ايوب غلامي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: خانه هاي بهداشت در سطح روستاها به عنوان محيطي ترين واحد بهداشتي مستقر، نماد توسعه نظام مراقبتهاي اوليه سلامت بوده و ضامن شاخص ارزشمند سلامت هستند.
وي ادامه داد: امروزه جهت تحقق اهداف بهداشت محيط صرفاً نمي توان به توان فكري و اجرايي متخصصين در اين رشته متكي بود بنابراين حل مشكلات بهداشتي جامعه، نيازمند حضور فعال و همكاري همه اقشار مختلف مردم است.
مدير شبكه بهداشت و درمان شهرستان سروآباد اضافه كرد: دهياران، شوراهاي اسلامي و بهورزان به عنوان متوليان اصلي روستاها نقش تأثيرگذاري در راستاي حفظ بهداشت محيط و توسعه سلامت جامعه روستايي دارند.
وي افزود: چنانچه مشكلات روستاها به ويژه در بحث درمان و سلامت برطرف شده و تامين شود، شاهد كاهش روند مهاجرت روستائيان به شهرها و مهاجرت معكوس خواهيم بود.
وي گفت: دهياران با بهسازي روستاها از لحاظ بهبود وضعيت زيست محيطي و با كمك شوراها در زمينه بررسي و شناخت كمبودها، نيازهاي بهداشتي و ايجاد زمينه مناسب براي تأمين بهداشت محيط مي توانند يكي از بازوان قوي خانه هاي بهداشت روستايي باشند.
به گفته غلامي، دهياران و شوراهاي اسلامي مي توانند در زمينه مراقبت بر وضعيت بهداشتي اماكن، معرفي اماكن غير بهداشتي، توسعه معابر، مجاري آب و فاضلاب و همكاري جهت جلوگيري از شيوع بيماريهاي واگيردار با خانه هاي بهداشت همكاري كنند.
وي اظهار كرد: مشاركت دهياران، شوراهاي اسلامي و مردم در برنامه هاي بهداشتي و همگام بودن با بهورزان در روستاها به توسعه پايدار روستاها كه يكي از اهداف اساسي سياستگذاري كلي در كشور است، منجر خواهد شد.
مدير شبكه بهداشت و درمان شهرستان سروآباد ارتقا شاخص هاي بهداشتي و درماني را از زيرساخت هاي توسعه پايدار در هر جامعه اي دانست و ادامه داد: امروزه مديريت روستاها بر عهده شوراهاي اسلامي و دهياران تحت عنوان نهادهاي مردمي بوده و اين انجمن هاي مردمي مي توانند با سياست گذاري، مديريت و اجراي برنامه هاي مختلف آموزشي باعث توسعه زيرساخت هاي روستا شوند.
او برنامه ريزي جامع و اجراي به موقع برنامه هاي سلامت محور در روستاها را ضامن سلامت روستائيان عنوان كرد و افزود: مشاركت و همكاري دهياران و شوراهاي اسلامي با مراكز بهداشتي و درماني علاوه بر ارتقاء شاخص هاي سلامت در روند حفظ محيط زيست نيز مي تواند تاثيرگذار باشد.
به گفته وي شوراهاي اسلامي و دهياران با گزارش دهي به موقع مشكلات بهداشتي از قبيل مشكلات آب و فاضلاب و اتلاف دام و طيور به خانه هاي بهداشت روستا مي توانند روند پيگيري مشكلات بهداشتي را تسريع نمايند.
به گزارش ايرنا شهرستان سروآباد با جمعيت 50 هزار نفري، 2 بخش مركزي و اورامان و 73 روستا در 90 كيلومتري سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7354/1904
مدير شبكه بهداشت و درمان سروآباد
مشاركت دهياران و شوراهاي اسلامي سبب توسعه سلامت جامعه روستايي مي شود
۲۴ دی ۱۳۹۵، ۹:۲۶
کد خبر:
82384946
سنندج- ايرنا- مدير شبكه بهداشت و درمان شهرستان سروآباد گفت: مشاركت دهياران و شوراهاي اسلامي روستاها در برنامه هاي بهداشتي و همكاري با بهورزان سبب توسعه سلامت جامعه روستايي خواهد شد.