خط بريل گذاشته شده و نابينايان مي توانند به راحتي با بريل تايپ كرده و شماره گيري كنند.
اسرا پاك نهاد اظهار كرد: لازم نيست هيچ برنامه اي بر روي گوشي نصب شود اين دستبند موجب مي شود كه گوشي خود به وايرلس و بلوتوث اتصال پيدا كند اما گوشي مورد استفاده بايد اندرويدي باشد.
وي افزود: وقتي كه گوشي اندرويدي باشد پيامكي كه به وسيله خط بريل روي دستبند تايپ مي شود بر روي صفحه تماس و صفحه پيامك گوشي نمايان مي شود و لازم نيست كه فرد گوشي را بيرون بياورد به وسيله همان دستبند ارتباط خود را برقرار مي كند.
اين مخترع جوان كردستاني با بيان اينكه استفاده از اين دستبند هوشمند موجب حذف عصاي نابينايان مي شود گفت: اين دستبند قادر است تا 2 متر مانع عمودي و افقي را شناسايي كند.
وي ادامه داد: در مجموع اين گوشي اسمارت واچي (ساعت هوشمند) است كه در ايران توليد شده و GPSنيز بر روي آن نصب شده تا اگر فرد نابينا مسير را گم كرد به راحتي آن را پيدا كند.
پاك نهاد اظهار كرد: دوران دبيرستان معلمي نابينا داشتيم كه نمي توانست با گوشي كار كند از همان موقع ايده ساخت اين دستبند به ذهنم رسيد و اين ايده را به جشنواره خوارزمي فرستادم كه برگزيده شد.
وي هدف از اين كار خود را كمك به نابينايان براي استفاده از گوشي تلفن همراه عنوان كرد و گفت: در زمينه ثبت اين اختراع با مشكلي مواجه نشديم و مركز رشد واحدهاي فناوري دانشگاه آزاد سنندج تاكنون بسيار خوب از اين طرح و ايده حمايت كرده است.
اين مخترع و پژهشگر جوان كردستاني افزود: اين كار مربوط به روشن دلان است و نياز است كه از سوي سازمان بهزسيتي استان براي شناخته شدن در سطح كشور و خريد و انبوه سازي مورد حمايت قرار گيرد.
وي ادامه داد: ما يك تيم تحقيقاتي متشكل از دانشجويان كارشناسي و كارشناسي ارشد و اعضاي هيات علمي دانشگاه آزاد سنندج و دانشگاه كردستان هستيم كه در مركز رشد دانشگاه آزاد مستقر بوده و بر روي آخرين دستاوردهاي خود كار مي كنيم.
پاك نهاد با بيان اينكه اختراعات زمينه ساز توليد شغل در جامعه است گفت: مسئولان بايد بيش از پيش از كارهاي پژوهشي حمايت كنند تا به محصول و اختراع تبديل شود و همچنين زمينه اي فراهم شود كه در بروكراسي اداري گيرنكند.
اين مخترع جوان كردستاني اظهار كرد: نوآوري هاي علمي به گونه اي است كه اگر در بروكراسي اداري گير كند ممكن است در آن فاصله ايده مورد نظر به ذهن افراد ديگري خطور كند و همچنين موجب مي شود پژوهشگر دلسرد و خسته شده و به فكر فروش ايده خود برسد و يا به كشورهاي ديگر بفرستد و پس از چند سال همان كشورها اين محصول را به چندين برابر قيمت به خود ما بفروشند.
وي ادامه داد: هم اكنون حمايت هاي مسئولان از ايده ها و كارهاي پژوهشي وجود دارد اما كافي نيست و بايد حمايت ها و توجهات بيشتر شده و بروكراسي اداري اين طرح ها كمتر بوده و با ساير كارها تفاوتي داشته باشد.
اين مخترع جوان در ادامه افزود: پژوهش باكيفيت و تاثير گذار به پژوهشي گفته مي شود كه بتوان از آن خروجي مناسب براي جامعه بدست آورد و در حال حاضر ما نياز به توليد و راه اندازي خط هاي توليدي براي ايجاد شغل و انگيزه در ميان فارغ التحصيلان رشته هاي مختلف داريم.
سالانه هزاران اختراع به ثبت مي رسد اما اختراعي را مي توان مناسب قلمداد كرد كه بتواند كاربردي در زندگي روزمره مردم داشته باشد.
اميد مي رود مسئولان و نهادهاي مختلف از ايده ها و طرح هاي جوانان خلاق اين مرز و بوم حمايت كرده و زمينه هر چه بيشتر رشد و توسعه علمي كشور را فراهم اورند.
اسرا پاك نهاد متولد 1369 از سنندج بوده و داراي كارشناسي حسابداري و پژهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامي واحد سنندج است.
7348/1904
**گزارش: افسانه گلباغي/** انتشار دهنده: مسعود احمدي
۰ نفر