۲۴ دی ۱۳۹۵، ۸:۲۴
کد خبر: 82384921
T T
۰ نفر
تحقق حقوق شهروندی در گرو نظارت عمومی رسانه هاست

تهران - ایرنا - معاون حقوقی،امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیگیری و تحقق حقوق شهروندی نیازمند حمایت نظارت عمومی و تلاش رسانه ها در شناسایی، نقد و تحلیل زمینه های نقض حقوق شهروندی و صیانت از فضای رسانه ای كشور است.

حسین نوش آبادی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به رونمایی از منشور حقوق شهروندی توسط حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در رابطه با منشور 120 ماده ای حقوق شهروندی و بیانیه رییس جمهوری در این باره گفت: جایگاه حقوق شهروندی در قانون اساسی تحت عنوان ' حقوق ملت' شناخته شده و دولت را مسئول و موظف به تامین این حقوق مانند حق حیات، حق برخورداری از كرامت انسانی، عدالت، آزادی و زندگی شایسته نموده است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد: همه شهروندان ایرانی باید از حقوق سیاسی و اجتماعی براصولی مانند كرامت انسانی، آزادی های مدنی و سیاسی همچون آزادی اندیشه،آزادی مطبوعات و رسانه ها،حق نظارت همگانی،حق سكونت، آزادی رفت و آمد، حق برخورداری از تابعیت،حق تعیین سرنوشت و اداره شایسته امور كشور،حق عضویت دراحزاب، تشكل ها و انجمن ها در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی برخوردار باشند.
معاون وزیر گفت: دولت وظیفه خود می داند در جهت تامین آزادی و امنیت شهروندان، دسترسی به عدالت و دادرسی عادلانه ،مصونیت حریم خصوصی از هرگونه تفویض غیرقانونی، حمایت و دفاع كند.
وی افزود: برخورداری ازنظام اقتصادی شفاف و رقابتی، حق مالكیت، حق برخورداری از مسكن، تغذیه و رفاه و تامین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی، كار و اشتغال مناسب برای مردم، آموزش و تحصیلات عالیه و مشاركت در حوزه های فرهنگی نیازمند مشاركت جدی مردم و فعال شدن رسانه ها و مطبوعات برای معرفی این حقوق در جامعه و همكاری و مسئولیت پذیری همه افراد در كشور است.
نوش آبادی افزود: با توجه به اینكه رئیس جمهوری وظیفه سنگین و خطیر اجرای قانون اساسی و پاسداری، حمایت و پشتیبانی از آزادی های فردی و اجتماعی را در چارچوب سیاست های كل نظام و قوانن جمهوری اسلامی را بر عهده دارد، از این رو تحقق این اهداف و تامین حقوق اساسی و حقوق شهروندی كه منشور آن توسط رئیس جمهوری تهیه و ابلاغ شده است در گروی همكاری، حسن تعامل و ارتباط سازنده با مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و مجمع تشخیص مصلحت نظام، سازمان صدا و سیما و سایر نهادهای دولتی، عمومی و سازمانهای مردم نهاد است.
معاون پارلمانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: همانطور كه در بیانیه رییس جمهوری در رابطه با منشور حقوق شهروندی آمده است، دستگاه های تابع قوه مجریه وظیفه دارند ظرف مدت شش ماه از اعلام این منشور برنامه اصلاح و توسعه نظام حقوقی را در حوزه مسئولیت خود با تاكید بر تحقق هرچه بهتر حقوق شهروندی تهیه و به تصویب برسانند و هر سال گزارش اداره حوزه مسئولیت خود را در زمینه پیشرفت ها، چالش، موانع و راه حل های پیشنهادی به رئیس جمهور ارائه دهند.
نوش آبادی افزود: آگاهی بخشی، ظرفیت سازی و ارتقای فرهنگ عمومی و افزایش حساسیت، تعهد و مهارت مدیران نهادهای دولتی و غیر دولتی در صیانت از حقوق شهروندی و تشویق، حمایت و جلب مشاركت افراد، متخصصان، تشكل ها و نهادهای مدنی و خصوصی برای ارتقای فرهنگ عمومی و گسترش مطالبات همگانی و مقابله باهرگونه تعرض به حقوق شهروند در گروی همكاری همه قوا و اركان حاكمیت حدود صلاحیت ها، منابع وامكانات در چارچوب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است كه رسانه های عمومی می توانند نقش اثر بخشی در این رابطه داشته باشند.
به گزارش ایرنا، منشور حقوق شهروندی با هدف استیفا و ارتقای حقوق شهروندی و به منظور تدوین برنامه و خط مشی دولت، موضوع اصل ١٣٤ قانون اساسی تنظیم شده و شامل مجموعه‌ای از حقوق شهروندی است كه یا در منابع نظام حقوقی ایران شناسایی شده‌اند و یا دولت برای شناسایی، ایجاد، تحقق و اجرای آنها از طریق اصلاح و توسعه نظام حقوقی و تدوین و پیگیری تصویب لوایح قانونی یا هرگونه تدبیر یا اقدام قانونی لازم تلاش جدی و فراگیر خود را معمول خواهد داشت.
این منشور در روز دوشنبه بیست و نهم آذر ١٣٩٥ در همایش قانون اساسی و حقوق ملت با حضور رییس جمهوری و حقوقدانان و وكلا رونمایی شد.
فراهنگ ** 1355 ** 1823 *1449*خبرنگار: علی اكبر قزوینیان * انتشار: طاهره نبی اللهی