۲۰ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۰۰
کد خبر: 82380750
T T
۰ نفر
دكتر علي شريعتمداري، چهره ماندگار علمي و فرهنگي دعوت حق را لبيك گفت

شيراز- ايرنا- دكتر علي شريعتمداري، چهره ماندگار علمي و فرهنگي كشور و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دوشنبه در سن 93 سالگي در شيراز دعوت حق را لبيك گفت.

به گزارش دريافتي دوشنبه ايرنا از روابط عمومي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مرحوم شريعتمداري، حضور در سمت هاي مهم و حساسي مانند، عضويت در ستاد و شوراي عالي انقلاب فرهنگي، وزارت فرهنگ و آموزش عالي، رياست گروه برنامه‌ريزي درسي رشته‌ هاي علوم انساني، عضويت در هيات مركزي گزينش و استخدام اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها
را در كارنامه خود دارد.
همچنين، عضويت در شوراي پژوهش‌هاي علمي كشور، عضويت در هيات رئيسه انجمن‌ ايراني تعليم و تربيت، فلسفه تعليم و تربيت و انجمن روانشناسي ايران، بخش ديگري از مسئوليت هايي است كه مرحوم شريعتمداري در طول حيات خود بر عهده داشت.
زنده ياد شريعتمداري، به پاس خدمات علمي و فرهنگي اش، مدال درجه يك علمي و نشان درجه يك تعليم و تربيت جمهوري اسلامي ايران و لوح چهره ماندگار علمي كشور را نيز دريافت كرد.
مرحوم شريعتمداري در سال 1302 خورشدي در شهر شيراز متولد شد و پس از اتمام تحصيلات متوسطه در اين شهر به دوره آموزش عالي راه يافت و در سال 1332 مدرك كارشناسي علوم تربيتي و در سال 1335 مدرك كارشناسي علوم قضايي خود را اخذ كرد.
وي سپس براي ادامه تحصيل به خارج از كشور رفت و در سال 1336 با مدرك كارشناسي ارشد در رشته آموزش متوسطه از دانشگاه ايالت ميشيگان آمريكا دانش آموخته شد و در سال 1338 مدرك دكتراي خود را در رشته فلسفه، تعليم و تربيت و برنامه ريزي درسي از دانشگاه تنسي آمريكا اخذ كرد.
شادروان شريعتمداري در طول دوران تحصيل به معلمي اشتغال داشت و پس از بازگشت به ايران در سال 1339 به عنوان استاد در رشته علوم تربيتي در دانشگاه اصفهان مشغول تدريس شد.
اين چهره ماندگار علمي و فرهنگي، در سال 1344 و هنگامي كه به علت فعاليت سياسي عليه نظام ستمشاهي ديگر نمي توانست در داخل ايران به فعاليت علمي بپردازد، به عنوان استاد مدعو در دانشگاه‌هاي ايالت اينديانا و تنسي آمريكا تدريس كرد و پس از پيروزي انقلاب اسلامي به ايران بازگشت و با عضويت در هيات علمي دانشگاه تهران به فعاليت پرداخت.
از جمله آثار علمي اين چهره ماندگار علمي و فرهنگي كشور مي توان به كتاب‌هاي آموزش در حوزه و دانشگاه، روشنفكر كيست؟، تعليم و تربيت اسلامي، جايگاه علوم انساني در توليد علم، چگونگي ارتقاي سطح علمي كشور، نقد و خلاقيت در تفكر و نقد آرا برخي از دانشمندان معاصر اشاره كرد.
دريافت خبر: سيد احمد نجفي ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
2027 /6118