به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس الرت، قابلیت تهیه تصاویر بلادرنگ با این كیفیت از خورشید، امكان مطالعه دقیق تر فعالیتهای خورشیدی و وقایع سطح آن را در اختیار محققان میگذارد. برای مثال در میان شعلههای عظیم خورشید، چندین میدان مغناطیسی به صورت همزمان در نقاط مختلف سطح آن ایجاد میشود.
محققان برای دستیابی به دقت موردنظر برای تصویربرداری از سطح خورشید، حدود یك دهه فناوری موسوم به لنز تطبیقی چند جفتی (MCAO) را توسعه دادند. دستگاهی كه با استفاده از این فناوری ساخته شد، متشكل از سه آیینه است كه به منظور اصلاح اختلالات ناشی از عبور پرتوهای نور از اتمسفر زمین، تغییر شكل میدهند. وقتی امواج نوری وارد اتمسفر میشوند، به دلیل تفاوت جرم اتمسفر در دماهای مختلف، این پرتوها دچار اختلال شده و تصویر حاصل از ثبت آنها تار به نظر میرسد. دقیقا به همین علت به نظر میرسد كه ستارهها در آسمان شب سوسو میزنند.
این اختلال در تلسكوپهای عادی قابل اصلاح نیست؛ اما دستگاه MCAO با بهرهگیری از آیینههای خاص قادر است این اختلال نوری را اصلاح كند و با استفاده از دوربینی با سرعت دو هزار فریم در ثانیه، از خورشید عكسبرداری كند.
ارزیابی و اطلاع از وقایع سطح خورشید برای به دست آوردن درك صحیح از پدیدههایی مانند طوفانهای خورشیدی كه آثار وسیعی بر سیاره و تجهیزات فنی ما به جای میگذارند، اهمیت بسیاری دارد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Astronomy & Astrophysics منتشر شده است.
علمی(6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار: معصومه گلشن
تهران - ایرنا - محققان با بهروز رسانی تلسكوپ خورشیدی رصدخانه Big Bear Solar واقع در كالیفرنیا توانستند دقیقترین تصاویر فوری را از خورشید به دست آورند.